Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
1.Czy lubisz jarac ?
1.Cały czas.
444
39%
2.raz w tygodniu.
160
14%
3.Jaram i miksuję
226
20%
4.Nie miksuję bo to Świętokradztwo.
59
5%
5.raz w miesiącu.
116
10%
6.Jaram jak ktoś postawi.
123
11%

Liczba głosów: 1128

Zablokowany
  • 4425 / 707 / 2117
A efekt placebo? Wmawianie sobie samemu, że mógł on uszkodzić? Pomijam już fakt nt. badań. Ciekawi mnie tylko, czy efekt placebo może mieć tutaj jakieś silniejsze/mocniejsze działanie, jak ktoś sobie wmówiłby to, że jednak faktycznie popsuło mu to pamięć.

Np. ja na początku sobie to wmawiałem, ale przez pryzmat czasu widzę, że jednak w tej materii nic się nie zmieniło. A jeśli już, to może nawet na lepsze, bo skupienie mam mocniejsze/większe i np. podejmuje trafne decyzje szybciej.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 480 / 73 / 0
W efekcie placebo nawet możesz wkręcić się w to, że jesteś uzależniony po jednym buchu THC.

Słyszałem takie akcje za małolata, że dostawali majeranek i mieli niezle akcje hehe
  • 4425 / 707 / 2117
U mnie wyglądało to tak, że nie wkręcałem sobie żadnych faz ani zjazdów odnośnie tego, że mam gorszy słuch/węch czy cokolwiek, tylko rozkminiałem. Na ile mózg płata nam figle i udziela się placebo, a na ile serio rzekoma marihuana może przy długofalowym paleniu wyrządzać szkody w organiźmie. Nie ma co dyskutować ani się sprzeczać, długofalowe nadużywanie tej substancji niesie za sobą konsekwencje, ale czy aż tak duże? Chyba zauważyłem większą agresję po odstawieniu i potem łatwiejsze rozdrażnienie, niżeli takowe objawy jak gorsza pamięć. To pierwsze rzuciło mi się w oczy.
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 480 / 73 / 0
Medycyna od tysięcy lat się rozwija. Może kiedyś będzie nam dane poznać więcej informacji na ten temat. Niestety marihuana była przez ok. 60 lat zwalczana, nie badano jej. Dopiero od początku lat 2000 wznowiono powolutku badania na wąskich grupach pacjentów. A większość badań ruszyła od 2010 roku.

Niestety pomiędzy okresem II WS a 2000 rokiem lekarze badali po kryjomu, patrząc na efekty zioła z ulicy.
  • 12707 / 2457 / 0
Badań przed 2000 rokiem była cała masa, tylko ich rezultaty niezbyt chętnie upubliczniane przed 2000 (zależy jeszcze gdzie).
  • 3 / 1 / 0
Czy komus tez zdarzyly sie glosolalie po jaraniu? Dzisiaj pierwszy raz siegnalem po ziolo, z gram poszedl i totalnie odplynalem. W pewnym momencie zaczalem mowic slowa ktore sie ze sobą rymują jak najszybciej sie tylko da tworząc niekończący się ciąg belkotu. Potem przerodzilo sie to w ciagle powtarzanie sylab typu papapa, lalalala, itd. Nagralem to bo najwidoczniej uznalem ze będzie to smieszny material i przyznam ze na filmikach wygladalo to dosyc niepokojąco. Oczywiscie na filmach bylo to przeplatane salwami smiechu i klasycznym poziolowym pierdoleniem od rzeczy, ale wciaz, nawet jak akurat nic mnie nie smieszylo potrafilem z kamienną twarzą wydawac te dzwieki. Mial ktos tak kiedys?
  • 4 / / 0
Dziwna akcja po ziole. Hej, przygodę z mj zaczełem na początku 2022, od tego czasu spaliłem jakieś 50 gram, zazwyczaj palę jointy lub korzystam z waporyzatora. Nigdy nie czułem że serce mi szybko bije (być może tętno było zwiększone ale różnica ta musiała być minimalna bo nigdy nawet nie czułem potrzeby pomiaru. Jakieś dwa tygodnie temu zapaliłem jointa 0.3g i po paru minutach czuje że serce bije mi za szybko bije, zazwyczaj puls ma koło 80 wtedy zmierzyłem i okazało się że mam 150, wystraszyłem się solidnie. Na dodatek dość słabo się poczułem (nie wiem czy to ze stresu jak zobaczyłem ile mam tętna czy od zioła) Od zawsze palę od tego samego dostawcy, bardzo mało prawdopodobne aby to coś z towarem było nie tak). Od tego czasu mineły 2 tygodnie ani razu nie paliłem ze strachu. Czy ktoś doświadczył takiego doświadczenia. Powrócił do palenia zioła? Taka sytuacja jest jednorazowa czy to już się będzie powtarzać? Kusi mnie aby znowu Buszka skosztować, ale jeśli będzie tak jak ostatnio to podziękuje za takie atrakcje.
  • 4425 / 707 / 2117
Ale mi stricte nie chodzi o badania, tylko realne odczucia osób. Niezbyt mam czas, aby zagłębiać się i doszukiwać. Niemniej jednak dziękuje Wam za research, bo fajnie to otwiera oczy. Finalnie wychodzi na to, że połowa może być prawdą, połowa efektem placebo, a połowa zabobonem. W większości skłaniałbym się, że efekty naturalne po paleniu (długotrwałym) występują, ale to kwestia danej jednostki.
  • 1864 / 701 / 0
21 grudnia 2022IGotHigh909 pisze:
Ale zawsze byłem przeciwnikiem palenia bongosów czy wiaderek, bo to za bardzo klepało.
A ja tylko bongo, najbardziej odpowiadająca mi forma przyjmowania THC. Lufa nie ma sensu, lolek za dużo czasu zajmuje, no i dym jest za gorący.
22 grudnia 2022CieplaPoduszka pisze:
@LOBO87 kup se chopie vaporyzer bo polowa tego pewnie leci w powietrze zamiast do pluc
Z vapkiem nie ma szans , zebys tyle spalil musialbys literalnie jednego za drugim ladowac non-stop
Przymierzam się, co byś polecił, tylko żeby mi gały nie wyjebały, jak cenę zobaczę %-D
"Na nic mi terapia,
mam zatrute złem DNA,
genetyczny krwi sabotaż,
samozwańczy świr..."
  • 1455 / 596 / 0
@LOBO87 vapcap jest tani i uniwersalny , do tego musisz jeszcze dokupic zapalniczke typu TORCH albo JET i puszke gazu do niej . W kazdym razie powinienes sie zmiescic do 100$ . Zerknij na watek o vapo tam jest szersza dyskusja .
Co ciekawe mozesz go podlaczyc za pomoca przejsciowki do :bongo: (moja ulubiona metoda) i miec najlepsze z obydwu swiatow .

Jak czytam ten watek to niezle kisne jak sobie wkrecacie jakies schizy z mierzeniem pulsu albo jodlowaniem xD
Jednak :liść: nie jest dla wszystkich jak widac nawet stosunkowo lagodne efekty jaki wywoluje przerastaja niektorych . Dla nich pozostaje tylko CBD i waleriana czy inne uspokajacze .
Życie jest zdrojem rozkoszy; ale tam, gdzie pije zeń motłoch, zatrute są wszystkie studnie.
Zablokowany
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Wed, 04 Feb 2026 03:06:01 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1770174312'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Artykuły
Newsy
Palenie marihuany a zdrowie emocjonalne. Nowe badania dają do myślenia

W przypadku nastolatków palenie marihuany może mieć wpływ na zdrowie emocjonalne i wyniki w nauce – ostrzegają naukowcy na łamach pisma "Pediatrics".

CBŚP zlikwidowało nielegalne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono ponad pół tony klofedronu

Skuteczne działania funkcjonariuszy Centralnego Biura Śledczego Policji doprowadziły do ujawnienia nielegalnej fabryki syntetycznych narkotyków na Dolnym Śląsku. Zatrzymano jedną osobę i zabezpieczono znaczne ilości wyjątkowo niebezpiecznej substancji.

Bimber to przeszłość. Teraz Podlasie gotuje "kryształ" wart 36 mln zł

Podlasie, które przez lata kojarzyło się z produkcją domowego alkoholu w garażu, dziś ma nowy "eksportowy" towar. Światek przestępczy odkrył chemiczną niszę i jak się okazuje, potrafi z niej zrobić interes wart fortunę. Policja natrafiła na laboratorium, w którym dosłownie "gotowano" kryształ. Substancje miały truć innych, choć ich producenci bardzo uważali, by sami nie zatruli się oparami, dlatego pracowali w maskach z filtrami. Już bez masek, ale w kajdankach, trzech mężczyzn trafiło w ręce funkcjonariuszy. Podczas akcji policja zabezpieczyła ogromne ilości narkotyków oraz nielegalną broń.