Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
Czy Passiflora działa na Ciebie?
1 Tak.
33
39%
2.W miksach.
8
10%
3.W dużych dawkach i miksach.
4
5%
4.W dużych dawkach.
7
8%
5.Trochę dziala.
9
11%
6.Nie dziala.
4
5%
7 Nie wiem.
19
23%

Liczba głosów: 84

ODPOWIEDZ
  • 103 / 14 / 0
Ok, jak wiadomo, w teorii nie łączymy passiflory z SSRI, bo iMAO, zespół serotoninowy i inne takie. Tyle w teorii. A jest ktoś, kto łączył z lekami SSRI, SNRI lub innymi i zda relację o interakcjach, skutkach ubocznych lub ich braku i efektach działania?

Bardzo mnie ciekawi działanie passiflory na receptory GABA-A, tym samym działanie nasenne. Zwłaszcza, że nie chciałbym iść w zolpidem. Powstrzymuje mnie potencjalne namieszanie w moim leczeniu SSRI, ale kiedyś wiele razy łączyłem ziółka z lekami
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Matka przemycała narkotyki dla syna w więzieniu. Nasączyła nimi strony książki kulinarnej

Dzięki czujności funkcjonariuszy Zakładu Karnego nr 1 w Strzelcach Opolskich oraz szybkiej reakcji policjantów, udaremniono nietypową próbę przemytu narkotyków. 50-letnia kobieta, która przyszła na widzenie ze swoim synem, osadzonym w zakładzie karnym, chciała przekazać mu książkę zatytułowaną „Zdrowie zaczyna się na talerzu”. Jak się okazało, książka kryła coś znacznie bardziej niebezpiecznego niż przepisy na zdrowe posiłki.

Dwóch 15-latków z mefedronem. "Zwrócili uwagę nerwowym zachowaniem"

W ręce policjantów z Mińska Mazowieckiego wpadło dwóch 15-latków, którzy chwilę wcześniej zachowywali się nerwowo. Okazało się, że mieli przy sobie mefedron. O ich losie zadecyduje sąd rodzinny.

30% Polaków w wieku od 15 do 34 roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami

Krajowe Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom informuje, że dane dotyczące zażywania narkotyków w Polsce przez młodych ludzi są niepokojące. 30% Polaków w wieku od 15. do 34. roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami. Kolejne akcje policji pokazują, że problem jest. W dwa dni zatrzymano w sumie 13 osób mających związek z handlem narkotykami.