Z-drugs – substancje wykazujące powinowactwo do receptora benzodiazepinowego, nie dzielące jednak podobieństwa strukturalnego z benzodiazepinami. Przykłady to zolpidem, lub zopiklon.
ODPOWIEDZ
  • 289 / 5 / 0
@Kapitan Hajduków

wczesniejsze moje proby konczyly sie podobnie. zadnych efektow oprocz sennosci. wczorajsze podejscie bylo moim ostatnim, bo zolpidem chyba na mnie nie dziala rekreacyjnie i watpie zeby to byl efekt wczesniej przyjetych benzo... a do tego mam caly dzisiejszy dzionek do tylu. chodze senny i zmulony.
Uwaga! Użytkownik blind ghost nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 586 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: idn »
to prawda, że zolpidem jest mocnym automatem do zasypiania, choć czasem potrzeba też trochę chęci. pamiętam, że za pierwszym razem (zerowa tolerancja) tak mi się spodobał trip, że zjadłem łącznie 60mg i zasnąłem dopiero po kilku godzinach, gdy stwierdziłem świadomie (no, pół-świadomie), że czas spać, innym razem identyczną kolej rzeczy miałem przy 50mg, z kolei w piąty dzień ciągu niespodziewanie zasnąłem po 10mg (wszystko doustnie). prywatnie nie mam żadnych problemów z bezsennością, niemniej sądzę, że działanie nasenne zolpidemu działa niezależnie od dawki i czasem może wymagać jakiegoś poświęcenia ze strony biorącego. raz po 20mg (wzięte czysto nasennie, bez zamiaru "tripowania", ot chciałem trochę wcześniej pójść spać) złapała mnie taka śmiechawa, że leżałem na łóżku dobre pół godziny jeszcze i paliłem fajkę, rozmawiając sam ze sobą.
szatan
  • 1154 / 35 / 0
Na mnie nasennie nie dziala nawet w dawkach 20-30 mg. A co dopiero jesli chodzi o inne dzialanie. Niestety lek na mnie kompletnie nie dziala, a tak chcialbym moc poczuc jego dzialanie. Coz, nie wszystko mozna miec ;-) .
  • 319 / 1 / 0
Zolpidem jest do dupy. Po 10 mg prawie nic, a po 35 mg amnezja. Brałem dwa razy. Raz do szkoły zjadłem 35 mg :nuts: i dziewczyny z klasy na pierwszej lekcji zobaczyły, że coś jest nie tak i powiedziały, że jedna się źle czuje i żebym ją z nimi odprowadził do szpitala (co było nieprawdą), wygadałem się że ćpam, do szpitala przyszła mama i babcia. Dowiedziały się... :'( :'( :'( .
Uwaga! Użytkownik Piroman nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 449 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: ahael »
dawno juz nic nie cpałem z apteki (w tamte wakacje 750mg dxm) a dzis zdecydowałem sie na zolpidem i tantum rosa
a teraz mam pytanie, jak to ładowac tzn. w jakies kolejnosci bo wiem ze benzy. wchodzi długo a zolpidem szybko...?? wiec?
pozdrawiam
nie ma było
nie ma będzie
istnieje tylko teraz
  • 369 / 12 / 0
I jedno, i drugie szybko wchodzi. Tylko, że benzydamina będzie cię meczyć z pół doby na pewno, a zolpidem przez ten czas trzeba by było zarzucić kilka razy. Jakbyś go wciągał, to efekt jest natychmiastowy i kontrolujesz sytuację, jeśli benzydamina jeszcze tego nie robi. W sumie to dobry pomysł, lepiej żeby urwał ci się film tak po 6 godzinach, bo zjazd po Tantum Rosa to rzecz, którą się długo pamięta. No chyba że ktoś lubi wpieprzać takie ciężkie toksyny, to nie zrobi mu to różnicy.
  • 238 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mya »
tak więc posłuchałam licznie tutaj pojawiających się rad dotyczących ilości i aplikowania tego leku i właśnie przed chwilą zdecydowałam się wziąć Zolpic po raz kolejny, tym razem w ilości 1 tabletki podanej donosowo. czuję, że coś weszło, ale bardzo delikatnie i praktycznie niezauważalnie. może 1 to dla mnie za mało? chociaż z kolei źle wspominam wieczór, w którym zarzuciłam całe 3 tabletki..
zobaczymy, może się jeszcze coś rozkręci... choć teraz jest mi całkiem przyjemnie, w pewnym sensie nawet błogo ;-)
może w końcu Zolpic będzie łaskawy pokazać mi jego dobrodziejstwo, bo po moich dwóch wcześniejszych próbach byłam już zdecydowana więcej po niego nie sięgać..
skrzydlatych wiatrów pełne niebieskie przestworza,
potoków wy źródliska i ty, falo morza
rytmiczna, i ty ziemio, wszystkich nas rodzico,
i ty wszechwidzącego słońca krągłe lico,
spojrzyjcie, jakie znoszę, bóg, od bogów znoje!
  • 289 / 5 / 0
Mya pisze:
tak więc posłuchałam licznie tutaj pojawiających się rad dotyczących ilości i aplikowania tego leku i właśnie przed chwilą zdecydowałam się wziąć Zolpic po raz kolejny, tym razem w ilości 1 tabletki podanej donosowo. czuję, że coś weszło, ale bardzo delikatnie i praktycznie niezauważalnie. może 1 to dla mnie za mało? chociaż z kolei źle wspominam wieczór, w którym zarzuciłam całe 3 tabletki..
zobaczymy, może się jeszcze coś rozkręci... choć teraz jest mi całkiem przyjemnie, w pewnym sensie nawet błogo ;-)
może w końcu Zolpic będzie łaskawy pokazać mi jego dobrodziejstwo, bo po moich dwóch wcześniejszych próbach byłam już zdecydowana więcej po niego nie sięgać..
1 za malo, 3 za duzo. wniosek nasuwa sie sam. jedna tableta w jedna dziurke, druga w 2 i jazda:) szkoda, ze na mnie zolpidwm nie dziala....raz tam cos poczulem jak dalemw nos 1 tabletke....taki lekki chillout
Ostatnio zmieniony 28 maja 2007 przez blind ghost, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik blind ghost nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 622 / 25 / 0
Tutaj strasznie dużo się osób skarży, że zolpidem na nich nie działa... A patrzyliście chociaż do ulotki? "Pokarm wpływa na wchłanianie zolpidemu". Bierze zolpidem na pusty żołądek (tak jak kodeinę), gwarantuję, że poczujecie wtedy odurzenie nawet po 5mg.

I jeszcze jedno: jak wszyscy wiemy zolpidem jest rozpuszczalny w wodzie (dzięki temu można go wciągać nosem). Próbował już ktoś pierdolnąć zolpidem i.v. albo i.a. ;)? Bo myśle, że jest to wykonalne, tabletki są bardzo małe więc zastrzyk będzie się dało zrobić nawet insulinówką. Ja narazie nie mam dostępu, ale za 2 miechy idę do lekarza to może przetestuję.
Uwaga! Użytkownik opiate warrior nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 884 / 30 / 0
:nuts: Człowieku, ładnie cię pogięło, i.v? Przez śluzówkę wchłania się 100% 2 minuty, po co się kłuć? :nuts: Pokarm nie wpływa na wchłanianie leku w nosie ;)
Uwaga! Użytkownik Night Garden nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji

Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.

Profesor znów za kratami. Spec od narkotyków zwany także Chemikiem zatrzymany w Skarżysku

Na pięć lat trafi za kraty 73-letni mężczyzna w półświatku znany niegdyś jako Chemik lub Profesor czyli człowiek wielokrotnie notowany za przestępstwa narkotykowe, między innymi za wyprodukowanie na początku lat 2000 w laboratorium w Bliżynie dziesiątek tysięcy tabletek ecstasy.

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.