Jak widać na załączniku, kluczowe pierwiastki są najlepiej przyswajane w ziemi o pH w przedziale 6 - 7.
5.2 to już wyraźnie zmniejszona przyswajalność Azotu, Fosforu i Potasu.
Zapomniałem wspomnieć, że warto dodać też mikoryzę w jakiejkolwiek postaci. Jest to grzyb, który wchodzi w symbiozę z korzeniami. Kiedyś widziałem fotkę bryły korzeniowej z i bez mikoryzy i różnica była kolosalna. Większa bryła korzeniowa = większy i mocniejszy krzak.
https://allegro.pl/oferta/canna-aqua-ve ... 4291fbf951
Rozumiem że to działa,ale jest lepiej kontrolować?Tym bardziej że mierniki do gleby na Allegro są po 2 dychy?
Czytaj chłopie dokładnie opisy bo się kiedyś natniesz smutno.
Te nawozy są dedykowane dla hydro i same mają odpowiednie PH i nie ma potrzeby doregulowania PH wody po ich rozprowadzeniu w wodzie która uprzednio przygotowana ma odpowiednie PH.
Swoją drogą miło czytać, że coraz więcej osób bierze się za uprawę. Jeśli wszystko wyjdzie OK, to jest się już samowystarczalnym. Ja mam jeszcze 3 litrowe słoiki wypełnione w 2/3 - 3/4 najlepszymi pałkami z zeszłego sezonu. Gdyby nie pobyt w Chile (gdzie kupiłem 2.5 g Super Silver Haze, które za pierwszym podejście zmiotło mnie z przysłowiowej planszy na wiele godzin), od sierpnia nie wydałbym na zioło ani złotówki. Żadna susza na mieście mi nie straszna. Nie wspominam już o tym, że pod wieloma względami mój outdoor bije na głowę większość ulicznego tematu. Pięknie się mieli (nie w pył), daje gęsty dym który w ogóle nie gryzie po gardle no i działanie jest takie, jakie lubię. Nie najmocniejsze, jak np Blueberry, ale daje radę : )
Szkoda, że mam tylko 2 odmiany (Passion #1 i Early Skunk), ale jakoś mi się nie nudzą. Niemniej w tym sezonie celuję w nieco więcej. Chciałbym mieć 1 Sativę do dziennego użytkowania - reszta Indyjki.
Tak, nawozy z pokrzywy na wegetację i z bananów na kwitnienie powinny wystarczyć, ale z pewnością nie zbierzesz tyle, ile zebrałbyś stosując (właściwie) dedykowane nawozy, czy jakiekolwiek inne, mineralne (uniwersalne). Za to zioło będzie czyściutkie.
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Kolejny akt oskarżenia w sprawie przemytu 2 ton marihuany ukrytej w konstrukcji mostu
Jest kolejny akt oskarżenia w sprawie zorganizowanej grupy przestępczej, która w imitacji stalowej konstrukcji mostu przemyciła z Hiszpanii do Polski 2 tony marihuany. Śledztwo w tej sprawie prowadzi Prokuratura Regionalna w Gdańsku. Tym razem przed sądem stanie Radosław Rz., ps. „Zeszyt”. Odpowie za przemyt ponad 900 kilogramów środków odurzających.
Wrocławianin hodował w domu grzybki halucynogenne. Policji tłumaczył, że to tylko pieczarki
Awantura domowa w jednym z mieszkań przy ulicy Popowickiej we Wrocławiu zakończyła się odkryciem nielegalnej hodowli i magazynu narkotyków. Policję wezwano z powodu kłótni między parą, jednak szybko okazało się, że 29-latek ukrywa w domu m.in. grzybki psychoaktywne. Policji mówił, że jest to "projekt" i że są to "pieczarki.
Marihuana a ciąża i płodność – badacze z UM Wrocław: „Nie ma bezpiecznej dawki”
Normalizacja marihuany w debacie publicznej idzie w parze z rosnącym przekonaniem, że to „naturalna” i mniej inwazyjna alternatywa dla farmakoterapii. Jednak najnowszy przegląd 64 badań przeprowadzony przez naukowców z Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu pokazuje, że THC nie jest obojętne dla układu rozrodczego ani dla rozwijającego się płodu. Eksperci wskazują, że kannabinoidy wpływają na centralne mechanizmy płodności, a skutki ich działania mogą być długofalowe – także dla przyszłych pokoleń.