Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
Zablokowany
  • 4603 / 2212 / 1
A dopytałeś jaki system jest u Cioci w przychodni? Bo ja np z poziomu systemu szpitalnego regularnie podglądam recepty wystawione przez innych lekarzy. Podobnie moja lekarz rodzinna. Ja używam SERUM Kamsoftu. Wersji mobilnej nie używam więc nie wypowiem się.

W KS-PPS tego faktycznie nie widać. W SOMED-M zależy od wersji. Ale już pól roku temu były takie w których było widać.
  • 31 / 5 / 0
czyli juz na 9904230538% mogę się pożegnać z pozwoleniem na broń. łudziłem się, miałem nadzieje ze na psycho testach uda sie ukryć prawdę ale teraż każda wizyta na detoksie, odwyku, recepta wszystko będzie konował widział i oczywiście podejmie odpowiednią decyzje ;////
  • 4603 / 2212 / 1
@Pracz6Szop6Pracz
No nie. Proponuję przeczytać temat dokładnie (szczególnie pierwsze kilka stron). Wyraźnie napisano kto i w jakich wypadkach widzi! Są to bardzo szczególne sytuacje w bardzo szczególnych celach.

Inna sprawa, że w przypadku pozwoleń na broń (palną do celów służbowych) musisz zgodzić się na dostęp do IKP (przynajmniej koleżanka pracująca w SG tak musiała, nie wiem jak w innych służbach).

PS. Pytanie czy osoba używająca, nawet okazjonalnie środków o działaniu psychoaktywnym powinna mieć broń, to dyskusja na zupełnie inny temat.
  • 3239 / 552 / 0
To jak to dziś w końcu wygląda.
Na NFZ wszyscy mogą bez mojej zgody zrobić podgląd albo prywatnie zarzadac dostępu do IKP?
Czy istnieje jeszcze cien prywatności i nie zobaczy historii np detoxow inna placówka/lekarz bez mojej zgody?

Wiem tylko tyle że prywaciarze tego nie widzą. Ale czy każdy NFZ ma już dostęp z automatu?

Jak wygląda ta kwestia dziś u lekarza medycyny pracy?
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 431 / 23 / 0
Czy jesli bede mial 3 recepty w przeciagu dwoch tygodni od 3 roznych psychiatrow to moga sie mna "zainteresowac" w aptece jak bede realizowal kazda z nich ale w krotkich odstepach czasowych?
  • 348 / 264 / 0
@Luk890 zalezy od aptekarki ale generalnie to raczej maja to w chuju. po prostu przejdz sie do dwoch roznych aptek. co do lekarzy - jesli prywatni, to nie widza recept innych. ja np wzialem 2 x 2 mg xanax bary, i 2 x pragiole 150 mg, a potem drugiego dnia w tej samej aptece zomiren sr 1 mg, a potem w kolejnej aptece zomiren sr 1 mg XDDDD (zaleglosci jak cos, szkoda marnowac prawda?). Wiec raczej luz @Luk890 W najgorszym wypadku moze zadzwonic do lekarza ale co z tego jak lekarz przeciez nie wjebie siebie samego na mine, to on ci wypisal lek itd wiec dla swietego spokoju powie ze wie. (ja bralem od lekarza z e-recki i od lekarki rodzinnej)
null
  • 2981 / 1638 / 35
Tak
Narcotic trust tylko i wyłącznie. Wiadomo jebać polityków co od 1989r sprzedali Polskę i dalej komuchy rządzą i myślą, że ktoś dla nich będzie walczył o co, o jaki kraj jaką Polskę? Na świecie liczą się pieniądze
  • 633 / 154 / 0
Nie realizuj ich w tej samej aptece, ani sieci aptek. Po co się wystawiać?
  • 3239 / 552 / 0
18 lutego 2023Luk890 pisze:
Czy jesli bede mial 3 recepty w przeciagu dwoch tygodni od 3 roznych psychiatrow to moga sie mna "zainteresowac" w aptece jak bede realizowal kazda z nich ale w krotkich odstepach czasowych?
Może miałem taka sytuacje i dzwonił do mnie ten lekarz żebym nie realizował w tej samej aptece.
Ale to było jak leciałem z benzo i miałem w okresie miesiąca dwie recepty od dwóch magików.
Magisterka widocznie poczuła się do misji a mnie może trochę to dało do myślenia że w sumie przekraczam już pewna granicę. I trollowanie trollowaniem. Ale jak się w krótkim czasie realizuje benzo u dwóch konowałów to już sygnał zwrotny że trzeba zahamować żeby się nie wypierdolić w miejsce z którego nie ma wyjścia.
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 4603 / 2212 / 1
Jeżeli już nawet myślisz o 2 konowałach, to jesteś w miejscu z którego nie ma wyjścia dobrego...
Zablokowany
Artykuły
Newsy
FBI spalało narkotyki w schronisku. "Zespół i zwierzęta wystawione na kontakt z metamfetaminą"

Po tym jak FBI użyło krematorium jednego ze schronisk dla zwierząt do spalenia skonfiskowanych narkotyków, 14 pracowników placówki trafiło do szpitala, aby otrzymać pomoc medyczną. Dyrektorka placówki oświadczyła, że nie miała świadomości, że dochodzi do takiego procederu.

Holenderska władza kontra zapach jointa: rekordowa kara dla plantacji!

Witajcie w kraju, gdzie marihuana jest legalna… pod warunkiem, że jej nie widać, nie słychać i – broń Boże – nie pachnie. W Hellevoetsluis, malowniczej miejscowości pachnącej dotąd głównie morzem i smażonymi frytkami, sąsiedzi od dwóch lat żyją w aromatycznej chmurze z największej w kraju plantacji konopi. Teraz sąd wziął głęboki wdech i wydał wyrok: tydzień na zamontowanie filtrów albo kara, która zaboli nawet tak wielką firmę jak CanAdelaar. Czy holenderski eksperyment z legalną trawką właśnie zamienia się w dym?

Fabryka meksykańskiego kartelu w Polsce. Mamy nowe informacje

Najbliższe trzy miesiące spędzą w areszcie mężczyźni podejrzani o działanie w międzynarodowym kartelu narkotykowym. Dwaj obywatele Meksyku i Polak zostali zatrzymani podczas spektakularnej akcji służb. Jak ujawniają śledczy, mężczyźni mieli powiązania z jednym z największych karteli narkotykowych w Ameryce Północnej.