Wygląda ok, niepokojących oznak nie widać.
Wrzuć koniecznie zdjęcia jak już wyrosną, bardzo jestem ciekaw czy to faktycznie cyanescens jest, nie zauważyłem że są growkity z nimi.
[ external image ]
anyway @Malinowy Chrusniak poniżej fotka pierwszych hawajków, że tak powiem, które WRESZCIE się dzisiaj pojawiły :) jeszcze pare dni i pewnie beda juz do zbierania w sumie, nie? (tak wiem ze dopiero sie pojawily, ale jak w tym drugim kicie co prawda psilocybe cubensis pojawiaja się piny to max 5 dni i już są do zebrania, nawet teraz za 4 rzutem) jest ich troszeczkę więcej, ale nie chce wstawiać tyle fotek, bo bez sensu na razie.
Jakiś czas temu kupiłem swój pierwszy GrowKit Golden Teacher. Pierwszy zrzut był na prawdę okey bo na 215g.
Drugi raz chyba potraktowałem zbyt duża ilością wody i stąd te białe kropki??
Dodatkowo martwią mnie ciemne kapelusze i białe kropki pod niektórymi kapeluszami. Czy jest szansa jeszcze je odratować wietrząc np 3-5raxy dziennie czy je wyrwać natychmiast i wyrzucić?
Dołączam zdjęcia
Przeniesiono do wątku głównego o grow kitach — CATCHaFALL
mam pytanie odnośnie substratu w gotowych grow kitach. Dlaczego jest tam dodawane aluminium? Czy ktoś ma jakieś info o dokładnym składzie tego podłoża?Aluminium jest dosyć szkodliwe dla człowieka. Nie wiem jaki sens jest w dodawaniu go do grzybów. Szukam w necie, ale niewiele znalazłem.
[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]
Marihuana najczęściej używaną substancją psychoaktywną w Polsce po alkoholu, kofeinie i nikotynie
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
Jak starzeć się wolniej? Odpowiedź tkwi w... grzybach halucynogennych
Badacze z Uniwersytetu Emory w stanie Georgia odkryli zaskakujące właściwości psylocyny – aktywnego metabolitu psylocybiny – które mogą mieć wpływ na spowolnienie procesów starzenia.
Badania nad grzybami zaskoczyły naukowców. Odkrycie może pomóc wielu ludziom
Amerykańscy naukowcy przeprowadzili badania na temat działania psylocybiny, zawartej w niektórych gatunkach grzybów psychoaktywnych. Wnioski opublikowane zostały w "Nature Neuroscience". Jak się okazuje, związek ten może zmniejszać przewlekły ból i związane z nim ryzyko rozwoju depresji. Eksperymenty przeprowadzono na modelach zwierzęcych.
Mikrobiom jelitowy wpływa na pociąg do alkoholu
Mikroorganizmy tworzące mikrobiom jelitowy mogą wpływać na spożycie alkoholu, manipulując układem nagrody w mózgu - informuje czasopismo „mBio”.