...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 1864 / 699 / 0
Też polecam e-fajka, bazę kupuję na grupie fb(18mg-0,5l-100zł) i mi wychodzi ok 70-80 zł na miesiąc z grzałkami i aromatami. Zdrowiej, taniej i w pokoju nie jebie jak z murzyńskiej chaty %-D
"Na nic mi terapia,
mam zatrute złem DNA,
genetyczny krwi sabotaż,
samozwańczy świr..."
  • 1545 / 1586 / 0
cos nie podszedl mi ten e-papieros. to juz bym wolala nie palic wcale. a tak wogole to czemu papierosy sa w tym watku ? :psycho:
Uwaga! Użytkownik MaryJayDu nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 698 / 171 / 0
Fakt, nikotyna trzeźwości nie zaburza, podobnież nawet jest lekkim nootropem :) E-papierosa również mogę polecić jako mniej szkodliwą alternatywę dla kopcących rakotwórczych rurek, ale tylko w przypadku, gdy ktoś nie planuje rzucić nikotyny, bo e-fajek w tym nie pomoże. Nałóg trzyma na tym tak samo silnie jak przy zwykłych papierosach i równie ciężko się z nim rozstać - objawy odstawienne są tak samo uciążliwe.
  • 1180 / 399 / 0
06 marca 2019Ankaaa pisze:
cos nie podszedl mi ten e-papieros. to juz bym wolala nie palic wcale. a tak wogole to czemu papierosy sa w tym watku ? :psycho:
fajki są w tym watku, bo bardzo ciężko jest rzucić je i często towarzyszom innym nałogom, więc jak trzeźwość to bez nikotynizmu
Uwaga! Użytkownik spiderek jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1180 / 399 / 0
06 marca 2019guccilui pisze:
@spider321 fajki zajebiście ciężko rzucić, ale jest ZA JE BIS TA alternatywa w postaci e-papierosa, kupujesz zwykłego za stówę, do tego bazę do rozcieńczania + szoty + aromat (chodzi o to, żeby jeszcze bardziej obniżyć koszt, jak zrobisz samemu liquid to wychodzi za grosze a tak to kupujesz za 9 zł taką dwunastkę - 12 mg czyli moc, i tak wychodzi dużo korzystniej niż zwykłe fajki bo taki liquid Ci starczy na dwa-trzy dni w zależności ile palisz, jak ramkę dziennie to starczy gdzieś na dwa dni) i masz zdrowszą, TAŃSZĄ - prawie że darmową w dłuższej perspektywie czasu opcję zamiast zwykłych fajek. Polecam i to mocno.
niby spoko, znajomy nieraz poczęstije mnie buhem e-p., czuć posmak w gardle ze dwie godziny.., choć fakt na zwykłego papierosa ochota przechodzi po dobrym buchu e-p., ale kwestia szkodliwości?? liquid-nie wiem czy jest taki bezpieczny.., i jaki jest jego wpływ na płuca po kilku latach palenia?/być może nie ma jeszcze takowych badań, ale dzięki za radę, są argumenty dlaczego e-papieros zamiast zwykłych petów %-D
Uwaga! Użytkownik spiderek jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3571 / 581 / 1
spadać do tematów o cyberfajkach, millenialsi!
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 1545 / 1586 / 0
06 marca 2019spider321 pisze:
fajki są w tym watku, bo bardzo ciężko jest rzucić je i często towarzyszom innym nałogom, więc jak trzeźwość to bez nikotynizmu
chyba masz na mysli zycie bez uzywek, bo ja pale i czuje sie trzezwa, jeszcze mi nigdy po papierosie nie odjebalo %-D
Uwaga! Użytkownik MaryJayDu nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1180 / 399 / 0
07 marca 2019Ankaaa pisze:
chyba masz na mysli zycie bez uzywek, bo ja pale i czuje sie trzezwa, jeszcze mi nigdy po papierosie nie odjebalo %-D
rozumiem o czym mówisz..., ale jak ktoś np pali ponad dwie paki dziennie?? To jest nadmiernie pobudzony nikotyną(jak się nie mylę nikotyna lekko pobudza krążenie) i ma problem ze spaniem.. :zombie:
p.s. ja pamiętam jak zapaliłem pierwszy raz w życiu "kapitana" ~ bodajże z niebieskiego opakowania...to przez kilka minut miałem "helikopter" jak po sporej dawce alkoholu..., :mniam: %-D
  • 1180 / 399 / 0
06 marca 2019Retrowirus pisze:
spadać do tematów o cyberfajkach, millenialsi!
kulturka, dyskutujemy ogólnie jak zminimalizować szkodliwość nałogów, a to pierwszy krok do życia na trzeźwo! :psycho:
  • 1180 / 399 / 0
07 marca 2019Ankaaa pisze:
spoko....a powiedzmy alkohol & ŻYCIE NA TRZEŹWO....; lampeczka wina do obiadu~ z pożytkiem dla zdrowia, byle nie upijać się- lampka wina, jedno piwo- i można stwierdzić, że alko też nie zakłóca życia w trzeźwości... :psycho: :zombie:
ODPOWIEDZ
Newsy
Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

Medyczna marihuana kolejnym krokiem rozwoju karaibskiej Dominiki?

Dominika to niewielka karaibska wyspa, często mylona ze względu na podobną nazwę z o innym, większym państwem – Republiką Dominikany. Niemniej jednak, w obszarze legislacji konopnej to właśnie Wspólnota Dominiki zdaje się wytyczać kierunek dla wielu okolicznych państw.

Budowali z kostki brukowej... schowek na amfetaminę. Policjanci zatrzymali 27-latka z narkotykami

W niedzielę, 13 lipca br., gostynińscy policjanci zatrzymali 27-letniego mieszkańca powiatu gostynińskiego, który posiadał przy sobie amfetaminę. Narkotyki odnaleziono w prowizorycznej budowli z kostki brukowej. Za popełnione przestępstwo grozi mu kara do 3 lat pozbawienia wolności.