Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
Wolisz kodę z Antka czy z Thioco?
Antek
81
27%
Thioco
220
73%

Liczba głosów: 301

Zablokowany
  • 60 / 7 / 0
Otóż dzisiaj odkryłem bardzo ciekawe zjawisko związane z lekiem talvosilen (500+20)
https://imgur.com/P9OrmOt

Wszedłem do apteki wykupić jak zawsze po psychiatrze silne psychotropy dla siebie patrze, a na wystawie jest wystawiony ww. lek. Kiedyś go miałem po wyrwaniu żęba "8" , ale wersje forte (500+30). I wiem że jest na receptę. To mówię do aptekarki poproszę jedno opakowanie, a ta daje opakowanie mi nie mówiąc nic ! W cenie 13 zł ! Za 20 tabletek (400 mg kodeiny). To ja poproszę jeszcze jedno mówię, a ta daje. Czujecie! Nie dość że nie powinna sprzedawać 2 paczek, to w tej dawce (20) powinno być już na receptę.
Oszołomiony polazłem do innej apteki i proszę o 1 opakowanie a kobieta mi daje ! Polazłem jeszcze do innej i tam znowu kupiłem 2 opakowania. Pytała się tylko po co, to jej powiedziałem że dla ukochanej na bóle comiesięczne :) Dwa gramy kodeiny za ok. 60 zł nabyłem !
Myśląc że los mi sprzyja poszedłem znowu do innej apteki i proszę wersje forte, a babka mi mówi że to na receptę ale może mi dać zwykły. Wyleciałem z apteki z 6 paką talvosilenu (500+20) !
I się teraz zastanawiam. Czy mają jakiś błąd w systemie czy co ?
Tabletki spoko, przerabia się je identycznie jak antidol.
Sprawdźcie, bo jeszcze teraz nie dowierzam co jest grane.
  • 788 / 46 / 0
Czy częste wrzucanie kody na preparatach leczniczych SSRI i neuroleptyki wpływa jakoś na ich działanie?
  • 92 / 11 / 0
10 września 2018clipper pisze:
Otóż dzisiaj odkryłem bardzo ciekawe zjawisko związane z lekiem talvosilen (500+20)
https://imgur.com/P9OrmOt

Wszedłem do apteki wykupić jak zawsze po psychiatrze silne psychotropy dla siebie patrze, a na wystawie jest wystawiony ww. lek. Kiedyś go miałem po wyrwaniu żęba "8" , ale wersje forte (500+30). I wiem że jest na receptę. To mówię do aptekarki poproszę jedno opakowanie, a ta daje opakowanie mi nie mówiąc nic ! W cenie 13 zł ! Za 20 tabletek (400 mg kodeiny). To ja poproszę jeszcze jedno mówię, a ta daje. Czujecie! Nie dość że nie powinna sprzedawać 2 paczek, to w tej dawce (20) powinno być już na receptę.
Oszołomiony polazłem do innej apteki i proszę o 1 opakowanie a kobieta mi daje ! Polazłem jeszcze do innej i tam znowu kupiłem 2 opakowania. Pytała się tylko po co, to jej powiedziałem że dla ukochanej na bóle comiesięczne :) Dwa gramy kodeiny za ok. 60 zł nabyłem !
Myśląc że los mi sprzyja poszedłem znowu do innej apteki i proszę wersje forte, a babka mi mówi że to na receptę ale może mi dać zwykły. Wyleciałem z apteki z 6 paką talvosilenu (500+20) !
I się teraz zastanawiam. Czy mają jakiś błąd w systemie czy co ?
Tabletki spoko, przerabia się je identycznie jak antidol.
Sprawdźcie, bo jeszcze teraz nie dowierzam co jest grane.
Chyba miałeś niesamowite szczęście, bo nie słyszałem, żeby przestał być dostępny tylko na receptę...
  • 60 / 7 / 0
Byłem jeszcze w markecie i wchodzę do apteki sieciówki (te pomarańczowe) i tam pocałowałem ladę :(
Nie sprzedała.
  • 92 / 11 / 0
10 września 2018clipper pisze:
Byłem jeszcze w markecie i wchodzę do apteki sieciówki (te pomarańczowe) i tam pocałowałem ladę :(
Nie sprzedała.
Masz odpowiedź. :) Zajebiste szczęście: ekstrahuj i korzystaj mądrze. :)
  • 5331 / 964 / 0
Jakbyś dostał morfinę bez recki to bym zadrościł :)
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 1916 / 335 / 2
Nie no, dla smakoszy antka takie talvo to już zacny smaczek. Pamiętaj Led w jakim dziale jesteśmy, nie deprawuj kodziarzy :-D
Uwaga! Użytkownik 52eu126Iz60j nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5331 / 964 / 0
Oj tam, gucci. Prawda jest taka, że sam bym przytulił. :D
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 1 / / 0
Skąd Wy bierzecie tylu miligramowa kodeine?
  • 1683 / 126 / 0
przeciez to tylko roznica 5mg na tabletke a trzeba robic ekstrakcje i nie kazda apteka sprzedaje bez recepty ten specyfik
ja to tesknie za 20stkami thio ktore mialem po 10,50 w dwoch aptekach
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Pozostałości nielegalnej destylarni whisky w szkockim Highlands

Dobrze, że wcześniej nie znalazła tego skarbówka, bo zniszczyłaby ten piękny kawałek historii. Na szczęście przetrwał i dostarczył silnego dowodu, że kamienna struktura w Ben Lawers National Nature Reserve służyła do nielegalnej produkcji whisky.

MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi

Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.

KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą

Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.