Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
1.Czy lubisz jarac ?
1.Cały czas.
444
39%
2.raz w tygodniu.
160
14%
3.Jaram i miksuję
226
20%
4.Nie miksuję bo to Świętokradztwo.
59
5%
5.raz w miesiącu.
116
10%
6.Jaram jak ktoś postawi.
123
11%

Liczba głosów: 1128

Zablokowany
  • 657 / 173 / 0
Tak, wapek to zupełnie inna bajka i technik jest tyle co użytkowników.
Raczej wolna spokojna inhalacja bez nerwowości. Ciągły długi wdech skutkuje mocniejszą w smaku lekko gryzącą pod koniec parą, krótsze lecz częste na dobitkę są efektowniejsze i łagodniejsze w smaku. Trzeba to sobie opanować.
Wyższe temperatury 190+ skutkują większą bombą, niższe 180-185 są idealne dla Sativki na dzień, działanie znacznie bardziej energetyczne.
Starry jest dobry bo ma stosunkowo dużą komorę. Fenix jest idealny na początek ale ma małą komorę. Jeśli fundusze pozwalają dobrze jest mieć kilka różnych z Vapcapem na czele. Arizer Solo 2 też ma bardzo wysokie oceny w recenzjach więc nie może być zły.
Gdzie kupować? Allegro najtaniej.
  • 106 / 21 / 0
Albo ja coś źle robię albo tak mi tolerka wzrosła, że ciężko mi się "upalić" samym vapkiem.
Mam fenixa mini, wziąłem na próbę jakiś czas temu i zapełniając komorę do 3/4 biorę kilka buchów.
Dosyć szybko jednak odpuszcza i muszę powtarzać
Gdzieś po 6 zaciągnięciach wydaje się, że susz został już wyeksploatowany bo dym jest ale działanie na granicy placebo.
Temperatura przeważnie między 195-215

Nie czuję takiej mocy jak przy paleniu
  • 6 / / 0
Cześć, ostatnio zauważyłem spory napływ tego lepszego palenia u nas w Polsce sprowadzanego między innymi podobno z Californii. Miałem okazję próbować tenscotti almond i szczerze mówiąc byłem bardzo pozytywnie zaskoczony, alien cake też mnie pozamiatał i doznania po tych dwóch był zupełnie inne niż po czymkolwiek innym. Tylko teraz pytanie czy uważacie, że jest to warte swojej ceny? Jednak 450 zł za 3,5 g to trochę dużo. Ogólnie co o tym sądzicie i jak się to przyjmie, jest to wiedza dla mnie niezbędna. Pozdrawiam

Przeniesiono - UV
  • 780 / 142 / 0
@brookbeer Spróbuj wypełnić komorę nie na 3/4 tylko w całości mocnym ziołem. Wdechy bardzo wolne nie za długie. Możesz też zrobić przerwę od palenia jak masz wysoką tolerkę i np. po tygodniu zacząć tylko vapować wtedy powinno zadziałać. Też mi było ciężko się przestawić, faza jest nieco inna, nie ma takiego mocnego wejścia jak z bongo, dłużej wchodzi ale za to długo trzyma.
@Atlantyda31
Jeśli to oryginał z USA to nie ma nawet porównania z polskim ziółkiem ale cena jak na polskie warunki kosmiczna.
Dla porównania Cali i zwykłe zioło z UK:
00009.jpg
00002.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 12597 / 2437 / 0
^
Pięknie wygląda to zapakowane. Gdybym trafił coś takiego u nas, byłbym pewny, że Seba solidnie mąką podsypał. Niewiarygodnie oszronione jest to palenie.

Z długością działania póki co u mnie jest odwrotnie - tzn wapowane działa zdecydowanie dłużej.
Dziś po bieganiu (ok 16) poszła sesja z Bid Devil XL auto i czuję go nadal wyraźnie.
Smak był tak obłędny, że nie wierzę (przy 190 C). Na wieczór już "dosuszam" Crystal Candy (jest w trakcie curingu i wciąż ma jeszcze lekki nadmiar wilgoci) - pod względem smaku powinno pozamiatać.

Wspominałem, że w tym x-mass bateria trzyma do 8 h.... ale to chyba raczej farmazon, albo coś mi się p.....o. Wczoraj naładowałem na max, poszły 2 sesje z P1, dzisiejsza sesja z BD i bateria już wskazuje, że low... albo dostałem jakąś wadliwą, albo to jakaś norma jest.
  • 6 / / 0
06 stycznia 2021visitorQ pisze:

@Atlantyda31
Jeśli to oryginał z USA to nie ma nawet porównania z polskim ziółkiem ale cena jak na polskie warunki kosmiczna.
Dla porównania Cali i zwykłe zioło z UK:
To wyglądało tak to jest bodajże Tenscotti ale nie jestem pewien w 100% , dobre gówno polecam serdecznie tylko no te 450 zł to ała
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 12597 / 2437 / 0
450 zł za ile?
  • 3363 / 355 / 0
3,5g czyli "an eight", jedna osma uncji. Ceny z kosmosu, tez mam dojscie do takiego jarania. Musze sprobowac na wlasnej skorze czy warto, ale juz wiem ze rano po spaleniu takiego bata za 100zl bedzie mi, a raczej mojemu portfelowi, po prostu przykro xD
  • 65 / 10 / 0
06 stycznia 2021jezus_chytrus pisze:
...Wspominałem, że w tym x-mass bateria trzyma do 8 h.... ale to chyba raczej farmazon, albo coś mi się p.....o. Wczoraj naładowałem na max, poszły 2 sesje z P1, dzisiejsza sesja z BD i bateria już wskazuje, że low... albo dostałem jakąś wadliwą, albo to jakaś norma jest.
Z tego co kojarzę to ok 80minut.

A przy okazji to te ziółko z fot wyżej rewelacja, niestety nie było mi dane widzieć takiego na oczy a już nie mówią o konsumpcji :płacz:
  • 1180 / 399 / 0
06 stycznia 2021FajnieJest pisze:
3,5g czyli "an eight", jedna osma uncji. Ceny z kosmosu, tez mam dojscie do takiego jarania. Musze sprobowac na wlasnej skorze czy warto, ale juz wiem ze rano po spaleniu takiego bata za 100zl bedzie mi, a raczej mojemu portfelowi, po prostu przykro xD
wygląda super, tylko ta cena
Uwaga! Użytkownik spiderek jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
Zablokowany
Newsy
Młoda kobieta znalazła portfel z narkotykami

Młoda mieszkanka Pisza przekazała policji znaleziony portfel, w którym oprócz dokumentów i gotówki znajdowały się narkotyki. Dzięki jej reakcji funkcjonariusze szybko ustalili właściciela zguby i zabezpieczyli kolejne środki odurzające

Marihuana ukryta w grze planszowej. Paczkę przechwyciła Krajowa Administracja Skarbowa

Funkcjonariusze śląskiej Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) udaremnili próbę przemytu marihuany do Polski. Narkotyki ukryto w nietypowy sposób – wewnątrz popularnej gry planszowej. Do wykrycia trefnej przesyłki przyczynił się pies służbowy Kodi.

65% Amerykanów popiera legalizację marihuany na poziomie federalnym

Analiza sondażu Emerson College Polling (sierpień 2025).