Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 3250 / 357 / 2
Nieprzeczytany post autor: jogurt »
Jeśli najbardziej przeszkadza ci brak libido, możesz dołączyć bupropion do terapii. Możesz tez spróbować na dobry początek delikatnie zmniejszyć dawke paro i zobaczyć co będzie. Arginina i tyrozyna tez zwiekszaja libido.
Ostatnio zmieniony 09 lutego 2009 przez jogurt, łącznie zmieniany 1 raz.
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 223 / 18 / 0
albo buspiron.
As above, so below
  • 99 / 1 / 0
no dzięki za kolejne podpowiedzi spróbujue z buprpionem i zdam relacje.
"Pije by paść,padam by wstać,wstaje by pić"
  • 682 / 7 / 0
paroksetyna jest wg mnie nie warta brania ze wzgledu na to ze nie mozna dojsc po niej - i nie piszcie ze tu chodzi o libido bo libido to poped seksualny , a wedlug mnie na to te leki nie wplywaja , ja zawsze mam duzy poped :D
Sun Was High (So Was I)
  • 99 / 1 / 0
uwierz że można.....biore to 2,5 roku i w dawce do 40mg bylo git.....niestety musialem zwiekszyc bo lęki :wall:
  • 682 / 7 / 0
no ale jaka to przyjemnosc? z tego co pamietam to prawie zadna... sertralina , wenlafaksyna , klomipramina sa znacznie lagodniejsze w tym temacie
Sun Was High (So Was I)
  • 463 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Virus X »
Nie mam z tym dużego doświadczenia ale paroksetyna to zdecydowanie najgorszy antyderpresant jaki brałem a brałem ledwo 2 miechy. Nie dość że nie działa nawet w 30% tak dobrze jak sertralina to przy odstawianiu przez tydzień czułem się tak zjebanie że musiałem wpierdalać Xanax.
  • 99 / 1 / 0
to teraz takie pytanie.....po ilu dniach nie brania paroxetyny ma prawo zadziałac kodeina?????;-)
  • 684 / 10 / 0
Ale pierdolicie. Co organizm to inna reakcja, ale na mnie paro swietnie dzialalo przeciwlękowo. Moze nie jakos motywacyjnie, ale ten serotoninowy spokoj ducha, mmmmmmmmm ;)
Uwaga! Użytkownik anonimowy_uzytkownik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1154 / 35 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gargamel »
Z antydepresantami jest tak, ze to lek dobiera sie do pacjenta, a nie na odwrot. Na jednego dobrze dziala powiedzmy Lexapro, a ktos inny ma po nim nieprzyjemne skutki uboczne i mu wcale nie pomaga. Drugiemu znowu pomaga powiedzmy Seroxat, ktory na innego znowu nie dziala, a znowu dziala na niego Effectin powiedzmy.. Mozna by tak wymieniac w nieskonczonosc. Glupota jest wiec pisac, ze ten czy tamten lek jest do dupy, bo jak juz pisalem antydepresanty dobiera sie do pacjenta i ktorys w koncu (w 99% powiedzmy) zadziala dobrze (przeciwdepresyjnie, przeciwlekowo). Najlepiej trafic w taki lek od razu, co rzadko sie zdarza. Mi sie na szczescie udalo. Wlasnie paroksetyne bralem ponad 3 lata temu jako pierwszy antydepresant i zadzialal od razu i az za mocno (mialem takiego spida przez pierwsze 5 dni, ze bez chlorprothixenu nie zasnalem, a po chlorpthixenie w dawce 60-90mg spalem max 5 godz.). Bralem jeszcze Lexapro i Trittico jakis czas rok temu, ale te akurat sie w moim przypadku nie sprawdzily.

Wracajac do tematu Paroksetyny: co myslicie o jej generykach? Wiadomo, Seroxat raczej najlepszy, ale tez najdrozszy. Mi lekarka wypisala Xetanor (sam poprosilem o tanszy odpowiednik Seroxatu), ale chyba poprosze w aptece o ParoMerck albo Paxtin. Bral ktos rozne leki z paroksetyna? Zauwazyl jakas roznice?
ODPOWIEDZ
Newsy
Ks. Krystian na celowniku służb. Była już pigułka gwałtu, koka dla ubogich i śmierć znajomego

Nowe informacje w sprawie księdza Krystiana K. z Sosnowca oskarżonego o posiadanie narkotyków i nieumyślne spowodowanie śmierci 21-latka. W minioną niedzielę (12 października) duchowny został wylegitymowany przez patrol policji w Katowicach. Miał przy sobie podejrzaną substancję. Śledczy badają, czy nie jest ona zakazana. Jakub Jagoda, zastępca prokuratura rejonowego Katowice Północ, poinformował "Fakt" o okolicznościach sprawy księdza Krystiana.

Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani

Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.

Chatbot AI Reddita „pomaga” w leczeniu bólu. Wśród rekomendacji: heroina

Reddit w pośpiechu wycofuje swojego nowego chatbota AI o nazwie „Answers” z dyskusji na tematy zdrowotne. Powód? Przeczytajcie.