jeanse pisze: o jakiej soli potasowej mowa, KCL? Gdzie to można kupić? w aptece to chyba na receptę, czy w nawozach sztucznych? :)
żartuję rzecz jasna...
Chlorek potasu jest w aptekach bez recepty (Katelin), ale ten na receptę jest lepszy (Kaldyum-jeśli chodzisz czasami do lekarza to da Ci receptę) - googluj więcej, a wszystko znajdziesz ;)
W jednej tabletce jest 300 mg jonów potasu, co jest całkiem niezłym wynikiem (co prawda mi takie opakowanie starcza na kilka dni, ale ja to jem jak cukierki).
Muszę przeczytać ostatnie strony w tym temacie, bo olałem go ostatnio.
Czytam właśnie "Dark Fields" Glynna Alana (książka, na której podstawie powstał film Limitless). Film okazał się mocno podkoloryzowany, ale w książce widać, że autor (tj. postać w książce, ale stawiam, że to autora alter ego) miał styczność z prawdziwym stymulantem z branży RC. Efekty się zgadzają, nie ma tam niczego nadzwyczajnego jak w filmie.
Autor nazywa środek MDT-48. Muszę sprawdzić rok powstania książki i zobaczyć jakie dragi z rodziny RTI powstały wtedy (w książce rzekomo MDT istniał na rynku, ale ktoś pilnował, by nie dostał się na ulice - to samo jest z RTI, wiele info chwali środki tej grupy, ale nigdzie w RC nie można ich zamówić).
Mając rok powstania książki i RTI z podobnym numerkiem powstały w tym czasie będziemy mieć drag, na którego działaniu postawiono film :) Oczywiście przy założeniu, że autor zostawił tę samą długość liter i sposób nazewnictwa (zazwyczaj nie zmienia się długości przy zmianach tego typu nazw, więc jestem na 90% pewien, że chodzi o RTI).
Dark Fields to 2001/2002, a drag istniał już wcześniej (najpierw autor musiał mieć z nim styczność, podczas gdy w książce istniał przed stycznością z nim + jeszcze trzeba liczyć czas na napisanie książki po latach pewnie), więc stawiam na RTI-51, RTI-31 lub RTI-55. Ostatecznie stawiam na RTI-31, chociaż muszę poczytać trochę więcej o historii i wtedy się okaże :P
Potem zostanie tylko zdobycie / synteza tego środka i porównanie z miksami, jakie tutaj robimy :P
Tutaj na samym koncu wywiadu Alan tlumaczy skad wziela sie nazwa tego srodka i jego wiedza - watpie, zeby klamal, choc ksiazki nie czytalem :)
Łyżki soli rozpuszczaj w wodzie, sól jedzona nie przekłada się na duże dawki sodu wędrującego kanałami sodowymi.
Noopept jest aż tak dobry na pamięć? Muszę go w końcu spróbować.
A jak ktoś wykazuje tendencję do nocebo to nie podaje mu się danego "placebo", bo to nie ma sensu. Placebo ma działać na ludzi pozytywnie nastawionych (przekonanych, że otrzymują lek lub że dana substancja zadziała).
Poniżej łap linka do zaprzyjaźnionego forum, tam znajdziesz też odnośnik do naszego dopingu mózgu
http://www.sfd.pl/Noopept_doping_m%C3%B ... 75609.html
161 Stron wyrafinowanej lektury, miłego czytania ekspertów i innych królików doświadczalnych :old:
Nieobryzampaznokci od niego zamwiał dosyć niedawno, może powie co z jakością.
Czekam na info od was, a jak nikt nie ma to kupię na ebayu oryginał.
W sumie to myślę nad miksem noopept + sunifiram + coluracetam. Oczywiście jako dodatkowe suple do mojego zestawu witamin (PEA + sele lub fenidaty + moklo).
---
edit
W temacie jest sporo postów negatywnych, u niektórych w ogóle nie działa (jak u mnie piracetam), u niektórych jest poprawa, ale oni nie biorą nic innego (więc może na tym środku i tak mają gorsze wyniki niż ja na miksie doraźnych stymulantów?).
Ktoś może napisać czy to naprawdę działa i czy nie blokuje aktywności NDRI / amfetamin?
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.
DMT, meskalina i psylocybina mogły wyewoluować jako narzędzia ekologiczne
Chińscy naukowcy uważają, że naturalne substancje halucynogenne mogły ewoluować przede wszystkim jako narzędzia ekologiczne, pomagające organizmom przetrwać, bronić się i wchodzić w interakcje z innymi gatunkami.
Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę
Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.