Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
pol90 pisze: Psychiatrzy ani neurolodzy przeważnie nigdy nie przepisują benzodiazepin.
Hey ho, here we go
Ever so high.
Ja chcępomóc sobie zomirenem w stresującej sytuacji, ale wcześniej muszę zobaczyć jak działaja na mnie różne dawki. Zacznę od 0,5mg, potem wezme 1mg, a na końcu znowu 0,5mg, żeby sprawdzić czy działatak samo jak na początku. Nie chce żeby zdarzyła się taka sytuacja, że jak przyjdzie co do czego to już nie bedę nic czuł. Pzdr!
Jakie są efekty uboczne przyjmowania benzodiazepin? Nie chodzi mi o efekty odstawienia , tylko czy mogą wystąpić jakieś dolegliwości (psychiczne/ze zdrowiem fizycznym) podczas regularnego przyjmowania benzo .. Czy występują tylko przy przyjmowaniu rekreacyjnym , czy także przy leczniczym?? I czy mogą wystąpić jakieś trwałe efekty uboczne , lub trwały efekt po odstawieniu??
pzdr
jak jest z pamięcią krótkotrwałą na ermm dłuższą metę? :) paląc trawę dzień w dzień, mam pewne kłopoty żeby sobie przypomnieć jakieś szczegół z dnia etc. ale boję się, że dodając do tego benzosy konkretnie bym był nieogarnięty.
czyli - biorąc nawet terapeutyczne dawki benzosów, paląc bakę, funkcjonował bym w miarę normalnie, czy pamięć jeszcze bardziej by osłabła? jeżeli tak, to jak bardzo?
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Mama dilera przyszła na policję z marihuaną
Policjanci z Krakowa zatrzymali 16-latka, u którego znaleziono ponad 50 gramów marihuany. Chłopak przyznał się także do jej sprzedaży.
Rekiny na „bombie”. Przechodzą pozytywnie testy na narkotyki i kofeinę
Rekiny pod wpływem kokainy? To brzmi jak przepis na absurdalny horror. Niestety, to nasza ziemska rzeczywistość. U drapieżnych ryb żyjących w rajskich wodach Bahamów wykryto obecność narkotyków, leków i kofeiny. To nie oznacza jednak, że rekiny zmieniły styl życia na „imprezowy” – to my zmuszamy je do udziału w niebezpiecznym eksperymencie chemicznym.
Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy
Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.