Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 1959 / 58 / 0
A to nie idzie z tej samej rury czasem? %-D
Thirteen seconds to blood-brain barier. thirteen@safe-mail.net
  • 1718 / 9 / 0
Wlasnie idzie, a liczac teraz te zajebiste srodki czystosci w postaci kretow, czy domestosow, to pewnie full lux, woda do pukania.

A zeby nie bylo offtopu, czy woda do iniekcji jest na repke? Bo spotykam sie z mylnymi informacjami.
  • 1959 / 58 / 0
Teoretycznie jest, ale w większości aptek jest wyraźnie napisane, że jest bez recepty. Płaciłem 23gr za plastikową ampułkę 5ml Aqua Pro Injectione.
Ostatnio kupiłem 50 takich i na zasadzie "spoko już podaje" %-D .
  • 3449 / 124 / 8
Klasyczny martwy przepis.
  • 1384 / 14 / 0
Czeslaw pisze:
Klasyczny martwy przepis.
Zaden przepis woda do iniekcji nie jest i nie była nigdy na recepte.
  • 2814 / 14 / 0
Są przepisy to regulujące.

Proponuje zajrzeć do wykazu produktów leczniczych dopuszczonych do obrotu na terytorium Rzeczpospolitej Polskiej (PDF) z obwieszczenie Prezesa Urzędu Rejestracji Produktów Leczniczych, Wyrobów Medycznych i Produktów Biobójczych z dnia 30 marca 2010 r. w sprawie ogłoszenia urzędowego wykazu produktów leczniczych dopuszczonych do obrotu na terytorium rzeczypospolitej polskiej (Dz. Urz. MZ. 2010 nr 6 poz. 40), aby ostatecznie rozwiać tę kwestię.

[ external image ]
Uwaga! Użytkownik PCP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1111 / 17 / 0
W każdym razie mnie nigdy nikt o receptę nie prosił, czyli martwy przepis w istocie.
  • 53 / 1 / 0
kiedyś kupując pompke aptekara nie sprzedała mi, mówiła że nie ma, poprosiłem tez o wodę to spytała się o receptę, ale z tą wodą to tylko ten jeden raz nie sprzedała, tak zawsze brałem bez recepty. natomiast insulinówki przekonałem się że często są ale nie sprzedają typom podejrzanym o branie narko. wiem to z autopsji, na ciągu gorzej ubrany na głodzie i często mówią ze nie ma.
  • 800 / 8 / 0
Woda jest na recepte. Już od dość dawna. Mowa o takiej w buteleczce plastikowej, tam malutko jej jest. Nie wiem dokładnie jak ona się nazywa.
  • 1959 / 58 / 0
Aqua pro injectione.
ODPOWIEDZ
Newsy
Wrocławianin hodował w domu grzybki halucynogenne. Policji tłumaczył, że to tylko pieczarki

Awantura domowa w jednym z mieszkań przy ulicy Popowickiej we Wrocławiu zakończyła się odkryciem nielegalnej hodowli i magazynu narkotyków. Policję wezwano z powodu kłótni między parą, jednak szybko okazało się, że 29-latek ukrywa w domu m.in. grzybki psychoaktywne. Policji mówił, że jest to "projekt" i że są to "pieczarki.

Dwóch 15-latków z mefedronem. "Zwrócili uwagę nerwowym zachowaniem"

W ręce policjantów z Mińska Mazowieckiego wpadło dwóch 15-latków, którzy chwilę wcześniej zachowywali się nerwowo. Okazało się, że mieli przy sobie mefedron. O ich losie zadecyduje sąd rodzinny.

Kolejny akt oskarżenia w sprawie przemytu 2 ton marihuany ukrytej w konstrukcji mostu

Jest kolejny akt oskarżenia w sprawie zorganizowanej grupy przestępczej, która w imitacji stalowej konstrukcji mostu przemyciła z Hiszpanii do Polski 2 tony marihuany. Śledztwo w tej sprawie prowadzi Prokuratura Regionalna w Gdańsku. Tym razem przed sądem stanie Radosław Rz., ps. „Zeszyt”. Odpowie za przemyt ponad 900 kilogramów środków odurzających.