Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
Czy preparaty z Sertralina pomogly Ci w leczeniu twoich zaburzen?
Tak, bardzo pozytywnie
361
36%
Tak, ale mialem przy niej problemy
330
33%
Nie, to straszny syf, opoznia orgazm!
129
13%
Nie, nie dziala.
193
19%

Liczba głosów: 1013

ODPOWIEDZ
  • 442 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: titi »
Wczoraj odstawiłem sertralinę. Mam pełen zestaw objawów odstawiennych. Zawroty głowy, dziwna dezorientacja (trochę dysocjacyjna, ale bez przesady:)) i chwiejność.

Czy tyyyy teeeeż tak czaaasem masz? fiufiufiu...
  • 684 / 9 / 0
Ja juz biore chyba ze 2 miesiace 100mg i jakos cudow nie ma, ale ja mam raczej z czym innym problem, to taka kurewska blokada emocji jakas, ktora musze psychologicznie rozpracowac, wiec wish me luck ;)
Uwaga! Użytkownik anonimowy_uzytkownik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 577 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: cpunex »
PAnowie duzo tu stron nie chce mi sie tego obracać mam fobie spoleczna i nerwice i biore asertin 3 dzien czy jak wypije jedno piwko czy ten asertin nie bedzie dzialac na mnie ? Bo chcialbym sie wyleczyc z tej fobii ale nie wiem czy alko nie przymuli mi tego ? Jedno male piwko xD Nie chodzi mi o to czy bede zachowywal sie po tym jak zjeb tylko czy zahamuje dzialanie leku ? plz odp.
  • 682 / 7 / 0
raczej nie, mozna taka kombinacje robic
niejaki codeine pisal ze po 2 bro i sertralinie robil sie w chuj pewny siebie, ale ow uzytkownik to jeden z wiekszych bajkopisarzy byl wiec trzeba przymruzyc na to oko ;-)
Sun Was High (So Was I)
  • 577 / 10 / 0
wypilem bronka i tak jakby slabo w huj dzialal i szybko zszedl ogolnie nie polecam i lekka deprecha sie zalaczyla
  • 1285 / 30 / 0
Nieprzeczytany post autor: ksionc »
cpunex pisze:
wypilem bronka i tak jakby slabo w huj dzialal i szybko zszedl ogolnie nie polecam i lekka deprecha sie zalaczyla
ja zauważyłem ze wszystkie używki osłabiają działanie antydepresantów nawet jedno piwo jeśli bardzo zależy ci na wyleczeni to odstaw wszystkie używki nawet fajki osłabiają działanie, ja jak brałem sertraline to od czasu do czasu wrzucałem kode kratom czy jakiegoś klona i nie wiem czy w ten sposób nie zjebałem sobie efektów tego leku
Ostatnio zmieniony 26 grudnia 2008 przez ksionc, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik ksionc jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 577 / 10 / 0
Aha dzieki juz wiecej nic nie pije ani nie cpam :P A kofeina ? ciekawe czy tez oslabia ...
Ostatnio zmieniony 26 grudnia 2008 przez cpunex, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 223 / 18 / 0
Nie przesadzajcie ja przy braniu sertraliny pije prawie codziennie i to wiecej niz jedno bro i nic mi sie nei dzieje, a pozytywne dzialanie tez czuje.
As above, so below
  • 28 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: zabol »
zbysiu666 pisze:
...ja przy braniu sertraliny pije prawie codziennie i to wiecej niz jedno bro i nic mi sie nei dzieje...

To już jest kwestia indywidualna.Jednym alko osłabia działanie leku innym wzmacnia a Tobie w ogóle nie robi.Każdy musi wypróbować na sobie.

Edit: ja nie paliłem od 3 lat i ostatnio jak zacząłem to po jakimś miesiącu czułem zmniejszone działanie leku jak rzuciłem znowu to było wszystko oki więc nawet nikotyna może wpływać na działanie leków tak jak wyżej napisał ksionc. Kofeina jest z grupy stymulantów tak samo jak papierosy więc też może mieć jakiś wpływ ale musisz samemu wypróbować.
Ostatnio zmieniony 27 grudnia 2008 przez zabol, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik zabol nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 577 / 10 / 0
Biore niecaly tydzien asertin i do tej pory ciagle ziewam i szczena mi lata jak po dropsach nieraz lapie doly mam nadzieje ze sie rozkreci...... Aha i cos mi odjebalo nie wiem czy to po tym ale robie se gole foty i wysylam niektorym laska jakas dziwna zajawka %-D Nawet cyber sex z taak cipa robilem ostro mi sie pojebalo w tym glupim lbie .....

EDIT:
Gdzies byl arytkol ze ssri nie dzialaja i troche mnie zniechecil co wy o tym myslicie ??

[Edytuj funkcja "Zmien".]
Ostatnio zmieniony 10 stycznia 2009 przez inmda, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana a zdrowie jamy ustnej: Nowe badania kontra nikotyna i snus. Co szkodzi bardziej?

Największe jak dotąd badanie długofalowego wpływu marihuany na zdrowie wykazało… tylko pogorszenie stanu dziąseł – a i to w mniejszym stopniu niż przy używaniu tytoniu czy snusa! Nie zaobserwowano innych poważnych negatywnych skutków zdrowotnych.

Żeby nie dostać mandatu za piwo, próbował przekupić policjantów 70 euro i kokainą

Przyłapany na piciu piwa na peronie sopockiego dworca 33-latek, by nie dostać mandatu, zaoferował policjantom łapówkę: 70 euro i... kokainę.

Fenomen euforii biegacza – to nie endorfiny, tylko naturalna marihuana

Tajemniczy stan euforii, którego doświadcza blisko 75% biegaczy. Tak zwana „euforia biegacza” redukuje ból, wyostrza zmysły i daje uczucie podobne do działania marihuany. Najnowsze badania naukowe tłumaczą, dlaczego „runner’s high” to nie mit, a ewolucyjny mechanizm przetrwania – i jak go uruchomić nawet początkującym. W tym artykule dowiesz się, co to jest runner’s high, jak działa i jak go wywołać nawet jeśli dopiero zaczynasz biegać.