Kwas gamma-hydroksymasłowy i jego pro-drugs (w tym GBL i 1,4-butanodiol).
Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 67 / 1 / 0
Pytanie było na poważnie. A pytam dlatego, że GBL, który kapnął na klawiaturę troszkę ją tak jakby rozpuścił, a nie chciałbym, aby to samo stało się wewnątrz mojej jamy ustnej. Pozdrawiam.
narkotyki są fajne
słucham ALCMDZ
"dam ci rade pierdol zielsko bo ci zielsko dziury w mózgu bierz giebla i idź na imprezę ziom"
  • 2652 / 387 / 0
entropox pisze:
Przepraszam, czy lanie giebela ze strzykawy prosto do mordy jest bezpieczne? Nie chcę żeby mi coś w japie wypaliło
Przez chwilę zwątpiłam, czy gbl podaje się doustnie %-D

Tak, jest bezpieczne, ale popij to czymś (cola/sprite) bo smak nie jest ciekawy ;)

ps. nie dziw się, że wyżarło Ci klawiaturę. GBL rozpuszcza plastik.
Ostatnio zmieniony 02 czerwca 2014 przez Blue_Berry, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Blue_Berry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 168 / 3 / 0
W sytuacji kryzysowej kiedy nie możesz polać normalnie do szklanki, możesz od biedy tak zrobić. Oczywiście buzię napelniasz wcześniej wodą bo chyba nie planowałes robić tego inaczej?
Uwaga! Użytkownik rafalinho007 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1934 / 108 / 0
tak wyglada wlasnie typowy pretendent do wjebania i stekania potem co to mu nie zrobilo i jakie to hujowe i pisanie z huja ze to jak heroina i lepiej nie dotykac a nawet nie patrzec bla bla bla... dalej uwazacie ze moje podejscie do ludzkiej glupoty i bluzganie jest przesadzone ? przeciez on nie ma nawet ociupenki wiedzy na temat GBL/GHB , nawet nie wie jakie wlasciwosci ma sam plyn, ze takie nie wiem to nawet nie podstawowe pytania zadaje, cud ze chociaz ogarnia ze to w plynie jest :D

wedlug mnie gdyby to bylo porzadne forum tematyczne a nie glownie "piaskownica cpunow" to taki osobnik powinien dostac albo mega ostrzezenie i musowe odeslanie do poznania podstaw danej substancji albo dostac bana na ip, login, poczte, cookies i co tam tylko sie da...
"...Żadnego klefedronu z ogłaszamy, mordo więcej snu i witamin..."

angrybrads1 - pierwszy ambasador GHB w polsce !!!
  • 67 / 1 / 0
Przeczytałem FAQ i używałem już giebla, chciałem tylko spytać, czy można go aplikować surowego, nierozrobionego. Jeżeli to aż taki skandal to przepraszam bardzo, że atmosfera jest tak bardzo napięta i nie byłem w stanie tego zauważyć. Bo jestem ćpunem.
narkotyki są fajne
słucham ALCMDZ
"dam ci rade pierdol zielsko bo ci zielsko dziury w mózgu bierz giebla i idź na imprezę ziom"
  • 1934 / 108 / 0
przynajmniej bys juz nie sciemnial ze juz go uzywales i czytales faq... jak by tak bylo to takich glupich pytan bys nie zadawal... atmosfera jest napieta bo zeby po cos sie brac trzeba miec cos we lbie, a nie lekkomyslnie podchodzic do sprawy zwlaszcza depresantow...

• 67 / 1 / 0
Ehhh.
W FAQ jest napisane, owszem, iż "Giebeel przeżera plastik, więc należy odpowiednio dobrać pojemnik. Warto myć ręce po aplikacji, chyba że ktoś lubi odciśnięte na klawiaturze linie papilarne i wyżarte klawisze.
Z tego mógłbym się domyślić, iż substancja jest niebezpieczna (i o dziwo domyśliłem się, zresztą, jak biorę narkotyki to przecież jestem świadomy, że są to rzeczy szkodliwe).
Jednakże czasami jestem w sytuacji, w której nie mam jak rozpuścić GBLa w niczym i pozostaje mi jedynie aplikacja prosto do jamy ustnej - dlatego spytałem, czy taki zabieg byłby szczególnie niebezpieczny, czy wyrządziłby jakieś znaczne szkody.

END_OF_TOPIC.

/@down: Nie mam w zwyczaju oblizywania podłużnych przedmiotów w formie walca.
Ostatnio zmieniony 02 czerwca 2014 przez entropox, łącznie zmieniany 1 raz.
narkotyki są fajne
słucham ALCMDZ
  • 1934 / 108 / 0
skoro mowisz ze miales gbla to chyba wiesz jak smakuje i jaki ma zapach nie da sie nie poznac wlasciwosci gbla pijac go, nawet kurwa zwykle oblizanie strzykawki ktora sie nabieralo gbla i wiadomo jak dziala odrobina czystego gbla na jame ustna teraz wystarczy albo podac sobie pare kropel do geby aby zweryfikowac i zbadac to dokladniej albo uruchomic szare komorki i wyobrazic sobie wlanie wiekszej ilosci prosto do dzioba np 1,5ml dorzucajac do tego doswiadczenie spadajacej kropli na plastik! zawsze tez mozna uzyc wyszukiwarki ! nie rozumiem tego , nie ogarniam tego, mam nadzieje ze rozumiesz teraz moje oburzenie

• 27 / / 0
Entropox, zamów z allegro buteleczki hdpe 35ml za grosze i po problemie.

A angrybrandsem się nie przejmuj. Poczytaj jego posty to zrozumiesz, że nie warto się wdawać w polemikę.
angrybrads1 pisze:
taki osobnik powinien dostac albo mega ostrzezenie i musowe odeslanie do poznania podstaw danej substancji albo dostac bana na ip, login, poczte, cookies i co tam tylko sie da...
:nuts:
  • 1934 / 108 / 0
to widze grajku ze jestes po kroju pretendenta do wjebania , matka wie ze rozpuszczalnik pijesz ? %-D
ale ma racje poczytaj moje posty.... moze cos ci wiedzy do lba wskoczy !

a teraz troche wiedzy medycznej.... GHB jest slabym agonista gabab co by tlumaczylo czemu narkoleptycy biora GHB latami w dawkach do 9g i sie typowo fizycznie nie uzalezniaja, do tego baklofen znacznie mocniej oddzialuje na gabab malo tego pobudza te receptory w roznych czesciach mozgu, GHB z tego co pamietam pobudza gabab tylko w mozdzku... nie wiem jak przeklada sie to na GBL ale na pewno GBL znacznie mocniej pobudza gabab i byc moze wieksze stezenie GHB wyrzucane przy GBL moze uaktywniac receptory gabab w innych czesciach mozgu....

edit:

ahh no i gratka dla wszystkich ktorzy sledza cos wiecej niz opis dzialania i dawkowania substancji :

specjalnie dla was tlumaczy - duckduckgo :D

2014 - 04
"Y-hydroksymasłowego (GHB) wywołuje deficyty kognitywne oraz wpływa na receptory GABAB i receptorów IGF-1 u samców szczurów.

Streszczenie

W ostatnich latach, nadużywanie narkotyków klubu hydroksymaślanu gamma (GHB), staje się coraz bardziej popularne wśród młodzieży. Lek indukuje euforię, ale może również prowadzić do uspokojenia, znieczulenia, jak krótkoterminowa amnezji. Ponadto, nadużywanie GHB powoduje upośledzenie poznawcze i mechanizm, dzięki któremu te GHB wywołuje upośledzenie nie jest wyjaśniony. Niniejsze badanie bada wpływ leczenia GHB na uczenie się i pamięć przestrzenną za pomocą labirynt wodny (WM) testy na szczurach. Ponadto, dane z badań behawioralnych jest połączona autoradiografii analizy GABAB i układów receptora IGF-1. Wyniki pokazują, że zwierzęta, którym podano GHB wyświetlenie na zaburzoną zdolność WM w teście w porównaniu z grupą kontrolną. Ponadto, znaczne zmiany w GABAB i IGF-1 gęstość receptora, jak również funkcjonalności receptora GABAB, były w różnych regionach mózgu związanych z funkcjami poznawczymi np. hipokampu obserwowano. Podsumowując, nasze wyniki wskazują, że leczenie GHB może wpływać uczenie się przestrzenne i pamięć, i że ten wynik co najmniej w pewnym stopniu może dotyczyć zarówno GABAB i IGF-1 receptorów. "

LINK - > http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24786330

wrescie cos nowego, to ze moze powodowac uposledzenie poznawcze to sie nie dziwie opisywali to juz dawno , z tego pamietam ze podawali szczurom GHB w roznych dawkach i wrzucali do labiryntu wodnego i na tej podstawie wysnuli zaburzenia orientacyjne :D noo dooobraaa ale nie trzeba badan i szczurow zeby takie wnioski wysnuc, niech nowicjusz przyjmie 1,8ml gbla i wejdzie do ciemnego korytaza gdzie jest kilka drzwi i jedne tylko sa wyjsciowe z zamkiem i bedzie wiedzial o co chodzi :D najciekawsze jest to ze przyjzeli sie dokladniej gabab i co mnie zdziwilo IGF-1 co wskazuje ze GHB dosc silnie musi na ten receptor naciskac, zdziwilem sie ze nie ma nic o receptorze GHB !!!! jest troszke odgrzewanego kotleta w tym niusie ale tez klka ciekawych smaczkow... niestety jak na dzis wersja pelna tego artykulu/badania jest platna i kosztuje kolo 41 dolarow :/ nie znalazlem w sieci tego za free byc moze za jakis czas ukaze sie wersja za free...

ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Za "przekąski" z Kalifornii grozi mu 20 lat więzienia

W paczce z Kalifornii do Polski miały być przekąski. Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej w Warszawie otworzyli puszki i znaleźli susz roślinny. Okazało się, że to była marihuana. Zarzut związany z przemytem usłyszał 22-latek.

CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.

Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.