Wątki traktujące o muchomorze czerwonym (Amanita muscaria).
ODPOWIEDZ
  • 108 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: blymyzystyfy »
http://breakcore.pl/
  • 87 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: gGg »
[quote="blymyzystyfy"]
http]

Dzięki za linka :) Już wszystko wyczytałem, chyba zabiore się za tą nalewkę :) Dziś wyryszam na muchomorki :D :D
.
  • 5 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Kras »
x
Ostatnio zmieniony 20 grudnia 2007 przez Kras, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Kras nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 28 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: kamro »
Muchomor plamiasty - czytalem, ze zawiera te same substancje co czerwony, tylko, ze w wiekszym stezeniu. Ktos probowal?
Kumpel prubował ale byćmoze za mało i zle ususzony był. Tylko poczuł senność i brak ochoty na cokolwiek
Uwaga! Użytkownik kamro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 10 / / 0
Czy moge amanity przechowywac 2-3 dni po zerwaniu w temperaturze pokojowej (jeszcze przed 'pieczeniem'), nie tracac ich wlasciwosci?
I would love to change the world, but they won't give me the source code :(
  • 30 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Slip »
Mogą ci zgnić.
  • 28 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: kamro »
Dziś znow byłem na wyprawie do lasu :D. 2 dość duze znalazłem i sporo małych które zostawiłem. Moze za pare dni podrosnom albo sie komo innemu przydają. No to jutro wieczorem uczta...
Uwaga! Użytkownik kamro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 324 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gizmo »
a zauwazyłem 2 jakby rodzaje muchomorów czerwonych jedne pomarańczowe z kapeluszami od małego skierowanymi do gury (cos jak kozaki) ,a drógi typ jest wiśniowy i ma kapelusz zaokraglony w dół jak cos to zrobie jeszcze wam fotki i czy oba mają te same wlasciwości ?? bo mi sie zdaje że to 2 gatunki ;/
  • 1259 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: wintermute »
barwa i ksztalt kapelusza zaleza od wilgotnosci, wieku grzyba i zasobnosci podloza w skladniki odzywcze.

bylem 3 dni temu na lowach i znalazlem 9 sztuk [3 male, okragle i czerwone, 3 duze, plaskie i czerwone i 2 duze plaskie i zolte, czesc nie miala kropek, ale po ogledzinach znalazlem kropki nieopodal nozki, na trawie]. pozniej w zagajniku brzozowym znalazlem jeszcze jedna sztuke, a obok byla masa samych muchomorowych nozek! przyznac sie, kto pozarl!! ;-)
Uwaga! Użytkownik wintermute jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1259 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: wintermute »
czy jest jakas rozsadna granica suszenia?
bo susze juz moje 9 kapelutow 3 dzien. rano byly tak suche, ze je praktycznie sproszkowalem w palcach i dalej sie grzeja na sloncu. pozatym zauwazylem ze jak gniucham te grzybki, wachajac przy okazji to po jakims czasie robi mi sie niedobrze i chce mi sie zygac, ale przechodzi po ktorkim czesie :scared:
btw: posiadanie muchomorusow jest nielegalne?
Ostatnio zmieniony 09 września 2006 przez wintermute, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik wintermute jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Ks. Krystian na celowniku służb. Była już pigułka gwałtu, koka dla ubogich i śmierć znajomego

Nowe informacje w sprawie księdza Krystiana K. z Sosnowca oskarżonego o posiadanie narkotyków i nieumyślne spowodowanie śmierci 21-latka. W minioną niedzielę (12 października) duchowny został wylegitymowany przez patrol policji w Katowicach. Miał przy sobie podejrzaną substancję. Śledczy badają, czy nie jest ona zakazana. Jakub Jagoda, zastępca prokuratura rejonowego Katowice Północ, poinformował "Fakt" o okolicznościach sprawy księdza Krystiana.

Ponad 20% młodych dorosłych sięga po marihuanę lub alkohol, by zasnąć – badania z USA

Problemy ze snem to coraz powszechniejsze wyzwanie wśród młodych dorosłych. Jak pokazują najnowsze dane z badania opublikowanego w „JAMA Pediatrics”, ponad 20% osób w wieku 19–30 lat w USA sięga po marihuanę lub alkohol, aby ułatwić sobie zasypianie. Naukowcy z Instytutu Badań Społecznych Uniwersytetu Michigan podkreślają, że choć takie substancje mogą przynosić krótkoterminową ulgę, w dłuższej perspektywie mogą nasilać problemy ze snem i zwiększać ryzyko uzależnień.

"Niemyte dusze / Narkotyki" - teatralna podróż w głąb ludzkiej psychiki

Spektakl odbędzie się 17 października 2025 roku (pt) w Miejskim Ośrodku Kultury w Pelplinie. To propozycja dla każdego, kto poszukuje w teatrze głębi, refleksji i intelektualnego wyzwania. Nie przegapcie tego wyjątkowego wydarzenia!