Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 388 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Deixem »
Co myślicie o kuracji Fluksetyny z Sertralina , mam depresje z powodu odstawiania dragów i występują stany lękowe w czwartek bede u mojego psychiatry , z nim pogadac , ale jesli ktos ma z tym jakies doswiadczenie niech mi odpisze.
Uwaga! Użytkownik Deixem nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 974 / 17 / 0
Nieprzeczytany post autor: dr.Kubeusz »
nie gniewajcie się że nie przeczytałem całego wątku, ale mam pytanie. Zacząłem kurację fluoksetyną 20 mg/d jestem też wjebany w benzo, czy przyjmowanie clonazepamu zanim fluo zacznie działać nie jest niebezpieczne??? Czy zanim fluo się rozbuja wogóle mogę brać benzosy. Doczytałem się tylko że nie wolno brać fluo z alpra.

EDIT: Ludzie pomóżcie coś, bo kurde zacząłem na spontanie kurację i potrzebuje informacji.
Ostatnio zmieniony 18 września 2009 przez dr.Kubeusz, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik dr.Kubeusz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 37 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Man of my own »
dr.Kubeusz pisze:
nie gniewajcie się że nie przeczytałem całego wątku, ale mam pytanie. Zacząłem kurację fluoksetyną 20 mg/d jestem też wjebany w benzo, czy przyjmowanie clonazepamu zanim fluo zacznie działać nie jest niebezpieczne??? Czy zanim fluo się rozbuja wogóle mogę brać benzosy. Doczytałem się tylko że nie wolno brać fluo z alpra.
Gdzie masz napisane ze nie wolno brac fluoksetyny z alprazolamem.
To jest jeden z najbardziej klasycznych zestawow na zaburzenia lekowo depresyjne. Alpraz dobrze sie komponuje z fluo.
Po to sie bierze benzo zeby zredukowac dzialania uboczne antydepresantow zanim zaczna dzialac.
Poza tym jak jestes wjebany w benzo to nic ci juz nie pomoze. Spoczywaj w pokoju.
Uwaga! Użytkownik Man of my own nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 974 / 17 / 0
to że jestem wjebany w benzo uważasz za gwóźdź do trumny?? bo ja nie. Miałem gorsze problemy z innymi używkami. To że nie powinno się łączyć obu tych leków wyczytałem gdzieś w necie, ale w samej ulotce od leku napisane jest, że fluo może zmieniać stężenie we krwi alpra i innych leków. Ale gdzieś czytałem w necie na sto procent by nie łączyć z alpra i diazepamem i właśnie ciekawi mnie czemu akurat z tymi dwoma pochodnymi nie wolno.
Czyli wg Ciebie łagodzenie początkowego działania antydepresanta przy pomocy bdz jest jaj najbardziej na miejscu???

edit: nie pisz takich rzeczy, "że nic mi już nie pomoże" skoro nawet mnie nie znasz
Uwaga! Użytkownik dr.Kubeusz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1241 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: ooo »
nie wiem czy ja Cie dobrze rozumie ale

diazepam na 100% zwykly rodzinny Ci doda do fluoxetine jak odpowiednio zakombinujesz wiec nie ma mowy aby "cos sie psulo"

a z tym "spoczywaj w pokoju" to sadze ze kolega wyzej poprostu zazartowal troche wiecej luzuuuu :~)
Uwaga! Użytkownik ooo nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 974 / 17 / 0
no masz rację na pewno teraz mam go niedostatek, odstawka, dragów i alko i ta fluoksetyna tak dziwnie działa na mnie od 3 dni i generalnie chodziło mi o to czy mogę to bezpiecznie łagodzić benzosami. Mam głównie klony i trochę alpra. To wszystko. pozdro
  • 1530 / 9 / 0
Jak pierwszy raz poszedłem po leki to też dostałem taką kombinacje. Wszystko było ok, a nawet lepiej. Ale to były dawki lecznicze wiec nie wiem jak na 100% jest z rekreacyjnymi.
"Przyszła wojna będzie wojną niewidzialną Dopiero gdy dany kraj zauważy że jego plony uległy zniszczeniu jego przemysł jest sparaliżowany jego siły zbrojne są niezdolne do działania zrozumie nagle że brał udział w wojnie i że tę wojnę przegrywa"
  • 974 / 17 / 0
ale ja nie stosuję rekreacyjnych!!! zreszta czego fluoksetyny? przecież - bez sensu, a benzosów to wprawdzie wedle własnego uznania , ale bez przegięcia tyle tylko, żeby to pobudzenie dziwaczne stłumić. John Stuart możesz opisać jak wyglądała u Ciebie kuracja fluo i z czym ją przyjmowałeś???
  • 1241 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: ooo »
dwa tygodnie i bedzie juz tylko lepiej poki co "lagodzenie" jest OK tylko bez przesady i moze powolna odstawka by sie przydala ....
Uwaga! Użytkownik ooo nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1530 / 9 / 0
fluo + xanax. O rekreacyjne to miałem na myśli benzo bo chyba tylko to z dwóch można jeść rekreacyjnie. Takie połączenie jak napisałem było dla mnie najlepsiejszą fazą od paru lat "ćpania". Mi się to uczucie pobdzenia właśnie podoba, taki motywator by coś ze sobą zrobić. Jak nic nie piłem i nie ćpałem to ten duet działał pięknie, potem samo fluo i też było dobrze.
"Przyszła wojna będzie wojną niewidzialną Dopiero gdy dany kraj zauważy że jego plony uległy zniszczeniu jego przemysł jest sparaliżowany jego siły zbrojne są niezdolne do działania zrozumie nagle że brał udział w wojnie i że tę wojnę przegrywa"
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Był twarzą lokalnej policji od wielu lat. Zwalniają go za narkotyki

Rzecznik komendy policji w Kluczborku został zatrzymany w związku z posiadaniem narkotyków, właśnie jest wydalany dyscyplinarnie ze służby - dowiedział się tvn24.pl. To kolejny w ostatnim czasie przypadek przyłapania funkcjonariusza służb mundurowych z narkotykami.

Policjant złapany z narkotykami w Kołobrzegu. Prokuratura i policja ujawniły nowe fakty

Podczas festiwalu muzyki elektronicznej w Kołobrzegu zatrzymany został 40-letni policjant z Gdańska, który miał przy sobie narkotyki. - Została uruchomiona procedura zawieszenia policjanta w czynnościach służbowych - mówi o2.pl asp. szt. Mariusz Chrzanowski, rzecznik prasowy KMP w Gdańsku.

Legalizacja marihuany a młodzież: Nowy raport z USA obala mity

Czy legalizacja marihuany dla dorosłych sprawi, że nastolatki zaczną masowo po nią sięgać? To jeden z najczęstszych argumentów przeciwników zmian w prawie. Najnowszy, obszerny raport federalny ze Stanów Zjednoczonych pokazuje coś zupełnie innego. Użycie marihuany przez młodzież nie tylko nie rośnie, ale w niektórych grupach nawet spada. Czas przyjrzeć się faktom.