Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3031 / 1027 / 0
też mnie ciekawi taki system brania, bo oczywistym jest, że taki dwutygodniowy maraton niczego nie zmieni i problem w magiczny sposób nie zniknie. skoro bezsenność występuje cały czas, to tym bardziej trudno byłoby przestać brać i robić takie przerwy. jednak skoro wychodzi, to można tak jechać. ja mimo wszystko do codziennego brania zaleciłbym inne leki, a benzodiazepiny miał uszykowane w pogotowiu, gdyby było naprawdę ciężko. to na pewno bezpieczniejszy sposób, aby ustabilizować sen. jednak warto wiedzieć, że nieuzależniające leki mają więcej skutków ubocznych. stanowczo odradzam stosowania neuroleptyków.
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
  • 3 / / 0
Hej!

@Sawant , @Przewodnik

Dziękuje za zaintersowanie. Od lat nastoletnich mam problemy ze snem jak już w ogóle zasnę to budzę się co 45 minut "w pełni wigoru" na jakieś 2 godziny a potem padam. Od kilku lat prracuje zdalnie od 18 do 24 co pewnie pogarsza sprawe. Ciąg z benzo sprawia, że nie budzę o 16 tylko o 9 rano i żyje jak człowiek. Wyspany ;-)

To nie jest tak, ze 2 miesiące żyje bez problemu. Problem istnieje tylko 2 miesiące powoli rozstrajam :-)

Ostatnio zacząlem chodzić na fizjoterapie by rozluźnić mięśnie szczęki i szyji. Może to. pomoże i nie będę już musiał brać benzo. Melatoninki i hydroksyzne, zmiany stref czasowych i ćwiczenia mam już. za sobą.
  • 23 / 2 / 0
Dzięki za pomoc , dwa imonvane pomogły , a pytam bo ja jechałem przez 7 lat najwiecej na imovane potem alprze i innymi cudami , udało mi się w 6 tygodni odstawić , na początku tabletkę na sen potem bo stres w pracy a na końcu tabletki by stać by wstać by się z domu ruszyć masakra była o niczym innym nie myślałem , dziś jedna imovane dorzucę a jutro już chlorprotixen może będzie git, pozdrawiam foruwiczów dzięki za pomoc i ostrzeżenia
Scalono/Imane Anys
U niektórych doraźnie świetnie spisuje się kwetapina ,,Ketrel,,w dawcę już 25 mg i nie uzależnia , bądź mianseryna 10mg,,deprexilrt,,
Oczywiście indywidualnie idzie na dany lek , tylko ja jak zacząłem leczyć co jakiś czas bezsenność imovane czy xanaxen , później mi zeszło jakieś dobre 7 lat :halu: :halu: , wiec nie chce dawać rad ale jednak spróbuj z antydepresantów jako nasennie
  • 1974 / 524 / 0
mianseryna 30mg daję radę na sen.
jak nie chcesz nie musisz wpierdalać
:tabletki: :świnia:
  • 23 / 2 / 0
Lecę na 60 tace mianseryny tylko coś musiałem dołożyć bo bezsenność wracała
  • 35 / / 0
Biorę lewomeprazyne (tisercin)czy możliwe jest ze przez ten neuroleptyk w ogóle nie czuje klona
Uwaga! Użytkownik marcin866 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 98 / 21 / 0
@Benzo007, moim zdaniem dobrze gdybyś zasugerował psychiatrze Trittico, to jest bardzo zalecany lek przy uzależnieniu od benzo, bo wyśmienicie reguluje sen i działa antydepresyjnie z najsilniejszą komponentą przeciwlękową. Czasem psychiatrzy dają w większych dawkach solo uzależnionym od benzodiazepin, a jak nie pomoze to ssri + trittico to wg mnie dobra opcja dla Ciebie. Też jestem uzależniony od benzo, obecnie 7 miesięcy czysty i już bez brania jakichkolwiek leków.
Uwaga! Użytkownik Psychowygrzew nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5 / / 0
Cześć Wam, szybkie pytanie.

Szukam sposobu na pozbycie się lub ograniczenie działania nasennego benzo (konkretnie klona i/lub bromazepamu), przy jednoczesnym zachowaniu ich profilu aktywizującego* i przeciwlękowego.

kofeina coś tam daje, ale w dawkach >0.5mg - co wg wytycznych jest już przedawkowaniem XD.

Nie chcę nic nielegalnego.

*tak, aktywizującego, ja wiem że nie są to stymulanty, ale chyba każdy kto brał benzo wie, że mają one delikatne działanie aktywizujące, motywujące do działania, życia etc

Pozdrawiam!
  • 37 / 3 / 0
Ile trwa schodzenie z clona. Jestem na 6 mg od jakichś 2 lat. I czy powoduje jakieś długotrwałe uszkodzenia ?
  • 3031 / 1027 / 0
po tak długim czasie schodzenie musi być przeprowadzone stopniowo i najlepiej przy pomocy leków wspomagających. w przypadku benzodiazepin ten proces jest raczej długotrwały, po tak długim ciągu nie odstawisz ich w dwa tygodnie. im wolnej się będzie schodzić, tym mniej nieprzyjemności przysporzy odstawka. można też ciąć szybko, ale takie rzeczy trzeba sobie przemyśleć i dobrze zaplanować. żadnych długotrwałych uszkodzeń leki z tej grupy nie powodują.
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.

Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję

Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.

Konopie skuteczne w leczeniu migreny – pierwsze badanie kliniczne z placebo!

Według danych z badań klinicznych przedstawionych na dorocznym spotkaniu American Headache Society, inhalacja kwiatów konopi zawierających THC i CBD zapewnia skuteczniejszą ulgę w migrenie w porównaniu z placebo.