Nieaktualne wątki z poprzednich lat.
Zablokowany
  • 12596 / 2437 / 0
Pestki z palenia : ) (swojego, lub dobrych ludzi).
  • 505 / 91 / 0
Dokładnie, dużo i darmowe.
W tym roku z 25 nasion które kielkowalem mam 2 piękne krzaczki po selekcji męskich roslin
Nasiona to najmniejszy problem, są sklepy w necie gdzie za pobraniem dostaniesz to co chcesz bez przypału
Zamawiasz na sąsiada a on o tym nawet nie wie :D
  • 1180 / 399 / 0
18 sierpnia 2020Adzi pisze:
A skąd bierzesz pestki? Ja w moim pierwszym zeszłorocznym sezonie też miałem tylko reg nasionka. Na 7 roślin które przetrwały do końca 3 okazały się męskie. Wtedy powiedziałem sobie, że następny sezon(2020) biorę same feminizowane. Szkoda poświęconego czasu na te męskie po prostu. Znaczy że taki niefart miałem w 2019?
w tamtym roku też miałem sporo chamów, to w tym postawilem na feminizowane.
swoją drogą - pogoda dopisuje w sierpniu, oby jeszcze wrzesień sprzyjał ogrodnikom! %-D
Uwaga! Użytkownik spiderek jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12596 / 2437 / 0
Wróciłem niedawno ze spota i jestem mega podłamany.
Okazało się, że jestem w plecy półtorej krzaka...
Mój największy no name złamał się w miejscu pęknięcia tak, że nie dało się już tego uratować (góra nie była połączona już w żaden sposób z dołem i trzymała się już na sznurkach).
Próbowałem ją dopasować i przymocować, ale po pierwsze musiałbym mieć 4 ręce, a po drugie i tak nic by z tego nie było.

Poszedłem do doniczkowców, a tam sztunia w zielonej donicy rozrosła się niemiłosiernie. Prawie dorównała no name'owi, co na pół minuty poprawiło mi humor. Zacząłem ją podlewać i nagle zobaczyłem.... jajka : ( W promieniu kilometra rozległo się gromkie "KURWA MAĆ!!!!!" i niestety trzeba było go wyeliminować. Tak wielkiego i pięknego chama nie widziałem nigdy.

Zbadałem dokładnie drugą dużą sztukę i chyba dopatrzyłem się pierwszych pręcików, ale może bardziej chciałem się dopatrzyć... Jeśli i ten krzak okaże się chamem, to 2 miesiące czasu poszło psu w dupę.

Zamierzam ponaginać pozostałe 5-6 pałek tego no name, by rosły poziomo i miały jak najwięcej słońca, bo to może być mój jedyny zbiór (2 karzełków nawet nie liczę). Muszę z tego wycisnąć max, bo zioła z zeszłego sezonu mam już końcówkę, kontaktów zero żeby kupić, a palić w weekendy się chce.
Chyba pójdę tam jutro - może płeć ostatniej niewiadomej będzie już do rozpoznania.
Jak będzie cham, to załamka będzie praktycznie taka sama, jak kiedy traciłem krzaki na rzecz złodziei.
Ostatni raz bawię się z regularnymi pestkami. KONIEC.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 18 / 1 / 0
Czy mieliście sytuację że nad spotem przelatywał helikopter? Leciał bardzo nisko. Warto zaznaczyć że spot znajduję się na bagnach.
  • 3455 / 1120 / 0
3 tydzień suszy, przed podlaniem, mokradła, spory dostęp do światła:
https://i.imgur.com/sIWtuPv.jpg
Autofem Chronic (abuser) z bulka THC-THC, pierwsza moja roślina ever. Podziękowała mi, mimo błędów, mimo tego, że została prawie wyrwana z korzeniami przez obiekt x, połamana, a w tym czasie sarna zjadła Amnesię z RQS.

Ma jakoś 5 tygodni dziecina. Wyrosła na ok. 60cm. Najpierw była indoorowana ostro przez 3 tygodnie pod lampami w growboksie, potem wywieziona na out w słoneczne miejsce. Dowożę wodę w czasie suszy (akurat teraz), nawóz z pokrzywy, trutkę na ślimaki, sprzęty do orki fizycznej schowałam.
Guide do Nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 12596 / 2437 / 0
@antyczny885
Tak, ja miałem taką akcję 2 lata temu w październiku. Szedłem sobie na spot, który mi pozostał (taki lipny w krzakach - mało słońca) i cały czas krążył nad okolicą helikopter.
Nie mogłem rozpoznać, czy to policyjny, medyczny, wojskowy czy inny...
Jak zbliżałem się do miejsca, helikopter nagle zszedł bardzo nisko nad korony drzew i "wisiał" tak tuż nade mną. Wpadłem w małą panikę i zacząłem się ulatniać przez największe chaszcze. Nie mam pojęcia, czego szukał, ale na 100% mnie wypatrzył.
W końcu odleciał, a ze spota kilka dni później zebrałem bodaj 7 krzaczków (niestety bardzo marny plon).

@misspill
Spoko krzaczek, jak na pierwszy raz : ) Zobaczysz (mam nadzieję), że swoje smakuje (i działa) najlepiej!!

A ja dziś po pracy popędziłem na spot celem sprawdzenia, czy ostatnia niewiadoma pokazała płeć - pokazała... cycuchy!!!!! Uradowało mnie to bardzo, bo już 2 dorodne chamy musiałem uśmiercić.
Od chamów ten krzak odróżniały 2 rzeczy (nie licząc preflowerów oczywiście).
1. boczne gałązki - chamy praktycznie ich nie miały. Były ładnie rozgałęzione, ale tylko i wyłącznie po FIM'owaniu. Wyglądały jak palmy z rozłożystą koroną.
2. Kolor nowych listków pod koniec wegetacji - dużo jaśniejszy od reszty. Chamy tego nie miały.
Może to przypadek, a może jednak jest taka korelacja.
Zastanawiam się, czy nie przesadzić jej do większej donicy, bo przybiera na masie bardzo.
Boję się tylko, czy to nie opóźni i tak późnego już kwitnienia, lub co gorsza krzak nie wróci do wegetacji (jest taka opcja? ktoś się orientuje? Usłyszałem takie twierdzenie w jednym materiale na YT).
Generalnie mam już wprawę w przesadzaniu i myślę, że mógłbym zrobić to bardzo precyzyjnie. Wystarczy wysuszyć ziemię (co przy upałach trwa dobę), chwycić łodygę tuż przy ziemi, docisnąć donicę i pociągnąć - wychodzi bez problemu w 1 bryle.
A może po zakwitnięciu korzenie już nie rosną i cała operacja nie miałaby sensu...? Muszę o tym poczytać. Wiadomo, że chciałbym wycisnąć max z tej dziewuchy.

Pół no name'a, które pozostało (5 pałek) ma się dobrze. Pały stają się duże - mają długość 100-130 cm, grube łodygi i robi się tam gąszcz. Ciekawy jestem, czy w związku z utratą połowy siebie, produkcja kwiatów na pozostałej części będzie większa. Jutro je ponaginam tak, żeby słońce "penetrowało" je na całej długości.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 3195 / 906 / 5
Ja jak przesadzałem to odwróciłem donicę do góry nogami i samo wyszło.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=69736&hilit=Chef&start=170
Podziel się posiłkiem
  • 12596 / 2437 / 0
Przy małych roślinach tak się robi, ale to jest jednak za duży krzak, by próbować go odwracać do góry "nogami". Wyciągałem tak jak pisałem wcześniej 2 chamy i wyszły bez najmniejszego problemu w 1 bryle ziemi.
  • 989 / 98 / 0
20 sierpnia 2020jezus_chytrus pisze:
Z roku na rok coraz lepiej :)
Mi siadl AK47 i Critical 2+ , pozniej wstawie foty

zdrowka
tjazz
policjantzbyszek88@tutanota.com [H]R Crew
Zablokowany
Newsy
Młoda kobieta znalazła portfel z narkotykami

Młoda mieszkanka Pisza przekazała policji znaleziony portfel, w którym oprócz dokumentów i gotówki znajdowały się narkotyki. Dzięki jej reakcji funkcjonariusze szybko ustalili właściciela zguby i zabezpieczyli kolejne środki odurzające

Marihuana ukryta w grze planszowej. Paczkę przechwyciła Krajowa Administracja Skarbowa

Funkcjonariusze śląskiej Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) udaremnili próbę przemytu marihuany do Polski. Narkotyki ukryto w nietypowy sposób – wewnątrz popularnej gry planszowej. Do wykrycia trefnej przesyłki przyczynił się pies służbowy Kodi.

65% Amerykanów popiera legalizację marihuany na poziomie federalnym

Analiza sondażu Emerson College Polling (sierpień 2025).