Dyskusja na temat rodziny roślin (Solanaceae) z rzędu psiankowców.
ODPOWIEDZ
  • 2876 / 99 / 0
Nie wiedziałem gdzie to napisać więc piszę tu.
Na forum pisali że liście bielunia też mają jakieś działanie (tzn że można herbatę zrobić itp).
Tak się składa że mam trochę ususzonych liści, i zastanawiałem się czy można by to spalić, a nie wypić (lepiej dla żołądka)...
próbował ktoś? Jakiekolwiek efekty ?
"Czuję się gwiezdnie"

Po dzisiejszym robię przerwę
  • 2310 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: CosmoDo »
Paliłem ususzone liscie , ale nie dawały żadnych efektów . Z tego co mi wiadomo to palony bielun uzywano dawniej do leczenia chorób oddechowych typu astma . Bieluń to szit i ie warto sie w to bawić . Jedynie zastosowanie jakie ujdzie to nasenne . Malutko wywaru przed snem i o wiele lepiej sie spi .
Poczekam na Twój rozkład
W żyły wtłoczę dekstrometorfan
Następnie pożrę Cię
I SIGMA ciałem się stanie
  • 2244 / 23 / 0
Racja. Nie warto. Bawić, znaczy.
Uwaga! Użytkownik borrasca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2876 / 99 / 0
zależy kto czego oczekuje.
"Czuję się gwiezdnie"

Po dzisiejszym robię przerwę
  • 459 / 3 / 0
bez kitu, bieluń to jest chyba jedyna rzecz której bym nigdy się nie odważył spróbować...
Uwaga! Użytkownik Piotrunio nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 202 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: alkem »
bielunia sadze sobie ozdobnie w ogrodku i ani mnie ciagnie zeby go nadgryzac.... lubie sie cieszyc zdrowiem .... a jak bardzo bede chcial sobie zrobic krzywde to walne sie mlotkiem w palec...
Ostatnio zmieniony 11 marca 2008 przez alkem, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1047 / 22 / 0
Nieprzeczytany post autor: banshee »
ja na Twoim miejscu nawet bym tego nie sadziła, nie masz pewności że ktoś nie zerwie kilku szyszek i...
one two fuck you!

Odcinam się od was, odcinam, od szarej rzeczywistości, zapominam...
  • 202 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: alkem »
posadze z tylu domu... mam złe koty ktore pilnuja
  • 4024 / 372 / 951
taa, ciekawe od czego takie złe... gatos del diablo. :diabolic:
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
  • 1069 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: anonimus »
A kiedy się można spodziewać bielunia? Znaczy kiedy rosną szyszki, bo liści nie chce wdupiać ...
"Po prostu wybieram lepsze zło."

Od jutra rzucam.
ODPOWIEDZ
Newsy
CBŚP zlikwidowało laboratorium narkotykowe. Zabezpieczono ponad 800 kilogramów klefedronu

Policjanci Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Prokuratury Krajowej, przeprowadzili skoordynowaną akcję w powiecie pruszkowskim. Na terenie posesji odkryto kompletną linię produkcyjną do wytwarzania narkotyków oraz zabezpieczono setki kilogramów niebezpiecznej substancji psychotropowej w postaci klefedronu o czarnorynkowej wartości ponad 4 mln PLN.

Rozpędza się nowa epidemia. Gwałtownie rośnie liczba zatruć

W 2024 r. liczba zatruć dopalaczami wzrosła aż o 40 proc. w porównaniu z rokiem 2023 – alarmuje GIS. Po niebezpieczne substancje coraz częściej sięgają także dzieci.

Zaburzenia odżywiania: marihuana i psychodeliki pomagają skuteczniej niż konwencjonalne leki

Pionierskie badanie osób żyjących z zaburzeniami odżywiania wykazało, że marihuana i substancje psychodeliczne, takie jak grzyby czy LSD, najlepiej łagodzą objawy u respondentów, którzy leczyli się za pomocą leków bez recepty.