Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 36 / / 0
Obecnie tylko delikatne hppd, gdy jestem zmęczony. Było tego znacznie więcej po przygodach z ketonami, ale na szczęście już wszystko minęło. Albo mi się wydaje, że minęło.
  • 100 / 17 / 0
Pogorszyła się sytuacja z moim nadciśnieniem, często jestem zmęczony byle czym. To w sumie tyle.
Pozdrawiam kolegów psychonautów!
  • 56 / / 0
U mnie pogorszyła się trochę pamięć. Do hppd się przyzwyczaiłem i nie przeszkadza mi jakoś specjalnie. I to w sumie tyle.
  • 408 / 3 / 0
W necie jest masa artykułów na temat szkodliwości fluoru i jego związków, wystarczy wklepać w duckduckgo 'szkodliwość fluoru' czy 'fluor szyszynka'. Jednak jak wiadomo, w necie roi się od różnych teorii spiskowych czy po prostu fikcji wymyślonych przez znudzonych bajkopisarzy. Pomijając już tutaj teorie mówiące, że rządy fluorują wszystko aby przejąć kontrolę nad umysłami obywateli zastanawiam się jak jest naprawdę ? Czy faktycznie fluor, który przyjmujemy z otoczenia (woda, jedzenie, pasta do zębów*) jest tak szkodliwy jak piszą ? Wiadomo, że nie ma co popadać w paranoję, jednak skoro można ograniczyć przyjmowanych szkodliwych substancji to dlaczego nie ? :-)

* z ciekawości rzuciłem okiem na pastę Aquafresh i na opakowaniu jest napisane, że zawiera 1450ppm fluorku sodu
Uwaga! Użytkownik FrozenSynapse nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 766 / 136 / 6
Jony fluoru są niezbędne do funkcjonowania organizmu (zawarte np. w NaF, który znalazłeś w swojej paście). Związki organiczne zawierające fluor to zupełnie inna bajka, ich szkodliwość zależy od właściwości, jakie nadaje im fluor. M.in. o fluorze w x-F(M)A pisał Surveilled w jednym z tematów poświęconych amfetaminom, aczkolwiek mam obecnie trudność ze znalezieniem tego posta, tak więc musisz poszukać sam :)
Harm reduction i rozsądek sposobami na to, drogi użytkowniku substancji psychoaktywnych, byś cieszył się pełnią efektów swych specyfików przez całe życie.

ZERO TOLERANCJI DLA TOLERANCJI!
  • 10 / / 0
Tutaj trochę o szkodliwości. Ostrożnie też z tą fobią przeciwko teoriom spiskowym. O ile NWO brzmi dość dziwacznie, to jednak rządy totalitarne ogłupiające swoje populacje czy koncerny robiące kase na ludziach nie licząc się z nimi nie są niczym mało prawdopodobnym. Nasz rząd każdego dnia działa widocznie na szkode naszą i nawet państwa, myślenie że będzie nas chronił przed czymś szkodliwym byłoby głupie.
Fluor.

Toksyczność fluoru jest zbliżona do toksyczności bromu, działa na tej samej zasadzie - wybija jod, zastępując go stopniowo w organizmie. Znowóż w totalitarnych krajach rządy dodają fluoru do wody pitnej, tłumacząc to "walką z próchnicą", chociaż wielokrotnie udowodniono już, że efekt przeciwpróchniczy występuje w czasie kontaktu z zębami, a nie w czasie konsumpcji.

Ciężkie zatrucie fluorem to choroba zwana fluorozą

http://en.wikipedia.org/wiki/Skeletal_fluorosis

W krótkim czasie doprowadza ona do zniszczenia kości i osteoporozy, a także do niemal niemożności poruszania się na skutek uszkodzeń stawów.

http://www.diagnose-me.com/cond/C627523.html

Przyglądając się objawom fluorozy nie sposób nie zauważyć, że pokrywają się one z objawami chorób tarczycy.

http://fluoridationqueens...dren-China-.pdf

Dodawanie fluoru do wody obniża iloraz inteligencji o ponad 10 punktów, co tłumaczy częściowo czemu czemu w krajach totalitarnych stosuje się fluoryzację.

http://www.fluoride-journ...4-3/343-165.pdf

fluoryzacja wody doprowadziła do spadku FT4 o 75% u myszy

http://tih.sagepub.com/content/25/1/49.short

podobne zaburzenia pracy tarczycy były obserwowane u szczurów

(nie mogę teraz znaleźć badań, ale kilkakrotnie wykazano, że jod chroni przed próchnicą podobnie, jak fluor, ale nie powoduje rozsypywania się kości, czyli również zębów po kilkunastu latach)

Pomimo tych wszystkich badań, fluor dalej jest na masową skalę dodawany do kosmetyków, wody, żywności. Żadne badania nad jego toksycznością u ludzi nie są prowadzone, albo są prowadzone w krajach, które nie mają siły przebicia (np w Chinach). W związku z tym ciężko ustalić, za ile jeszcze schorzeń odpowiada fluor. Podobnie jak brom, kumuluje się on w organizmie, niskie dawki przyjmowane przez wiele lat powodują ciężkie zatrucie, więc badania trwające kilka tygodni są bezużyteczne.

źródło : http://zdrowiej.vegie.pl/viewtopic.php? ... ania+fluor
Ale całkiem możliwe że problemów z fluorem nie masz, w Polsce z tego co wiem(z tego co powszechnie wiadomo) nie fluoryzuje się wody. Problem może być najwyżej tam gdzie są zanieczyszczenia przemysłowe. Tak to problemy z fluorem będą dotyczyć tylko na wrażliwszych. Taka fluoryzacja wody może przynosić całkiem konkretne szkody, również zębom na które ma rzekomo pomagać. A szkodzi im w ten sposób że utrudnia wchłanianie wapnia do kości po przez to że sam wskakuje do tych kości. Kości są przez to bardziej kruche, a żeby to też kości w końcu ;-) No i co też ważne tak stosowany fluor ogłupia.
Uwaga! Użytkownik Chopinhauer nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1198 / 8 / 0
Pamięc, ogólne ogarniecie, niemoznosc skonstuowania 3 poprawnych zdan na jeden temat.

W kwesti ciała to zniszczone doszczetnie glowne zyly w rekach.
Na szczescie, mimo 3 lat niechigienicznych zastrzykow, nie mam WZW C... ufff .
  • 761 / 13 / 0
Przez MDPV/mef będąc pod wypływem substancji zachowuję trzeźwe myślenie. Dlatego wiele nakrotyków na mnie działa w niewielkim stopniu
Uwaga! Użytkownik nieobgryzampaznokci nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 121 / 2 / 0
nieobgryzampaznokci pisze:
Przez MDPV/mef będąc pod wypływem substancji zachowuję trzeźwe myślenie. Dlatego wiele nakrotyków na mnie działa w niewielkim stopniu
Zachowujesz trzeźwe myślenie będąc pod wpływem? Czyli to jest tylko twoje wrażenie i dlatego wiele narkotyków działa w niewielkim stopniu. Ciekawe :-)
Czyli skutkiem ubocznym zażywaniem narkotyków u ciebie jest tolerancja?
Uwaga! Użytkownik krzysztofpx nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1251 / 4 / 0
Wszystko rozjebane, w wieku 20 lat mam organizm emeryta.
Jebane ketony...
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Funkcjonariusze zagarnęli ponad 60 kg narkotyków

Ponad 60 kg narkotyków - marihuany, kokainy i haszyszu, a także przedmioty przypominające broń, amunicję i ponad 16 tysięcy sztuk papierosów bez polskich znaków akcyzowych, nie trafi na rynek. To efekt intensywnej pracy policjantów z Wydziału Dochodzeniowo-Śledczego, dw. z Przestępczością Narkotykową Komendy Wojewódzkiej Policji w Rzeszowie, których wspierali funkcjonariusze KAS i CBŚP. Śledztwo w sprawie wewnątrzwspólnotowego obrotu narkotykami nadzorowane jest przez Prokuraturę Okręgową w Rzeszowie. Czarnorynkowa wartość zabezpieczonych substancji to ponad 3 miliony złotych.

Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa

Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.

CBŚP zlikwidowało kolejne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono narkotyki o wartości ponad 28 mln

Funkcjonariusze CBŚP, przy wsparciu policjantów z KPP w Śremie, zlikwidowali na terenie powiatu śremskiego nielegalne laboratorium klofedronu. Zatrzymano dwóch podejrzanych i zabezpieczono znaczne ilości niebezpiecznych substancji.