Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
Czy preparaty z Sertralina pomogly Ci w leczeniu twoich zaburzen?
Tak, bardzo pozytywnie
369
36%
Tak, ale mialem przy niej problemy
336
33%
Nie, to straszny syf, opoznia orgazm!
129
12%
Nie, nie dziala.
199
19%

Liczba głosów: 1033

ODPOWIEDZ
  • 200 / 3 / 0
Widze że jest już was trzech. W takim razie proponuje sprawę załatwić pod tym adresem http://www.kurnik.pl/tysiac/
Ronski Speed - Something Happened On The Way To Heaven ( 7 Skies Remix )
  • 312 / 2 / 0
[quote="entranced"]
Widze że jest już was trzech. W takim razie proponuje sprawę załatwić pod tym adresem http]

;-)

jogurt, proszę, wywal dyskusję gdzieś od strony 83 - wszystko. Bo się zrobiła piaskownica i wszystko kompletnie nie na temat.
Dziękuję bardzo z góry i ze swej strony przepraszam, że dałam się sprowokować i wdać w tę nędzną pyskówkę.
"I begged my doctor for one more line
He said 'Son, words fail me'
(...)
I'll be fine
If you give me a minute
A mans got a limit
I cant get a life if my hearts' not in it!"

Noel Gallagher
  • 125 / 1 / 0
no rzeczywiście ale się dyskusja rozszalała dyskredytacja podszyta wojną płci
  • 200 / 3 / 0
Jeżeli nie potraficie prowadzić merytorycznej rozmowy używając sensownych argumentów to jedynym rozwiązaniem jest załatwienie sprawy po męsku, czyli poprzez pojedynek. A ponieważ nie żyjemy w średniowieczu tylko w 21 wieku to najlepszym do tego miejscem jest kurnik.pl :)
  • 125 / 1 / 0
WOW entranced niezły z ciebie kogut ,ale jesili chodzi o pojedynek to raczej preferuje pistolety
  • 312 / 2 / 0
entranced pisze:
Jeżeli nie potraficie prowadzić merytorycznej rozmowy używając sensownych argumentów to jedynym rozwiązaniem jest załatwienie sprawy po męsku, czyli poprzez pojedynek. (...)
Spójrz, jeśli możesz, zaczęło się mniej więcej tu: http://talk.hyperreal.info/viewtopic.ph ... 53#p652253

Wchodzi jakiś przyćpany zapewne gimnazjalista, obraża, jeździ po mnie jak po kobyle łysej - jak ja miałam prowadzić "merytoryczną dyskusję"?
A może wbić wzrok w ziemię i czytać te wszystkie obelgi bez żadnej reakcji?

Jeśli mi odpowiesz będę Ci wdzięczna.
(...)
I'll be fine
If you give me a minute
A mans got a limit

Noel Gallagher
  • 200 / 3 / 0
Jest takie fajne powiedzenie. "Nie kłóć się z debilem. Sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem."
  • 312 / 2 / 0
entranced pisze:
Jest takie fajne powiedzenie. "Nie kłóć się z debilem. Sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem."
Nawet nie wnikam co masz na myśli, ale mam nadzieję, że w wątku o Sertra dużo postów trafi do kubła.
Zrobił się niezły bałagan.
Ja przynajmniej potrafię przeprosić, że dałam się wciągnąć w to wszystko.

Dobrej nocy! A właściwie dnia. :)
(...)
I'll be fine
If you give me a minute
A mans got a limit

Noel Gallagher
  • 2 / / 0
czyi ktoś z was ma jakieś doświadczenia z przechodzeniem z fluoksetyny na sertralinę? biorę fluo ( :kotz: seronil)40mg dziennie i nie wiem czy odstawić je do końca, czy stopniowo zmniejszając dawkę dorzucać sertre? i czy dawka początkowa 50mg nie jest za duża, zaczynać od 25?
  • 1241 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: ooo »
ja przechodzilem z 60mg fluo na 50mg sertraline :) mialem zrobic 5 dni przerwy zrobilem 0 ;) przez tydzien bylo fajnie a potem bylo chujowo jak to przy rozpoczynaniu kuracji
Uwaga! Użytkownik ooo nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty

>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.

Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.

Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać

Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.