17 sierpnia 2017ledzeppelin2 pisze: jeśli 4-ho-mipt to był Twoj pierwszy psychodelik i czułeś niedosyt, to ta 100 lizergamidu 1p-lsd zostawi też niedosyt, i prawdopodobnie przez swoje dlugie dzialanie i stymulacje Cie wymeczy.
(..)ale wiem ze i tak zjesz :D
"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
EOOT
The methapor of Life
ledzeppelin2@safe-mail.net
Tzn oczekiwać tych charakterystyczych wykrzywień przestrzeni i jakichś głębszych przemyśleń czy czegoś zabraknie?
Po mipro po za tymi bajecznym wyginaniem tworzącym synestezje itp oraz dysocjacją nic specjalnie nie było, kminy jak na trzeźwo, zioło mnie bardziej urzekło w tej kwestii stąd moje rozczarowanie.
Jednakże nie będzie to różnica jak między spiżem a ritalinem :old: Dla sajkozwierza niezauważalna
17 sierpnia 2017Dextem pisze: pisałem Ci wtedy, że pierdoliłeś jak ksiądz na ambonie
Jeśli ktoś nastawia się na "produktywny" trip - w sensie przepracowania jakichś egzystencjalno-filozoficzno-duchowych kwestii (lub po prostu doświadczenia "niewysłowionego"), bo nastawienie na produktywność mierzoną wydajnością przy taśmie w fabryce, w zespole korposzczurów, na kasie w markecie etc oczywiście mija się z celem w tym przypadku - to niech celuje przynajmniej w ilości 1,5 - 2 razy większe i last but not least zadba o odpowiedni S&S. Czyli najlepiej latać w samotności i na łonie natury.
Muzyka: jeśli musi być, to niech to będą klimaty już na trzeźwo wprawiające w mistyczno-rytualno-kontemplacyjny nastrój. Nie chciałbym z góry narzucać stylistyki, ale tu nie sprawdza się zasada "o gustach się nie dyskutuje" i i inaczej się niestety nie da. Różnej maści wykonawcy spod znaku ambient, ritual ambient, drone, rytualno-szamanistycznej muzyki etnofolkowej i pokrewnych zdecydowanie na tak. Techno, trance, hh, d'n'b, rock, metal, muzyka klasyczna: raczej, poza nielicznymi wyjątkami, na nie. Moim skromnym zdaniem oczywiście...
wyznaczaniu stylu życia przeciętnego człowieka
---
Natural Born Sociopath
Sama faza albo może afterglow(?) mam wrażenie, że jednak faktycznie nastawiło moje myślenie na trochę inne tory choć biorąc narkotyki już wielokrotnie się na to nabierałem, tym razem bez żadnej narkotycznej motywacji (wynikającej z zaspokojenia nimi) mam mniejszą ochotę na majstrowanie neuroprzekaźników :) Ktoś chyba pisał wcześniej o tym efekcie, trzeba uznać, że jest to dobre, choć w kwestii odczuć bardziej bym to nazwał neutralnym i bardzo mi przypomina dyso, ale akurat je brałem raz i dawno, więc możliwe, że porównanie jest błędne, do tego przecież samej miprocynie daleko do prawdziwego kwasa czy grzybów, żeby faktycznie odczuć pełną potęgę psychodelików ^_^
Ja na Twoim miejscu dałbym jeszcze szansę tej substancji, bo przy kolejnych próbach czas działania był jak najbardziej w porządku.
Na "niedosyt" może zwiększ odrobinę dawkę, ale to naprawdę fajna substancja i bym jej nie skreślał.
Materiału zmęczenie, być własnego cienia cieniem
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom
Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.
Od operacji do legislacji – CBŚP kształtuje prawo UE w walce z narkotykami syntetycznymi
Polska inicjatywa przerodziła się w konkretne regulacje UE – nowe przepisy ograniczające dostęp do kluczowych prekursorów narkotykowych to bezpośredni efekt działań Centralnego Biura Śledczego Policji.
CBZC uderza w narkobiznes. Zatrzymano 27 osób
Funkcjonariusze Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości zatrzymali 27 osób podejrzanych m.in. o wprowadzanie na terenie województwa opolskiego znacznych ilości środków odurzających i substancji psychotropowych. Z ustaleń śledczych wynika, że grupa zajmowała się dystrybucją marihuany oraz mefedronu, czerpiąc z tego procederu stałe korzyści majątkowe.