Wszystko, co dotyczy hodowli/uprawy grzybów psylocybinowych.
Jakie grzyby są Twoim zdaniem najlepsze?
Krajowe łysiczki
965
62%
Krajowe muchomory
103
7%
Importowane (wszystkie wrzucam do jednego wora)
490
31%

Liczba głosów: 1558

ODPOWIEDZ
  • 827 / 3 / 0
Zarodnikom nawet przez 2-3 miesiące nic się nie powinno stać (a i znacznie dłużej, liczone w latach - ofc. żywotność spada). Lodówka nie potrzebna, chyba że piszesz o strzykawkach z zarodnikami (2-3 tyg luz, ale już miesiące obniżają żywotność, zalecana lodówa).
Miej dystans
  • 104 / 1 / 0
Witam, robię właśnie boxa z pełną automatyką do grzybów podzielonego na dwie części i teraz pytanie czy mogę bez problemu uprawiać w jednym miejscu psylocyby, a w drugim grzyby jadalne np. kanie? Grzyby w jakiś sposób się nie wymieszają czy coś?

Pozdro
Uwaga! Użytkownik ecikpecik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3215 / 416 / 0
Jeśli substraty będą fizycznie rozdzielone to nie wydaje mi się, żeby coś złego mogło się wydarzyć.
Uwaga! Użytkownik Fatmorgan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3490 / 55 / 0
No nie, nie ma szans. Jak wyobrażasz sobie takie wymieszanie? ;)
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 3215 / 416 / 0
Kurwik sorry - źle zrozumiałem twojego posta ;-)

Dawno nie widziałem twoich wypowiedzi w tym temacie. Swoją drogą odnoszę wrażenie, że miałeś też konto na psilo.
Skoro jesteś obecny to będziesz kolejną osobą którą uraczę radosnym pytaniem - hodował waść drewnolubne ?
Narazie tylko Fido odpowiedział twierdząco, aczkolwiek nie dotarł do kolonizowania drewna ( jeśli dobrze kojarzę jego odpowiedź :blush: )
Uwaga! Użytkownik Fatmorgan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 761 / 13 / 0
czy zestresowanie grzybni jest procesem odwracalnym? wczoraj przypadkowo dotknalem czysta pesetka kawalka ciastka i grzybnia momentalnie sie obkurczyla. dzis jest bez zmian. Jest jeszcze w fazie przerastania okrywy z wemu.
Uwaga! Użytkownik nieobgryzampaznokci nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3215 / 416 / 0
Ciastko przerasta okrywę z wermu ? nie rozumiem
Grzybnia w miejscu uszkodzenia często sinieje i zwalnia swój wzrost - jeśli owo zjawisko występuje na małej powierzchni to nie widzę, żadnego problemu.
Co to znaczy że grzybnia się obkurczyła ?
  • 228 / 1 / 0
@nieobgryzający rozumiem, że ciastko było obtaczane w wermie? dobrze zrozumiałem?
  • 3490 / 55 / 0
Robiłem tylko azurescensy na porwanym na kawałki kartonie. Dałem znajomym na przechowanie, grzybnia pięknie zarastała ale w pewnym momencie stanęła, oni nie ogarnęli, żeby szybko użyć jej jako zaszczepiacza, grzybnię na agarze też źle obsłużyli i wszystko trafiło do śmieci.
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 3215 / 416 / 0
Rozumiem, że na karton przeniosłeś już gotowy zaszczepiacz zbożowy ?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

Prof. Marcin Wojnar o alkoholach 0%: Piwo bezalkoholowe podtrzymuje mechanizmy uzależnienia

Coraz więcej osób sięga po piwo bezalkoholowe, wierząc, że to zdrowy wybór. Czy na pewno? Prof. Marcin Wojnar tłumaczy, dlaczego „zerówki” mogą być poważnym zagrożeniem – zapraszamy do przeczytania wywiadu.

Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".