Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 3955 / 147 / 0
parox tojest napierdalator no!

co prawda dorzucilem jeszcze dzis 10mg a do tego alpra, hydroxyzyna, 3browary, bo mialem isc spac przed polnoca zeby rano wstac a tu juz 5 rano a ja dopiero o kimaniu mysle, lol.

jutro (dzis?) tez po wstaniu 10mg a jaki dalej bedzie dzien to sie zobaczy czy jeszcze 10mg poleci czy tylko troche alpry czy ki chuj?

zle nie jest w kazdym razie ale zawsze moze bycd lepiej, czyz nie :*)
Ostatnio zmieniony 11 września 2013 przez eso, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 239 / / 0
paroksetyna...oczekiwałem od niej zbyt wiele. Miałem do niej 2 podejścia kilkumiesięczne. Na początku niby lepiej, poprawa humoru, większa wyjebka na wszystko, mniejsze lęki ale z czasem przestawała na mnie działać, wszystko wracało do poprzedniego stanu, no może nie całkowicie ale jednak. Jak dla mnie ma 2 duże minusy!!! Pierwszy to przyrost wagi i to znaczny. Mimo ruchu i nie obżerania się zbytnio waga mi podskoczyła o jakieś 1O kg !!! Drugi jak dla mnie bardzo ważny minus to spadek libido. Spada ochota na seks i to znacząco, na domiar złego abym mógł dojść do orgazmu musiałem się mocno wysilić :*) Z tych dwóch względów postanowiłem przerwać kurację tym specyfikiem.
  • 373 / 3 / 0
alkoholik30 pisze:
Paroksetyna...oczekiwałem od niej zbyt wiele. Miałem do niej 2 podejścia kilkumiesięczne. Na początku niby lepiej, poprawa humoru, większa wyjebka na wszystko, mniejsze lęki ale z czasem przestawała na mnie działać, wszystko wracało do poprzedniego stanu, no może nie całkowicie ale jednak. Jak dla mnie ma 2 duże minusy!!! Pierwszy to przyrost wagi i to znaczny. Mimo ruchu i nie obżerania się zbytnio waga mi podskoczyła o jakieś 1O kg !!! Drugi jak dla mnie bardzo ważny minus to spadek libido. Spada ochota na seks i to znacząco, na domiar złego abym mógł dojść do orgazmu musiałem się mocno wysilić :*) Z tych dwóch względów postanowiłem przerwać kurację tym specyfikiem.
Ja uświadczyłem po niej bycia bardziej chamskim i sfrustrowanym swą chorbą chujem. Nie polecam u lękowców raczej.
Na lęki nie zadziałała, nie poprawiła humoru, jedynie byłem bardziej chamski i wkurwiony przez to całe gówno, które mnie otacza.
Ludzie już powoli nawet gadać ze mną nie chcieli. Ja odradzam, ale może komuś na lęki naprawdę działa...
Co do libido to fakt, kastrat tragiczny ;/ Jak normalnie mogę się luźno 5x dziennie spuścić, to po niej wacek był jak po dawce pawulonu i odczucia strasznie słabe, płytkie, nie można było dojść, albo się trzeba było męczyć parę h. Co do tego, że Ci waga podskoczyła too... WTF :D:D:D Po SSRI to chyba rzadkość ;d
  • 410 / 23 / 0
Nie ma antydepresantu (mowie o wszystkich klasach) bardziej skutecznego na leki niz paroksetyna. Jesli ktos ma powazny problem z lekami, polecam mu ten lek. Co do dysfunkcji seksualnych - polecam rownoczesne branie trazodonu na noc - to naprawde dzialania (wyzsze libido, lepsza erekcja).

Zapomnialem dodac, ze paroksetyna ma dla mnie jeden przejebany skutek, z ktorego dopiero ostatnio zdalem sobie sprawe. Tyje po niej! A raczej puchne, czyli chyba zaburzenia retencji wody w organizmie, jak to sie fachowo nazywa. Sytuacja podobna do tego co mialem na Mirzatenie (choc Mirzaten wiadomo ze wieksza kosa pod tym wzgledem). Wyjebalo mi bandzioch i zaczynaja rosnac mi meskie cyce :scared: Wkurwia mnie to i pogarsza humor. W przyszlym tygodniu ide do psycha po recke na Wellbutrin (na nim zajebiscie sie chudnie) i chyba z ogromnym zalem pozegnam sie z paroksetynka i poprosze o innego SSRaka.

Wlasnie - ktore SSRI powoduja minimalny wzrost wagi? fluoksetyna, sertralina?
Uwaga! Użytkownik krism nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 15 / / 0
czy jest tu ktokolwiek kto nie zaczął tyć na tej tłuszczoksetynie? 8-( niby mniejszy problem bycie lekko otyłym niż bycie zombie , no ale moze być uciążliwe. Gdyby dorzucić do tych 20 mg paroksetyny dziennie, z 50 mg sertraliny albo fluo (za zgodą lekarza) to może problem z tyciem by jakoś zniknął.? Nie widzi mi sie fukanie podczas jedzenia SSRI :-/
  • 1709 / 11 / 0
krism, to działanie przeciwlękowe nie u każdego występuje, być może u mnie przyczyniło się do tego wieloletnie używanie benzo.
  • 239 / / 0
samuraxo pisze:
Co do tego, że Ci waga podskoczyła too... WTF :D:D:D Po SSRI to chyba rzadkość ;d
Zażywałem wraz z paroksetyną mianserynę więc może to bardziej po tej mianserynie niż po paro, nie wiem.
  • 410 / 23 / 0
To najpewniej po mianserynie, aczkolwiek wplywu paroksetyny nie mozna wykluczyc.
Uwaga! Użytkownik krism nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 373 / 3 / 0
alkoholik30 pisze:
samuraxo pisze:
Co do tego, że Ci waga podskoczyła too... WTF :D:D:D Po SSRI to chyba rzadkość ;d
Zażywałem wraz z paroksetyną mianserynę więc może to bardziej po tej mianserynie niż po paro, nie wiem.

To już wszystko jasne :d Po mianserynie apetyt jest strasznie podwyższony. Żarłem wszystko jak świniak. Mianseryna stosowana jest w anoreksji.
  • 239 / / 0
No to wychodzi na to że utyłem pewnie od tej mianseryny. Co do apetytu to tak, podwyższony miałem, może nie jadłem jak świniak ale na pewno jak świnia wyglądałem. %-D
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.

Ogromne ilości narkotyków przejęte na Śląsku. Za procederem mieli stać obywatele Ukrainy

Na ponad milion złotych oszacowana została czarnorynkowa wartość narkotyków przejętych przez mundurowych ze Śląska. W ich rękach znalazły się ponad 43 kilogramy pseudoefedryny. - Z zabezpieczonej ilości, można było uzyskać ponad 32 tysiące działek dilerskich metamfetaminy - wskazują policjanci. Za nielegalnym procederem stała 51-letnia obywatelka Ukrainy i jej 17-letni syn.

Zatrzymano oficera żandarmerii który kierował gangiem handlującym heroiną!

Policja w Portugalii zarekwirowała 1,5 tony kokainy od międzynarodowej grupy przestępczej, którą kierował kapitan żandarmerii z Porto.