Muszkatołowiec korzenny (Myristica fragrans) – metody podania, opisy działania, przepisy kulinarne
Więcej informacji: Gałka muszkatołowa w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
Posty: 156 • Strona 15 z 16
  • 652 / 3 / 0
Panie, panowie - nie ma się co użerać z jogurtem i kapsułkami. Zawijamy w srajtaśmę, tak ze 2-3g na kwadrat - tyle, żeby się zmieściło w przełyku i łykamy. Konsumpcja przebiega błyskawicznie, a smaku nie czuć.
Wielcy są wielcy tylko dlatego, że my klęczymy.
  • 195 / 5 / 0
Ja zdecydowanie polecam gałkę zmieszać z jogurtem o jakimś charakterystycznym smaku, np. ananas albo z mlekiem czekoladowym. W przypadku bombek pojawia się pewna psychiczna blokada, którą oczywiście można przełamać, ale nie należy to do miłych doznań.
  • 3007 / 7 / 0
A ja wam powiem że ostatnio rozmieszałem z wygazowanym napojem marki helena, żółtym. O dziwo nie było czuć smaku gałki. Dziś wymieszałem z energy drinkiem to myślałem że zwrócę jedzenie z całego dnia.
Uwaga! Użytkownik zombisztajn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 153 / 2 / 0
gałka + koda? ktoś próbował? A no i oczywiście browary i antyhistamina.
  • 1392 / 10 / 0
To jest FAQ, do kurwy nędzy. Do knajpy albo ogólnego, raz!
You can't understand a user's mind, but try, with your books and degrees. If you let yourself go and opened your mind, I'll bet you'll be using like me. And it ain't so bad...
  • 669 / 10 / 0
Temat gałki mocno usadowił się na forum a FAQ nadal woła o pomstę do nieba. Może warto byłoby przeredagować, nadać mu formę znaną z innych FAQ?
Rozpad termiczny alkaloidów maku lekarskiego, prawda czy mit?
Vexilla regis prodeunt inferni
  • 5 / / 0
Podzielę się moim sposobem na spożywanie gałki. Wsypuję 20 g do szklanki, wlewam tyle wody aby nadać temu jako tako stan płynny.(Ważne jest żeby dokładnie wymieszać to z wodą, żeby nigdzie nie zostało suchego, bo jak wpadnie w gardło to będzie coś w deseń cynamon challenge). Wlewam to na raz do gardła i zapijam gorącą herbatą. Po dwóch łykach wszystko z ust jest wypłukane i ze smakiem nie ma problemu. Ja tak od początku robiłem i się przyzwyczaiłem, ale jak ktoś jest wrażliwy, wtedy może mieć odruch wymiotny. Więc polecam nie walić w ten sposób całości tylko np. 5 g. i powtarzać czynność do wyczerpania zapasu ;)
  • 3 / / 0
Wypadałoby dodać wkońcu do FAQ sposób z jogurtem, najlepszy dla wrażliwych osób
Czas zacząć życie tak jak niektórzy je kończą %-D
  • 968 / 96 / 0
Ja sobie dosypuje do kawy i zaparzam razem z kawą.
  • 3955 / 147 / 0
galka dobrze dziala na afterglow DXM, imo. niewielkie ilosci, lyzeczka mielonej powiedzmy.
niedojebanie genetyczne
ODPOWIEDZ
Posty: 156 • Strona 15 z 16
Newsy
[img]
Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.

[img]
Narkotyki. Nie trzeba dealera, młodzi kupują przez internet

Narkotyki są coraz mocniejsze i coraz łatwiej dostępne, alarmuje pełnomocnik rządu Niemiec ds. uzależnień.

[img]
Jechał pijany na terapię i wpadł prosto na patrol

Poranki bywają trudne, szczególnie gdy w organizmie wciąż krąży wczorajszy alkohol. W Bartoszycach w piątek 22 sierpnia policjantki ruchu drogowego zatrzymały rowerzystę.