Najprostsze substancje odurzające, m.in. eter dietylowy i podtlenek azotu (N2O).
Więcej informacji: Inhalanty w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 95 / 1 / 0
PS. Te śmietany to były śmietany 250ml.
  • 3309 / 21 / 0
Tak na szybko przeleciałem wątek i nie znalazłem nic o tym. Jak zużyje N2O z bitej śmietany, to już nic więcej z nią nie zrobię? Lubię śmietanę i mi żal :retarded:
  • 1107 / 52 / 0
A nie lepiej sobie zrobić N2O z Azotanu Amonu ?? :D Bardzo prosta reakcja i nie trzeba się bawić z śmietanami.
  • 911 / 206 / 1
Szczególnie jeśli się przegrzeje azotan amonu (bum) lub wyciągnie z zanieczyszczonego podejrzane substancje (ble). Najpewniejsza metoda jest wiadomo z mocznika.
  • 1107 / 52 / 0
Trzeba kontrolować temp. to chyba oczywiste. Trujące, inne gazy od N2O chyba nie są bezbarwne, więc łatwo je zauważyć. Nie jestem jednak tego pewien i ręki sobie uciąć nie dam :P
  • 911 / 206 / 1
No i właśnie reakcja zrobiła się trudna, a nie prosta.
  • 18 / 4 / 0
A wie ktoś, czy można łączyć N2O z alkoholem?
  • 27 / 1 / 0
Panowie.. Nadal nie wiem o jakich syfonach za 5zł piszecie ;D Widzę tam tylko takie drogie, a żal mi kasy :(
I kolejne pytanko.. Miałem kiedyś często zapalenie ucha (po basenie na wakacjach najczęścniej), lecz nie wiem czy środkowego. Nic więcej mi się nie działo.. Czy jest ryzyko utraty słuchu? Na stronie producenta takowego gazu, nie ma nic o utracie słuchu.. Jest to dla mnie niezwykle ważne pytanie. Czekam na odpowiedź :)
PS. Często czyli 1 na rok, 1 na 2 lata..
  • 247 / 2 / 0
a ktos wie ile tego gazu zazywa sie ilosciowo? w puszce ze smietana ile go jest? czy w nabojach. bo doczytalem ze mozna w firmach tuningowych kupic tez podtlenek azotu za jakies 50zl, za kilogram gazu, wiec to chyba powinno byc ok.
tylko czy warto sie za to zabierac?
  • 291 / 2 / 0
jezeli lubisz smiech a nawet bardzo duzo smiechu to tak :D no chyba ze nie chcesz az tyle kasy na to wydaac to zainwestuj w puszke z bita smietana a za reszte kasy kup cos innego :D
ODPOWIEDZ
Newsy
Japończycy odkryli, dlaczego papieros pomaga przy wrzodziejącym zapaleniu jelita grubego

Palenie tytoniu związane jest z olbrzymią liczbą różnorodnych zagrożeń dla zdrowia. Są jednak sytuacje, gdy papieros pomaga. Tak jest na przykład w przypadku wrzodziejącego zapalenia jelita grubego. Nie od dzisiaj wiadomo, że papierosy przynoszą ulgę osobom cierpiącym na tę chroniczną chorobę. Naukowcy z japońskiego instytutu badawczego RIKEN odkryli mechanizm, który stoi za zbawiennym skutkiem dymka. Dzięki nim chorzy będą mogli poczuć ulgę, bez narażania się na choroby powodowane paleniem.

FBI spalało narkotyki w schronisku. "Zespół i zwierzęta wystawione na kontakt z metamfetaminą"

Po tym jak FBI użyło krematorium jednego ze schronisk dla zwierząt do spalenia skonfiskowanych narkotyków, 14 pracowników placówki trafiło do szpitala, aby otrzymać pomoc medyczną. Dyrektorka placówki oświadczyła, że nie miała świadomości, że dochodzi do takiego procederu.

Polska narkotykowym liderem Europy. Kwitną nielegalne laboratoria

Bijemy europejskie rekordy w produkcji narkotyków syntetycznych. W 2024 r. laboratoria opuściło kilkadziesiąt ton substancji. W 2025 ten problem jeszcze się pogłębił.