Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
1.Czy lubisz jarac ?
1.Cały czas.
444
39%
2.raz w tygodniu.
160
14%
3.Jaram i miksuję
226
20%
4.Nie miksuję bo to Świętokradztwo.
59
5%
5.raz w miesiącu.
116
10%
6.Jaram jak ktoś postawi.
123
11%

Liczba głosów: 1128

Zablokowany
  • 20 / / 0
Witam. Szukam odmiany na nerwice
Podobno najlepiej celowac w idice z niską zawartością THC a wysoka Cbd. Może ktoś taka polecić?
  • 493 / 144 / 0
a jakbyś zmieszał zioło z suszem cbd to może by udało się uzyskać efekt który chcesz
  • 4326 / 700 / 2117
Szkoda się z tym pierdolić. Musiałbyś jedno i drugie kupić, a potem to mieszać. Chociaż jest to poniekąd rozwiązanie, tylko pytanie, czy finansowo opłacalne.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 503 / 102 / 0
02 lutego 2023TymekDymek pisze:
Macie może coś więcej w tym temacie? Niezwykle ciekawe.
Ale że o co chodzi psze pana? Najpierw piszą, że sativka to pobudzenia, a indika to sedacja, a za chwile wyskakują z nazwą cannabis indica gdzie termin "indica" rozumieją jako konopia narkotyczna z dużym poziomem THC, a cannabis sativa jako konopia siewna z niskim THC. Już na samym początku jest najebane z terminologią (najpierw używają potocznej a potem tej linneuszowskiej), co w dalszej części artykułu prowadzi do niejasności i dziwnych spostrzeżeń. A później jeszcze zdziwieni, że istnieje coś takiego jak hybryda, fenotyp czy selekcja, bo krzak wąskolistny i wysoki pachnie jak ten niski i z szerokimi liśćmi. Ten artykuł wygląda jakby ten co go pisał nie do końca wiedział o czym pisze składając do kupy informacje z różnych źródeł.
  • 1647 / 558 / 0
Chodzi mi o różnice w składzie chemicznym. Sam mało czuję różnice między odmianami, zaś haszysz działa na mnie całkowicie inaczej niż susz, zawsze dobrze i przyjemnie. Interesuje mnie głównie co za substancje nieobecne w haszu powodują u mnie dyskomfort przy mj itd. No temat rzeka, przecież na screenie widać, iż nie ma konsensusu co do różnic chemicznych warunkujących kierunek tripa.
  • 12503 / 2425 / 0
Nie ma czegoś takiego, jak różne odmiany konopi i hasz. Tzn są, ale haszysz przecież można zrobić z dowolnej odmiany i wtedy będzie działał jak ta odmiana, tylko dużo mocniej.
Przynajmniej taki zrobiony z "żywej" C99 (zeskrobałem żywicę z nożyczek, którymi trymowałem) działał jak C99, tylko dużo intensywniej.
  • 503 / 102 / 0
Generalnie to tak jak joszua cieśla napisał wyżej ale rozwine temat i dodam kontrowersji pisząc, że: haszysz działa na ciebie "milej", bo prawie zawsze jest słabszy niż susz. Gdy nie jest słabszy to tylko wtedy gdy został zrobiony przez siebie samego.

Na mnie też hasz w latach 90tych działał przyjemniej od palonego wtedy suszu. Ale jeszcze wtedy haszysz przeważnie był robiony z tych lokalnych odmian konopi w Indiach, Nepalu, Afganistanie, Libanie, Maroku itd. które miały wtedy poziomy THC które można było policzyć na palcach jednej ręki + całkiem sporo cbd. I żeby to ktokolwiek na zachodzie chciał kupić to trzeba było zwiększyć moc zagęszczając stężenie THC robiąc hasz. Ale i tak cudów nie było, bo to były jak w/w odmiany słabe i z cbd.
Dzisiaj na tych terenach sadzi się współczesne hybrydy, te same co rosną w boxie i nikt materiału z nich nie przerabia na hasz (chyba że resztki), bo kto jest aż takim idiotą żeby z 10g zioła zrobić 1g haszu i stracić 10krotnie, bo cena haszu i zioła jest taka sama za g %-D Tutaj warto się zatrzymać i zastanowić: skoro ten mityczny hasz jest taki zajebisty i skoro to skoncentrowana żywica z suszu to dlaczego DZISIAJ jest w takiej samej cenie za gram co zioło. Ktoś powie: no bo z resztek jest zrobiony. Jest robiony z resztek typu: niedojrzałe popkorny z dołu krzaka które nie mają takiej mocy jak główne topy, z krzaków które nie doszły, z trymu i innych smieci. Kiedyś poznałem przez znajomego jednego Sebka co robił hasz na handel, szło tam wszystko z krzaka, przemielone, sprasowane praską hydrauliczną, nawet na kostkach wybijał logo kraju z którego podobno to mial być hasz i inne obrazki %-D

Zrób jednak hasz jak chytrus napisał to cie zmiecie bardziej niż susz.

A i jeszcze co do tego składu chemicznego i dlaczego słabo czuć różnice. Jeśli ktoś jest typowym palaczem i nie siedzi w temacie na tyle, żeby mieć kontakty przez które dostanie np. prawdziwą Thai tylko jakieś hybrydowe gówno od World of Seeds o nazwie Wild Thailand, prawdziwy stary szczep z Durbanu tylko jakieś hybrydowe gówno o nazwie Durban Poison od Dutch Passion, prawdziwgo hejza tylko Amnezje Haze to mnie to zupełnie nie dziwi, że nie odczuwa znaczących różnic w działaniu. A co gorsza, jeśli preferuje hybrydy z naciskiem na mostly indica, gdzie wszystko jest genetycznie rzut beretem od OG Kusha (te wszystkie Cookies, Sherbety i inne Gorille oraz Punche) to kompletnie mnie nie dziwi, że prawie cały materiał jaki pali jest dla niego podobny %-D
  • 761 / 140 / 0
To co piszą na tym screenie to taka paplanina, wielkie odkrycie że są hybrydy co mają pomieszane geny.
Szczerze mało mnie obchodzą te proporcje cbd, jak dla mnie najlepiej jakby tego cbd w ogóle w roślinie nie było bo tylko psuje fazę.
Ostatnio pojawiają się badania na temat szkodliwości cbd, osobie podatnej na jaskrę może uszkodzić wzrok: https://www.aao.org/eye-health/news/cbd ... n-glaucoma
  • 1647 / 558 / 0
Nie no panowie pierdolę to, 4 gramy jednego dnia wypaliłem XD przecież przed przerwą od palenia tyle to starczyło spokojnie na 2 tygodnie minimum...
  • 1455 / 592 / 0
@TymekDymek zostaly juz tylko 2 opcje - vaporyzer albo przerwa na reset tolerki , inaczej bedzie szybowac dalej .
Życie jest zdrojem rozkoszy; ale tam, gdzie pije zeń motłoch, zatrute są wszystkie studnie.
Zablokowany
Newsy
77-letnia cudzoziemka oskarżona o produkcję narkotyków

Prokuratura Okręgowa w Jeleniej Górze skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko 77-letniej obywatelce Rosji, która miała na swojej posesji uprawiać konopie indyjskie i wytwarzać z nich narkotyki. Na poddaszu jej domu znaleziono 19,5 kg suszu i 197 sadzonek ziela konopi.

Wpadli w trakcie transakcji

Piaseczyńscy kryminalni zatrzymali narkotykowy duet. Mężczyźni wpadli w trakcie transakcji, która odbywała się na jednym z parkingów w Wólce Kosowskiej. Na posesji 49-letniego obywatela Ukrainy, policjanci znaleźli uprawę marihuany. Krzaki konopi indyjskiej zostały zabezpieczone. 44 i 49-latek usłyszeli zarzuty karne oraz zostali objęci policyjnymi dozorami.

Trzech mężczyzn oskarżonych o przemyt kokainy promem Norræna

Trzej mężczyźni w wieku 60–70 lat zostali oskarżeni o próbę przemytu ponad trzech kilogramów kokainy z Hiszpanii do Islandii promem Norræna. Grozi im do 12 lat więzienia.