Dział poświęcony dyskusji nt. doboru zestawu nootropów.
ODPOWIEDZ
  • 4 / / 0
[mention]blackgoku[/mention] , przeczytałem, niestety brak odpowiedzi na moje pytanie. Chętnie powtórzę: Czy mix: multivit+omega3+magnez+żeńszeń+cdpcholina+noopept - będzie dobrym stackiem na początek. Konkretnie czy substancje się 'nie gryzą', czy ew. coś dorzucić zmienić? :)

A właśnie. Żeńszeń, cdp cholina i noopept są w formie proszku. Nie bardzo wiem co kiedy przyjmować/łączyć. Czy mogę na przykład przy lekkim porannym posiłku wziąć cholinę, żeńszeń, noopept oraz multiwitaminę? Czy może lepiej nie przyjmować wszystkiego razem? W południe sam noopept i omega 3, a wieczorek sam magnez.
  • 3651 / 999 / 2
Jest ok. Ja bym nic nie dorzucał. Fajnie, że coś naturalnego jest (żeń-szeń) to na plus, więc tak:
- noopept z rana 15mg pod język, trzymać aż wstrętny smak nie będzie taki wstrętny i będzie można połknąć (czyli około 15-20min)
- cdp-cholina z rana 250mg albo do szklanki albo po prostu do buzi łyżeczką i zapijamy
- żeńszeń tyle ile masz zamiar stosować
- najlepiej zrób sobie "zapojkę" w postaci: woda z solą himalajską/kłodawską, z dodatkiem szczypty (w przenośni tyle ile wrzucasz do ryżu) cytrynianu potasu i z 5-7 tych małych łyżeczek cytrynianu magnezu (tej do CDP-Choliny)
- omega, do omega warto dodać d3 i k2mk7
- w południe drugi rzut noopeptu
- magnez na dzień, nie na noc
sky is the limit
  • 9710 / 1920 / 2
15 grudnia 2017Gosu1221 pisze:
[mention]blackgoku[/mention] , przeczytałem, niestety brak odpowiedzi na moje pytanie. Chętnie powtórzę: Czy mix: multivit+omega3+magnez+żeńszeń+cdpcholina+noopept - będzie dobrym stackiem na początek. Konkretnie czy substancje się 'nie gryzą', czy ew. coś dorzucić zmienić? :)

A właśnie. Żeńszeń, cdp cholina i noopept są w formie proszku. Nie bardzo wiem co kiedy przyjmować/łączyć. Czy mogę na przykład przy lekkim porannym posiłku wziąć cholinę, żeńszeń, noopept oraz multiwitaminę? Czy może lepiej nie przyjmować wszystkiego razem? W południe sam noopept i omega 3, a wieczorek sam magnez.
Zen szen w proszku?
Lipa.

Zamiast omegi tran i do diety oleje konopny i lniany.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 3651 / 999 / 2
Jak w prochu to lipa. Jak susz może być.

Lniany nie wystarczy, Stteeti?
sky is the limit
  • 9710 / 1920 / 2
Bardzo ladnie sie uzupelniaja.
http://www.odzywianie.info.pl/przydatne ... nicze.html

Do tego wit D3 i/lub marchewka podsmazona na maselku (lub inne zrodla wit rozp w tluszczach) tworza te oleje niezastapionymi.

A wrzucenie na drugi dzien tauryny z cholina to kompletnie inne dzialanie:)
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 4 / / 0
Dlaczego lipa z żeńszeniem w proszku, czyżby przez smak? Wziąłem dzisiaj pierwszy raz, nieciekawie, do tego nie rozpuszcza się w wodzie, nie wiem jak inaczej to przyjąć. Cytrynian magnezu mam w formie tabsów z dodatkiem 3d. Najczęściej czyta się, że magnez lepiej przyjmować wieczorem do snu, koi nerwy i że niby lepiej dla snu.
  • 1 / / 0
Witam, ktoś ma na poleceniu jakieś konkretne kombo? Przez okres kilku lat paliłem mj, teraz pora na pewnego rodzaju przemianę. Zależy mi na tej chęci do życia i ogólnie "normalnego" postrzegania rzeczywistości jak sprzed palenia. Od około 2-tygodni przyjmuje oralnie noopept w proszku.
Uwaga! Użytkownik polakpl nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 202 / 15 / 0
Noopept bierz pod język, na motywację sulbutiamina, przed snem rhodiola i ashwaghanda, pomaga sie zregenerowac i wiecej energii na caly dzień. Polecam ci też jakiś sport i witaminy i minerały typu ZMA, D3
  • 542 / 37 / 0
nie polecaj sulbutiamy. syf straszny. bardzo rozczarowująca substancja.
  • 202 / 15 / 0
Na mnie działa, poprawia nastrój i dodaje energii dawka 600-800mg
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ogromny transport kokainy. Narkotyki za 19 mln zł ukryto w złomie

Ponad 350 kg kokainy o czarnorynkowej wartości przekraczającej 19 mln zł przechwycili funkcjonariusze Krajowej Administracji Skarbowej w Gdyni. Narkotyki były ukryte wewnątrz ciężkich metalowych elementów znajdujących się w kontenerach ze złomem. Śledztwo w tej sprawie nadzoruje Prokuratura Okręgowa w Gdańsku.

Narkotyki z dostawą. „Kryształy" i skręty w przesyłce tak jak legalny towar

Zamówienie przez internet, odbiór w automacie paczkowym lub u kuriera – przestępcy przestawiają się na nowy kanał dystrybucji narkotyków – wykorzystują przesyłki pocztowe. Już ponad 86 ton narkotyków – jak pisała „Rz” – trzykrotnie więcej niż w całym ubiegłym roku, skonfiskowało od początku 2026 r. policyjne CBŚP. To „wierzchołek góry lodowej”, bo na rynek może trafiać nawet kilkakrotnie więcej. Dilerzy kamuflują drogę do odbiorcy – narkotyki docierają w przesyłkach, tak jak tysiące legalnych towarów

Narkotyki ukryte w papierze? Naukowcy wzięli pod lupę listy płynące do więzień!

Naukowcy z Politechniki Krakowskiej pracują nad innowacyjną metodą wykrywania substancji psychoaktywnych, która może znacząco usprawnić działania służb i laboratoriów. Ich celem jest stworzenie prostego, szybkiego i niedrogiego testu opartego na zjawisku fluorescencji, czyli emisji światła przez odpowiednio przygotowane związki chemiczne.