Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
1.Czy lubisz jarac ?
1.Cały czas.
444
39%
2.raz w tygodniu.
160
14%
3.Jaram i miksuję
226
20%
4.Nie miksuję bo to Świętokradztwo.
59
5%
5.raz w miesiącu.
116
10%
6.Jaram jak ktoś postawi.
123
11%

Liczba głosów: 1128

Zablokowany
  • 496 / 149 / 0
a jakbyś zmieszał zioło z suszem cbd to może by udało się uzyskać efekt który chcesz
  • 4386 / 704 / 2117
Szkoda się z tym pierdolić. Musiałbyś jedno i drugie kupić, a potem to mieszać. Chociaż jest to poniekąd rozwiązanie, tylko pytanie, czy finansowo opłacalne.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 518 / 103 / 0
02 lutego 2023TymekDymek pisze:
Macie może coś więcej w tym temacie? Niezwykle ciekawe.
Ale że o co chodzi psze pana? Najpierw piszą, że sativka to pobudzenia, a indika to sedacja, a za chwile wyskakują z nazwą cannabis indica gdzie termin "indica" rozumieją jako konopia narkotyczna z dużym poziomem THC, a cannabis sativa jako konopia siewna z niskim THC. Już na samym początku jest najebane z terminologią (najpierw używają potocznej a potem tej linneuszowskiej), co w dalszej części artykułu prowadzi do niejasności i dziwnych spostrzeżeń. A później jeszcze zdziwieni, że istnieje coś takiego jak hybryda, fenotyp czy selekcja, bo krzak wąskolistny i wysoki pachnie jak ten niski i z szerokimi liśćmi. Ten artykuł wygląda jakby ten co go pisał nie do końca wiedział o czym pisze składając do kupy informacje z różnych źródeł.
  • 1744 / 580 / 0
Chodzi mi o różnice w składzie chemicznym. Sam mało czuję różnice między odmianami, zaś haszysz działa na mnie całkowicie inaczej niż susz, zawsze dobrze i przyjemnie. Interesuje mnie głównie co za substancje nieobecne w haszu powodują u mnie dyskomfort przy mj itd. No temat rzeka, przecież na screenie widać, iż nie ma konsensusu co do różnic chemicznych warunkujących kierunek tripa.
Uwaga! Użytkownik WladyslawWygiello jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12673 / 2454 / 0
Nie ma czegoś takiego, jak różne odmiany konopi i hasz. Tzn są, ale haszysz przecież można zrobić z dowolnej odmiany i wtedy będzie działał jak ta odmiana, tylko dużo mocniej.
Przynajmniej taki zrobiony z "żywej" C99 (zeskrobałem żywicę z nożyczek, którymi trymowałem) działał jak C99, tylko dużo intensywniej.
  • 518 / 103 / 0
Generalnie to tak jak joszua cieśla napisał wyżej ale rozwine temat i dodam kontrowersji pisząc, że: haszysz działa na ciebie "milej", bo prawie zawsze jest słabszy niż susz. Gdy nie jest słabszy to tylko wtedy gdy został zrobiony przez siebie samego.

Na mnie też hasz w latach 90tych działał przyjemniej od palonego wtedy suszu. Ale jeszcze wtedy haszysz przeważnie był robiony z tych lokalnych odmian konopi w Indiach, Nepalu, Afganistanie, Libanie, Maroku itd. które miały wtedy poziomy THC które można było policzyć na palcach jednej ręki + całkiem sporo cbd. I żeby to ktokolwiek na zachodzie chciał kupić to trzeba było zwiększyć moc zagęszczając stężenie THC robiąc hasz. Ale i tak cudów nie było, bo to były jak w/w odmiany słabe i z cbd.
Dzisiaj na tych terenach sadzi się współczesne hybrydy, te same co rosną w boxie i nikt materiału z nich nie przerabia na hasz (chyba że resztki), bo kto jest aż takim idiotą żeby z 10g zioła zrobić 1g haszu i stracić 10krotnie, bo cena haszu i zioła jest taka sama za g %-D Tutaj warto się zatrzymać i zastanowić: skoro ten mityczny hasz jest taki zajebisty i skoro to skoncentrowana żywica z suszu to dlaczego DZISIAJ jest w takiej samej cenie za gram co zioło. Ktoś powie: no bo z resztek jest zrobiony. Jest robiony z resztek typu: niedojrzałe popkorny z dołu krzaka które nie mają takiej mocy jak główne topy, z krzaków które nie doszły, z trymu i innych smieci. Kiedyś poznałem przez znajomego jednego Sebka co robił hasz na handel, szło tam wszystko z krzaka, przemielone, sprasowane praską hydrauliczną, nawet na kostkach wybijał logo kraju z którego podobno to mial być hasz i inne obrazki %-D

Zrób jednak hasz jak chytrus napisał to cie zmiecie bardziej niż susz.

A i jeszcze co do tego składu chemicznego i dlaczego słabo czuć różnice. Jeśli ktoś jest typowym palaczem i nie siedzi w temacie na tyle, żeby mieć kontakty przez które dostanie np. prawdziwą Thai tylko jakieś hybrydowe gówno od World of Seeds o nazwie Wild Thailand, prawdziwy stary szczep z Durbanu tylko jakieś hybrydowe gówno o nazwie Durban Poison od Dutch Passion, prawdziwgo hejza tylko Amnezje Haze to mnie to zupełnie nie dziwi, że nie odczuwa znaczących różnic w działaniu. A co gorsza, jeśli preferuje hybrydy z naciskiem na mostly indica, gdzie wszystko jest genetycznie rzut beretem od OG Kusha (te wszystkie Cookies, Sherbety i inne Gorille oraz Punche) to kompletnie mnie nie dziwi, że prawie cały materiał jaki pali jest dla niego podobny %-D
  • 794 / 142 / 0
To co piszą na tym screenie to taka paplanina, wielkie odkrycie że są hybrydy co mają pomieszane geny.
Szczerze mało mnie obchodzą te proporcje cbd, jak dla mnie najlepiej jakby tego cbd w ogóle w roślinie nie było bo tylko psuje fazę.
Ostatnio pojawiają się badania na temat szkodliwości cbd, osobie podatnej na jaskrę może uszkodzić wzrok: https://www.aao.org/eye-health/news/cbd ... n-glaucoma
  • 1744 / 580 / 0
Nie no panowie pierdolę to, 4 gramy jednego dnia wypaliłem XD przecież przed przerwą od palenia tyle to starczyło spokojnie na 2 tygodnie minimum...
Uwaga! Użytkownik WladyslawWygiello jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1455 / 596 / 0
@TymekDymek zostaly juz tylko 2 opcje - vaporyzer albo przerwa na reset tolerki , inaczej bedzie szybowac dalej .
Życie jest zdrojem rozkoszy; ale tam, gdzie pije zeń motłoch, zatrute są wszystkie studnie.
  • 2532 / 601 / 0
Jak za granicą był dostęp do dobrego bucha no i pieniądze były,to też jak się dorwałem to bywało,że z dwie piątki szły w ciągu tygodnia hehe.
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu

Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.

Marihuana a ciąża i płodność – badacze z UM Wrocław: „Nie ma bezpiecznej dawki”

Normalizacja marihuany w debacie publicznej idzie w parze z rosnącym przekonaniem, że to „naturalna” i mniej inwazyjna alternatywa dla farmakoterapii. Jednak najnowszy przegląd 64 badań przeprowadzony przez naukowców z Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu pokazuje, że THC nie jest obojętne dla układu rozrodczego ani dla rozwijającego się płodu. Eksperci wskazują, że kannabinoidy wpływają na centralne mechanizmy płodności, a skutki ich działania mogą być długofalowe – także dla przyszłych pokoleń.

Zapomniał o marihuanie ukrytej w drewnianym wychodku

Płońscy kryminalni nie spodziewali się znaleźć narkotyki w takim miejscu. 25-latek z gminy Glinojeck postanowił ukryć torbę z marihuaną w drewnianym wychodku za domem. Z czasem o swoim „składzie” zapomniał, ale pamięć odświeżyli mu funkcjonariusze, którzy przyjechali z niezapowiedzianą wizytą. Mężczyzna usłyszał zarzut posiadania narkotyków, a wkrótce może usłyszeć kolejne.