Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
Zablokowany
  • 304 / / 0
jeśli cie interesuje wchłanialność kilkuprocentowa to można ten węglan kupić :D
białe sery chyba są jedynym sensownym źródłem wapnia no i może żółte, trzeba by było zrobić research w tym temacie, bo przyznam się że jeśli chodzi o żółte mam stare informacje z kilku lat wstecz a z tego co słyszałem są teraz w modzie :)
Chyba już nic nie wiem. nie ma nas a co ?
jestem tu gdzie jestem!
  • 281 / 26 / 0
Czy ten syberyjski żeń-szeń też jest skutecznym adaptogenem? Jak wychodzi w porównaniu do żeń-szenia właściwego?
  • 144 / 1 / 0
@up:
powiem Ci, że jak kiedyś łykałem tabsy z ekstraktem z Eleuterkoka to działał na mnie o wiele lepiej niż żeń-szeń koreański. Bardzo polecam wypróbować.
Łykałem rano bo działał pobudzająco. Wadą w sumie dla mnie było to że cholernie wzrastało libido ;p

Tylko trzeba by było znaleźć dobry suplement - tego co ja jadłem wtedy nie ma już na rynku.
jak niedawno kupiłem mielony korzeń czysty to już działał słabo bardzo...
Ostatnio zmieniony 27 maja 2013 przez Bonhart2000, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 281 / 26 / 0
Ja właśnie kupiłem korzeń, może nalewka będzie z tego lepsza, skoro piszesz, że herbatka słabo działa. Pewnie 70% starczy.
  • 304 / / 0
@generalnie przyjmuje się zasadę że im mniej przetworzony środek przez człowieka tym lepszy ;)
Chyba już nic nie wiem. nie ma nas a co ?
jestem tu gdzie jestem!
  • 1472 / 197 / 0
Askero pisze:
Co sądzicie o diecie Dr Budwig? Jest to generalnie dieta oparta na oleju lnianym + nabiale. Budwig była kilka razy nominowana do nagrody nobla oraz leczyła swoją dietką ludzi z zaawansowanym rakiem. Oczywiście jest wiele diet "cud" ale ta wydaje się być jedyną na prawdę konkretną. Nie znalazłem praktycznie na jej temat negatywnych opinii. Podobno wpływa też na zdrowie psychiczne mega i ogólnie na mózg (w końcu duże dawki Om-3)
To nic innego jak dieta ketogeniczna / dieta którą opisywałem na chudnięcie. Żadna dieta dr Budwig, to dobrze znany trick wśród kulturystów.

Pisałem o tym wcześniej - można tak jeść, ale energii odczuwalnej będzie trochę mniej. Tak czy siak jest to świetna opcja na regenerację + spalanie tłuszczu.
encryptedshrooms pisze:
Diety "cud" są jeszcze gorsze chyba od zwykłego odżywiania, jeśli już planujesz się zdrowo odżywiać to powinieneś przejść na tą "zbilansowaną".

up jesteście hardcorami z tymi skorupkami da rade to przłknąć?
Jasne, smakuje całkiem nieźle.

Chodzi o to, że skorupki to dużo lepsze źródło wapnia niż węglany. Niektórzy "suplementują" skorupki i dodatkowe parę drobiazgów w mega dużych dawkach i wyrastają im potem... nowe zęby, kolejna partia. Sam chętnie spróbuję kiedyś (podobno trzeba kilku lat na to, ale i tak zapowiada się nieźle).
@generalnie przyjmuje się zasadę że im mniej przetworzony środek przez człowieka tym lepszy

Czytaj więcej na: http://talk.hyperreal.info/doping-mozgu ... z2UVsjLQFJ
Ta zasada jest dobra jeszcze obecnie i w stosunku do poprzednich lat. Technologia żywieniowa jednak rozwija się prężnie i będzie miała coraz mniej skutków ubocznych. Jedzenie ze stopniowo uwalnianymi węglowodanami przez cały dzień lub przetwory mięsne/rybne, które będą nadawały się na dłuższy transport i nie będą się psuły szybko to kolejna fajna sprawa (nie mylić z burgerami z Maca :D ).
Podając mnie jako login polecający ekspertowi JohnyHa, otrzymujecie zniżki na konsultacje :)
  • 260 / 5 / 0
awniej johny ciagle nawijal jak to brak potasu moze powodwac slabe dzialanie stymulantow dopciowych
pytam sie bo stymulki dopciowe na mnie nie dzialaja dopaminergicznie
  • 200 / 4 / 0
Tyler Durden jakieś źródło tych rewelacji o nowych zębach? Poproszę szczegóły.
  • 144 / 1 / 0
@up
jasne... a od jedzenia viagry wyrasta drugi kutas
  • 1472 / 197 / 0
Na jutro/pojutrze załatwię to źródło.

Bonhart2000 - nasz organizm się regeneruje pod każdym względem. Brak nowych zębów wskazuje jedynie na brak surowca i tyle. Poza tym jest też opcja tworzenia naturalnych zębów z komórek macierzystych. Jak widać nauka idzie do przodu, a że nikt wcześniej tego nie ogarnął to nie znaczy, że nie jest to możliwe.
Poza tym są przypadki ludzi w historii, którym naturalnie wyrastała "trzecia szczęka" + są zwierzęta, którym zęby cały czas tworzą się nowe.
Podając mnie jako login polecający ekspertowi JohnyHa, otrzymujecie zniżki na konsultacje :)
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni

Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.

Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać

Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.

Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę

Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.