Szczerze mowiac tla juz mi sie nie chcialo dokanczac, mam taki zly nawyk, ze raczej nie wracam do prac zaczetych i nie skonczonych przy jednym posiedzeniu. Czasami nie udaje mi sie skonczyc pracy, zazwyczaj rysuje w nocy i tak o trzeciej musze przykimac. :-) Jak podchodze do tego samego na nastepny dzien to zainteresowanie spada, mniej sie przykladam. Moglabym poprawic, ale wole zaczac nowe. Ciekawsza, bo zamiast dark ambientu i metalu sluchalam sajkotransow przy tworzeniu, maj first tajm. To mial byc raczej gest rozwiewania dymu reka, czy cokolwiek, papierosek oklepany. Poza tym nbomow sie raczej nie pali. :cheesy: Co z kolorami jest nie tak?
wczesniejsze:
[ external image ]
posralo kolory, w rzeczywistosci czern jest jednolita, ale faktura kartki na scianie + odbicie swiatla robi taki efekt.
pe es, mam szczurza czaszke w koncu, to jest dopiero material.
Bożyszcze niedojebów, biblia degeneratów.
CosmoDo pisze:Przed zadaniem pytania skonsultuj się ze sobą"
Wawoj pisze:Klamm, a co proponujesz?
[ external image ]
Pees, fajne liscie, tylko caly wyglada troche, jakby wisial w powietrzu, a nie lezal na stole. Akwarela?
Bożyszcze niedojebów, biblia degeneratów.
CosmoDo pisze:Przed zadaniem pytania skonsultuj się ze sobą"
Na zdjęciu też nie było widać cienia, bo światło padało od przodu. Faktycznie dziwnie to wygląda, ale już nie będę poprawiać. To akryle na bloku do akwareli. Namalowałam to po ostatnich zajęciach. Tam na razie nie malowaliśmy niczego konkretnego, dopiero za dwa tygodnie będziem. W ogóle to usłyszałam dzisiaj, że mam tendencje do używania depresyjnych kolorów, ciekawe co by powiedzieli na twoje prace Wawoj :-D
http://25.media.tumblr.com/5af44482df91 ... 1_1280.jpg 45x30xm
mr_brown pisze:
[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]
czy ktos z was forumowi artysci jest lub byl absolwentem ktoregos ASP? pytam bo chce sie wybrac i zaciagnac jezyka
Chcesz się czegoś pozbyć (z wyjątkiem pierwszej)? Zamienię się za jakieś narcotics :-D Mam już kilka prac Son i bardzo je sobie cenię - to bym miał do hapowej kolekcji.
Jaką to robiłeś techniką?
aparat.relaksu@hyperreal.info
Nowy blog - tym razem dopracowany:)
https://junkiepump.wordpress.com/
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia
Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.
Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty
Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.
Palenie z trzeciej ręki staje się z czasem coraz bardziej szkodliwe
Bierne palenie – narażanie osoby postronnej na oddziaływanie dymu tytoniowego – jest dobrze rozpoznanym zagrożeniem dla naszego zdrowia. Znacznie mniej wiadomo natomiast o „paleniu z trzeciej ręki”, czyli o sytuacji gdy dym z palonego papierosa już wywietrzał, a my wdychamy związki chemiczne, które po paleniu papierosów osiadły na ścianach, dywanach, meblach, firankach czy ubraniach.