Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 940 / 294 / 5
Można, znaczy, z przyjęcie tramadolu 48h temu nie wynikają żadne nowe ryzyka ani szkodliwe działania alkoholu.
No chyba że mowa o przerwaniu ciągu dwa dni temu, wtedy i owszem, przeciwstazania są. Ale jak rozumiem mówisz o jednorazowej dawce.
Czyli, pij śmiało, nie zaszkodzi bardziej niż zazwyczaj.
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 248 / 84 / 0
Ja po przerwaniu ciągu na tramadolu, następnego dnia napiłam się paru lampek szampana i była to jedna z większych głupot. Nie dość, że odjebałam niezły syf to jeszcze zasnęłam i obudziłam się po dwóch dniach z okropnym moralniakiem ;p
Uwaga! Użytkownik nieoszukujsiee nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3406 / 534 / 0
Ciesz się że żyjesz, ja do prawdy nie po alko ale o podobnej używce a mianowicie po GBL (i też położyłem się do łóżka spać) wyskoczyłem przez okno z 3 piętra i jestem pół robotem z tytanu.
F̲O̲R̲M̲Y̲ ̲Ż̲Y̲C̲I̲A̲ ̲O̲P̲A̲R̲T̲E̲ ̲N̲A̲ ̲W̲Ę̲G̲L̲U̲.̲
  • 629 / 121 / 0
10 stycznia 2024cbsz pisze:
nie ma czegoś takiego że tramal działa inaczej niż poltram. tam siedzi ta sama substancja czynna i nic innego aktywnego koniec kropka.
tramadol działa tak samo niezależnie od nazwy leków. jeszcze jest kwestia czy sr czy instant
Dlaczego więc wielu ludzi odczuwa różnicę między poltram a tramal? Czy to tylko przypadek? Wydaje mi się, że generyki tak mają - na papierze wszystko się zgadza, że nie może być inaczej, ale składniki wypełniające mogą być inne, dlatego może istnieć taka różnica.
  • 1345 / 147 / 8
ale wypełniacze to są jakieś peoste związki typu talk czy tam laktoza, skrobia. wątpie by tak proste związki miały wpływ na działanie substancji bo z medycznego punktu widzenia dana dawka leku ma działać jak dana dawka leku na to wskazuje. to tak samo słyszałem legendę że xanax lepszy niż alprox a tu działa prychologia bo to przecież ten amełykańsky zanaks heloł.
jedyne różnice w działaniu są w tych o spowolnionym uwalnianiu. ja brałem tramadol w kroplach, retardy kruszone, kapsułki, tabletki typu instant czyli te zwykłe to zawsze ta sama dawka działała na mnie tak jak należało.
Używaj @cbsz jeżeli chcesz bym odpisał

"This body holding me, reminds me of my own mortality
Embrace this moment, remember
We are eternal
All this pain is an illusion"
  • 241 / 32 / 0
Miałem wcześniej ciąg na tramcu 400mg - 1600mg max tramca na dzień (oczywiście diazepam też leciał 5-25mg max dawek) trwalo to jakies 10 dni. Ile musze odczekać od opio żeby znowu satysfakcjonowało mnie 240mg kodeiny powiedzmy? pozdro grzejniki.
  • 52 / 12 / 0
minimum 2 tygodnie ale lepiej zrobić sobie chociaż ten miesiąc przerwy.
a co do generykuw to ja nie wyczuwałem jakiś wielkich różnic między zaldiarem/doretą czy Poltramem combo a jesli chodzi o retardy to nie wiem bo próbowałem tylko tramal retard 100mg i 50mg ale wydaje mi się ze nie ma różnicy z Poltramem retard.
  • 3406 / 534 / 0
Proszę czy ja to dobrze liczę (sorry ale funkcje kognitywne mam zaj#bane na maxa) a to ważne jest dla mnie.

Bo tak o, na miesiąc mam 3 paczki 200mg 50szt retardów i chcę je u lekarza zamienić na krople bo muszę zmniejszyć dawkę a kroplami powoli i nawet o jedno psiknięcie mniej może da radę bo kruszenie retarda 200mg na 50tki to sposób który u mnie nie działa, poza tym krople (jak bywałem na detoksach) lepiej jakoś na mnie wpływały.

I chcę aby miligramowo czy gramowo było mniej więcej podobnie jakbym zamienił ww. na 3 butelki Tramalu.

I ja tak liczę (to wiadomo)

Retardy 50 szt razy 200mg = 10 000mg

Krople (nigdy w domu nie miałem).
Napisane jest 100mg/ml 96ml to 100mg jest w jednym ml ?

To by wychodziło 100mg razy 96 = 9 600mg

To w sumie podobnie jeśli dobrze liczę.

Bo retard: 10 000mg
A krople: 9 600mg

Jak jestem tępy to proszę obliczcie mi to bo ku#wa jakiś artykuł napisane:

"Przy Tramalu kroplach warto zerknąć do ChPL. 1 ml roztworu = 40 kropli, natomiast 1 doza („pompka”) = 5 kropli (co wynika z analogii do opakowania z kroplomierzem, gdzie 20 kropli stanowi objętość 0,5 ml i zawiera 50 mg substancji; taka sama objętość i dawka zawiera się w 4 naciśnięciach pompki dozującej); Jak nie ma dawkowania to tak jak przy wszystkim innym można wydać 2 op. najmniejsze refundowane. Opakowanie Tramalu 96 ml ma 96ml * 40 kropli =3840 krople i tyle musi wyjść z dawkowania na 120 dni, żeby można było te 96 ml wydać."

Jak jedno psiknięcie ma chyba 12,5 mg... Masakra nie wiem o co biega.
F̲O̲R̲M̲Y̲ ̲Ż̲Y̲C̲I̲A̲ ̲O̲P̲A̲R̲T̲E̲ ̲N̲A̲ ̲W̲Ę̲G̲L̲U̲.̲
  • 2532 / 600 / 0
Nigdy nie miałem do czynienia z kroplami i nie wiem może to głupie,ale po przeczytaniu tego artykułu pomyślałem,że przelałbym sobie to do innego pojemnika i nabierał strzykawką,żeby uzyskać idealnie wymierzoną dawkę.
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 139 / 30 / 0
Ale po co strzykawką? 8 psiknięć to masz 100 mg. Jak w ulotce. Bez zbędnych kombinacji
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Japończycy odkryli, dlaczego papieros pomaga przy wrzodziejącym zapaleniu jelita grubego

Palenie tytoniu związane jest z olbrzymią liczbą różnorodnych zagrożeń dla zdrowia. Są jednak sytuacje, gdy papieros pomaga. Tak jest na przykład w przypadku wrzodziejącego zapalenia jelita grubego. Nie od dzisiaj wiadomo, że papierosy przynoszą ulgę osobom cierpiącym na tę chroniczną chorobę. Naukowcy z japońskiego instytutu badawczego RIKEN odkryli mechanizm, który stoi za zbawiennym skutkiem dymka. Dzięki nim chorzy będą mogli poczuć ulgę, bez narażania się na choroby powodowane paleniem.

Marihuana tematem w Sejmie. Przyszło kluczowe pismo z rządu

Przed wyborami w 2023 r., a nawet już po nich, politycy z obozu rządzącego wyjątkowo liberalnie wypowiadali się na temat marihuany. Powstał nawet Parlamentarny Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany z głośnymi nazwiskami w składzie. Coś się jednak zmieniło. Jak informuje "Rzeczpospolita", jednoznaczne stanowisko rządu zaskoczyło wielu polityków: nie ma mowy o żadnej liberalizacji. Argumentem mają być m.in. doświadczenia innych krajów.

Medyczna marihuana w Bundeslidze: Union Berlin przełamuje tabu

Piłka nożna to nie tylko bramki, transfery i wielkie emocje. To również przestrzeń, w której odzwierciedlają się społeczne zmiany, nastroje i debaty. Decyzja Unionu Berlin pokazuje, że stadion może stać się miejscem znacznie szerszej dyskusji – o zdrowiu i przełamywaniu tabu. Berliński klub jako pierwszy w historii Bundesligi związał się z marką medycznej marihuany.