Mail w profilu.
pzdr
NiezdrowyAntoś pisze: raczej mozesz, opisz dzialanie mianseryny pokrotce jak znajdziesz czas i czemu zmieniasz na mirtazapine
pzdr
Mianseryna sama w sobie jest OK, ale ciężko się zwlec z łóżka i raczej trzeba sobie zarezerwować z 9-10h snu. Z tego co zauważyłem (mirtazapinę jem 2-gi dzień) mianseryna od mirty działa bardziej sedatywnie, natomiast po mircie 8h snu spokojnie mi starcza. Co do działania antydepresyjnego mianseryny - po ~4 tygodniach zacząłem odczuwać niestety tylko z rana (do godz ~12-13) lepsze samopoczucie, mobilizację i taką falowo nadchodzącą euforie. Dodatkowo (to może być subiektywna opinia - mam prawdopodobnie nerwice serca) po mianserynie miałem czasem kołatania, głównie związane z hipotonią ortostatyczną (np. przy stawaniu) ale nie tylko.
Ostatnio zrobiłem wielką głupotę, po zażyciu owych 120mg mianseryny nie mogłem spać, a byłem że byłem wkurwiony i zdesperowany, polałem sobie gbla do snu kilka razy w ciągu nocy... Efekt? puls 130 cały następny dzień, dwa dni po ~100-90, trzeciego dnia wróciło wszystko do normy. Ogólnie nie polecam :P
Aha, na mianserynie przytyłem może ze 4 kilo max. w ciągu półtora miesiąca. Ale to na pewno po części przez dietę na której aktualnie jestem.
a tu ciekawa stronka:
http://www.mp.pl/artykuly/index.php?aid ... 55895E6517
Mail w profilu.
Proszę kogoś kto jadł wiele róznychLPD o wypowiedź. P dr powiedziała mi ze klomipramina to 1 z nastarszych, ale najskuteczniejszych lekóww przeciwdepr. i do tego jest darmowy. :)
a jeśli niekoniecznie sertra i klomipramina to jak w ogóle TLPD plus SSRI się mają/mogą mieć do siebie??
Teraz znowu jestem ciekaw tych trójcyklicznych LPD oraz ich działania w połączeni z SSRI, SARi SNRI...
prawie nikt sie nie wypowiedział :(
again and again
oczywiście z drugiej generacji i też tych najświeższych.
znam osoby po takim połączeniu stosowanym przez dłuższy czas (kilka lat) i można zaobserwować wycofanie się objawów.
ssri z neuroleptykiem jest jedną z uznanych metod farmakoterapeutycznych, natomiast tlpd + ssri nie wiem czy jakiś lekarz to stosuje. nie wydaje mi się.
oczywiście jest to pewien z etapów, po wyczerpaniu bardziej tradycyjnych metod.
A Same TLPD lub sama klomipramina co nich sądzicie?? lekarz mi zaproponował, mówił, że stare to, ale skuteczne oi za darmo. Anafranil mam. I zastanawiam się czy zmienić sertrę na jego, czy zostać przy sertra a dołączyć to!!!
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Joint przed badaniem. Lider Lewicy zachęca młodych do unikania poboru do wojska
Młodzi mężczyźni, którzy chcą uniknąć poboru, powinni zapalić jointa przed wojskowym badaniem lekarskim – poradził współprzewodniczący partii Lewica (Die Linke) Jan van Aken. Ugrupowanie przygotowuje poradnik, jak uniknąć służby wojskowej.
Grzyby halucynogenne zdumiały wszystkich. Są dziwniejsze niż myślimy
Psylocybina - substancja odpowiadająca za "magiczne" działanie niektórych grzybów - wyewoluowała niezależnie co najmniej dwa razy. Do takiego wniosku doszli naukowcy z Niemiec i Austrii, którzy opisali zaskakujące różnice biochemiczne między dwoma rodzajami grzybów wytwarzających ten sam związek.
Publikacja: ręczny system do wykrywania MDMA
Komunikat Instytutu Ekspertyz Sądowych im. Prof. dra Jana Sehna w Krakowie.