Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1154 / 35 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gargamel »
Jak spirytus, to rektyk, bo salicylowy ma chyba tylko 2% alkoholu, a reszta to H2O.
Mylisz sie. Spirytus salicylowy ma 2% kwasu salicylowego, 30% wody i 68% etanolu.
  • 408 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Ester »
A to mi się pojebało. Hm, to może rozpuścić salicylowym, odparować alco i od razu w kanał? No i filtr ofkors
Ksiezniczko, w którym zamku straszysz?
iiisǝʎ ʞɔnɟ
http://SDPower.tk
  • 79 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Son Of Earth »
IMO jak nie ma sie klonów czy rolek w szkle to szkoda babrac sie z salicylem. Jedyne benzo z tabli jakie warto puknąć to midazolam, bo jedzony jest kiepski a tak to przynajmniej fajnie czuc jak nagle całe cialo obejmuje relaks :) no i wystarczy zwykla woda, rozpuscic, wacik, pompka i puk. Inaczej podany działa jak dla mnie za słabo i przede wszystkim za krótko, wiec intensywnosc przy i.v. rekompensuje mi krókość działania.
  • 1154 / 35 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gargamel »
Son Of Earth, bylo to juz pisane wielokrotnie, Greenz pisal o tym na bodajze 8 stronie tego watku, ale wklejam jeszcze raz:

leiche dnia 02.06.2009, 19:55:
Jak dla mnie podawanie benzo i.v. nie ma uzasadnienia - poza fetyszem igły.

tehacek dnia 07.06.2009, 07:27:
Jak dla mnie podawanie benzo i.v. solo nie ma uzasadnienia.
Miksy benzo z niektórymi opio, podawane i.v. są przednie, a ich działanie jest wystarczającym uzasadnieniem.

Gargamel:
Jak sie nie ma szkiel z rolka czy klonem to moim zdaniem nie ma sensu podawac benzo iv.

greenz:
bez sensu samo benzo iv

gynoid:
Nie wiem o co tyle szumu.

• 79 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Son Of Earth »
sorka
niech mod wyjebie mojego wczesniejszego posta, czytalem watek na raty i mi te wczesniejsze umknely.
pzdr
  • 974 / 17 / 0
Nieprzeczytany post autor: dr.Kubeusz »
puknięcie niby tej samej ilości mg np diazepamu z rolek w tabsach a ze szkła nijak się ma do siebie. Jak stukam szkło to wystarczy mi jedno - 10 mg i je pięknie czuję, a z tabletek to pół blistra muszę huknąć, dlatego tylko z braku laku decydowałem się na stukanie przerabianych tabsów i mam nadzieję, że to się już nie powtórzy.
Uwaga! Użytkownik dr.Kubeusz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 33 / / 0
Jaki jest sens dożylnego podawania benzodiazepin?

W przypadku amfetaminy, kokainy - mamy mega kopa, w przypadku heroiny - zajebiste wejście.
A w przypadku benzodiazepin? Raczej nic. Nie warto moim zdaniem.
Uwaga! Użytkownik NadNamiDmuchawceLatawceWiatr nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1047 / 22 / 0
Nieprzeczytany post autor: banshee »
wydajniej chyba, takie były moje odczucia, ale mogę się mylić. Albo sobie wkręciłam, że lepiej zrobiło, bo chciałam sobie sprawić przyjemność samym kłuciem, jami, takie zboczenie.
one two fuck you!

Odcinam się od was, odcinam, od szarej rzeczywistości, zapominam...
  • 5299 / 104 / 0
Nieprzeczytany post autor: pilleater »
Nie wiem jak jest z innymi benzo, ale np rolki iv mają wjazd :] Wiem bom dostał raz w szpitalu to żem przez dobre kilka minut leżał i gapił sie w sufit myśląc ocb. Było to dawno temu i bez tolerancji. Na pewno jest wydajniej - z żołądka czy nawet spod języka nie poczesze tyle co dostanie się kablem za pomocą prądu...
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 144 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Stefan »
Tu troche jest [nie wiem, jaki poziom merytoryczny, ale nie mam czasu wszystkiego teraz czytac] - http://forum-farmaceutyczne.org/benzodi ... -t516.html

Cytat z ostatniego posta ww. dyskusji:
Takich topikow to spodziwałbym sie na hyperrealu
ODPOWIEDZ
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Thu, 26 Jun 2025 21:26:09 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1750973120'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Newsy
Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy

Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...