Nieaktualne wątki z poprzednich lat.
Zablokowany
  • 3195 / 906 / 5
Podczas spaceru na Łotwie natknąłem się na takie coś:
rsz_received_1326752670989050.jpg
rsz_2received_3240764809337098.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=69736&hilit=Chef&start=170
Podziel się posiłkiem
  • 505 / 91 / 0
Out jeszcze nie kwitnie, bynajmniej moje nie kwitną. Myślę że jeszczze ok 3 tygodnie. Autosy za jakieś 2 max 3 tygodnie zbieram. Ten rok idzie mi szybciej niż sezon 2018
  • 12590 / 2437 / 0
W zeszłym sezonie łamałem jeszcze bardziej Passion'a x Early Skunk (oba wyszły skrajnie różne) i krzaki zakwitnęły bardzo szybko - jakoś na przełomie lipca i sierpnia.
Ale w sumie masz rację i dziś połamałem i ponaginałem je po raz ostatni.
Ten największy już jakby zakwitał... mam nadzieję, że mi nie pokaże jaj, bo bym się strasznie wk..ił, ale chamy chyba aż tak bardzo się nie rozrastają.
Dziś wlałem mu 4.5 L z 60% dawką Biohumus'a do zielonych i koniec z nawozem na weg.

Krzaczki w doniczkach ponaginałem ile się dało i też nieco połamałem (nie uszkadzam w żaden sposób zewnętrznej tkanki i gałązki regenerują się błyskawicznie).
Będą nieźle rozkrzewione, ale mogło być lepiej. Cały czas próbuję dociec, jakie tam mam odmiany (pestki miałem posegregowane, ale pomieszały się przy kiełkowaniu...).

Na więcej zapraszam do fotorelacji : D post3418386.html#p3418386
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 514 / 102 / 0
Ale Passion x Early Skunk to nie Fast Version od Sweet Seeds %-D A zbiory i tak będą w październiku choćby zakwitły i dzisiaj w nocy... Rób zapasy Topsinu i Signum żeby było na przemian środkami z różnych grup chemicznych %-D
  • 12590 / 2437 / 0
Topsin mam z zeszłego sezonu. Zacznę pewne pryskać gdzieś za 2 tygodnie.
  • 514 / 102 / 0
Za dwa tygodnie to raczej za wcześnie, bo topów w które najczęściej wchodzi pleśń i tak jeszcze nie będzie ale o tym żeby kupować wszystko wcześniej przekonałem się w tym roku gdy właśnie Topsin potrzebowałem pod truskawki, w stacjonarnych sklepach wyszedł, bo deszczowy sezon a na allegro naciąłem się na typa który miał powystawiane produkty których nie miał faktycznie na stanie i na przesyłke czekałem ~3 tygodnie %-D

Ale korona w tym roku dotkliwie ukarała tak praktykujących i pokazała wielu osobom że podczas zamawiania produktu (np. nasion) z jakiegoś sklepu to głównym kryterium wyboru sklepu powinna być cena, bo i tak prawie nikt z nich nie ma tego produktu (np. nasion) faktycznie na stanie i dopiero po złożeniu zamówienia przez klienta sklepy ściągają je z tego samego magazynu %-D a różnica w cenie to tylko wielkość marży jaką narzucił klientowi sklep.
  • 61 / / 0
Okej dzięki za odpowiedzi :) jeszcze 2 sprawy: co najlepiej robić podczas kwitnienia aby dziewczyna obdarowała jak najlepiej i czy macie jakieś sposoby na suszenie poza domem. Niestety nie mam możliwości na suszenie w domu i powoli pora się zastanowić jak to zrobic.
  • 1443 / 75 / 0
Po prostu kup nawóz na bloom, a w 5tym (to różnie, ale mniej więcej) tygodniu podaj PK 13/14. Dbaj o to, żeby stresu było jak najmniej (szkodniki, choroby, niedobory, susza).

Macie jakieś sprawdzone sposoby na dziki? W zeszłym sezonie wyrwały mi 3 krzaki z korzeniami. Środek odstraszający dziki do pryskania i lanie na spocie nic nie dały.
LSD - Piękna i Bestia
  • 505 / 91 / 0
Pytałem, nic nie pomoże
  • 12590 / 2437 / 0
Kilka dni przed ścinką warto podobno mocno postresować pannę, żeby dać jej impuls do większej produkcji żywicy. Tym sposobem będzie chciała zwiększyć szanse na wyłapanie pyłku, bo to jedyny cel w życiu konopnej kobiety.
W zeszłym sezonie zostawiłem takie 1/4 krzaka na "lek nasenny" i to, jak go oszroniło po tylu cięciach (i takim stresie), to masakra - jakby śnieg spadł.
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Dziewczęta piją ryzykowniej niż chłopcy

Raport informuje o rosnących problemach z alkoholem i marihuaną wśród młodzieży.

Legalna marihuana tańsza niż u dilera, egzotyczne smaki. Jak rynek radzi sobie z obostrzeniami

Po przepisach utrudniających frywolne przepisywanie "zioła" jego spożycie rośnie - wynika z danych Centrum e-Zdrowia. W pierwszej połowie 2025 r. sprzedano więcej surowca niż w analogicznym okresie ub.r. Ograniczenia nie zdołały zahamować popytu i podaży, a rynek adaptuje się do restrykcji.

65% Amerykanów popiera legalizację marihuany na poziomie federalnym

Analiza sondażu Emerson College Polling (sierpień 2025).