Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, tytoń, yerba mate.
ODPOWIEDZ
  • 1081 / 32 / 0
"Zaparzac" nie nada sie bo link nie dziala
  • 7 / / 0
seshkaa pisze:
Herbaty powinno się wrzątkiem zalewać, aczkolwiek nie wszystkie. Jak yerbę zalewasz wrzątkiem to się liście parzą i wychodzi właśnie taka cierpka i w ogóle chujowa %-D

Nie. Prawie żadnej herbaty nie powinno się zalewać wrzątkiem (najgoręcej parzy się pu-erh -y i oolongi ale też nigdy nie 96 tylko max 90). Natomiast z tym że listki się parzą to prawda dodam że w Argentynie i Urugwaju gdzie tradycja YM jest ogromna mówi się że jak zalewamy wrzątkiem to listki się "obrażają" ale z kolei gotuję się też najmocniejsze yerby w małej ilości wody na ognisku cały czas wodę dolewając przez bardzo długi czas - bardzo to usypia i myślę że nie chodziło tym ludzią co to kiedyś robili (przestaje być modne) tylko o sen :-D Ktoś ma ochotę przetestować taki napój?!

Ludzie!!!!!! Mam takie info! :gun:
Nie wiem w sumie czy powinienem się aż tak ekscytować bo może się okazać że od kilku lat wszyscy tutaj to wiedzą chociaż... A więc kiedyś przeczytałem na neurogroivie chyba że gościu zbijał działanie kody kawą, jakoś trochę po tym zacząłem pić yerbę. Wcześniej już brałem kode no i przeczytałem gdzieś o tym że YM wzmacnia działanie leków przeciwgorączkowych i PRZECIWBÓLOWYCH.

Trochę mi to nie pasowało no bo teoretycznie kofeina (chyba bo może z kolei tamten gościu się mylił) osłabia działanie opio ale... Wypiłem kode 300 mg bo szkoda mi było więcej może marnować popiłem mocną yerbą i zacząłem dalej powoli siorbać i słuchajcie byłem meega zajebany że o jakieś 100 % mocniej było niż zwykle. Nie wiem czy YM podbiła CYP2D6 czy kofeina podbiła kode ale w każdym razie było fajnie.

Dodano akapity -- 909
Szukam czegoś o mocy dotyku Boga.
Ciepłymi kolorami wypełniam luki na białych grobach.
  • 1823 / 104 / 20
@up co do opio i YM skoro tak mówisz to przetestuję choć trzeba wziąć pod uwagę że mogła być to tylko kapryśność kodeiny i akurat za tym razem klepła mocniej, pytałem się ludzi na forum i większość nie polecała ze względu na gonitwę myśli, no i też słyszałem że kawa zbija DXM i kodę, więc powstrzymywałem się od picia yerby po kodzie, ale skoro FreedomConcept tak cię porobiło to spróbuję na sobie, może na mnie też podziała i podbije działanie, spróbuję też zaparzyć yerbę przy najbliższym tripie na DXM :D
Na nic dzisiaj nie narzekam, mam w kieszeni klonazepam.
Co się stanie po Dextrometorfanie?
Ona jedyna, wierna dziewczyna - amfetamina buprenorfina
  • 293 / 14 / 0
FreedomConcept pisze:
Nie. Prawie żadnej herbaty nie powinno się zalewać wrzątkiem (najgoręcej parzy się pu-erh -y i oolongi ale też nigdy nie 96 tylko max 90). .
Mówiąc większość miałem na myśli czarne herbaty z marketu, które można znaleźć w większości domów. Nie znam się na odmianach herbat (akurat pu-erh popijam:)), toteż pisałem z perspektywy Janusza, co popija jakiegoś liptona czy inną minutkę do kolacji ;-)

Dla kogoś obcykanego w temacie to zapewne herezja więc sorry.
  • 113 / 4 / 0
A jak spisuje się Yerba przy odchudzaniu?
  • 788 / 20 / 0
Obniża łaknienie, przyśpiesza metabolizm. Nadaje się :)
Uwaga! Użytkownik ambiwalencja nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1072 / 122 / 3
Witam,

Pijam ostatnio nobleza gaucha o tą: http://szczyptaswiata.pl/product-pol-23 ... a-1kg.html .Posiadałem ją od kobiety co była w Argentynie (jeździ w różne takie kraje na krótkie okresy czasu bo taka praca- podpisuje jakieś umowy) za 0,5 kg chciała chyba 15 zł więc tam to jeszcze tańsze.

I pytanie takie- co polecacie kupić jak się skończy? Podobało mi się wizualnie Parajito (bez żadnych innych podstaw poza wizualem). Co wy na to?
  • 1081 / 32 / 0
Pajarito moje ulubione- na mnie dziala najmocniej najdluzej nawet przebijajac znana Rosamonte :)

jesli masz okazje kupuj !
  • 1823 / 104 / 20
Ja jestem zdziwiony na jak długo yerba potrafi wystarczyć, kupiłem amandę depalade nie pamiętam dokładnie kiedy ale ze 3 miesiące temu na pewno a może i dawniej i jeszcze 1/3 z pół kilograma mi została, nie pijam codzinnie ale często z rana i czasem po południu, zaparzam po 2-3 razy jedne listki, IMO na głowę bije kawę jeśli chodzi o koszta( zresztą chyba we wszystkim jest od niej lepsza ;p ), bo choć droższa to starcza na dużo dłużej.

Wy jak często kupujecie nowe opakowania? Na ile wam wystarcza kilogram(?), bo aż nie wierzę że mi tak długo jedna paczka siedzi. :)
Na nic dzisiaj nie narzekam, mam w kieszeni klonazepam.
Co się stanie po Dextrometorfanie?
Ona jedyna, wierna dziewczyna - amfetamina buprenorfina
  • 190 / 1 / 0
Zamawiałem ostatnio na początku marca, kilogram właśnie skończyłem jakiś tydzień temu.
Nie sądź, a nie będziesz sądzony! :old:
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Zamiast paneli podłogowych narkotyki. KAS zatrzymała kontener z marihuaną

Funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Gdyni skontrolowali kontener, który przypłynął z Kanady do portu w Gdańsku. Zgodnie z deklaracją, w kontenerze miały być drewniane ekologiczne panele podłogowe, a odbiorcą była firma w Polsce.

Jak zwiększyć moc i profil sensoryczny kawy z przelewu? Fizycy opisali prosty sposób

Czy jest sposób, by – nie zmieniając ilości kawy w przelewie – zwiększyć jej moc i uwypuklić profil sensoryczny? Otóż jest. I został on opisany na łamach pisma Physics of Fluids wydawanego przez Amerykański Instytut Fizyki (AIP).

Kandydaci na prezydenta powinni zostać zbadani na obecność narkotyków?

Prezydenckie debaty rozgrzały jeszcze bardziej emocje związane z prezydenckim wyścigiem. W czasie trwającej walki o wyborcze poparcie coraz donośniejsze stają się głosy domagające się testów na alkohol i narkotyki od osób ubiegających się o prezydencką elekcję. Telewizja wPolsce24 postanowiła zwrócić się do wszystkich ubiegających się o urząd o poddanie się testowi na obecność narkotyków w organizmie.