Wszystko, co dotyczy hodowli/uprawy grzybów psylocybinowych.
ODPOWIEDZ
  • 175 / 25 / 0
Po 1szym zebraniu, zalałem i pojawił się na powierzchni biały "kożuszek". To pleśń?
Uwaga! Użytkownik cancelotti nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1650 / 1036 / 7
TO-JEST-GRZYBNIA, na litość boską %-D
𝕊𝕥𝕒𝕪 𝕨𝕚𝕝𝕕, 𝕄𝕠𝕠𝕟 𝕔𝕙𝕚𝕝𝕕.. 🌙
  • 3 / / 0
Nawiązując do posta powyżej :D

Przyśnił mi się koszmar w którym nie mogłem objąć boxa opieką na 36h przed II harvestem. Stąd brak wentylacji w tamtym czasie i lekko przeciągnięty cut. Czy to co mi się przyśniło na dole trzonków to na pewno grzybnia? Delikatny puszek, występuje na pojedyczńczych osobnikach. Ostrożności nigdy za wiele ;)

https://ibb.co/VC4rbWs
https://ibb.co/nmMMWNG
  • 19 / 4 / 0
Tak to na pewno grzybnia, obrosła nóżkę grzyba z powodu zbyt dużej wilgotności
ignorance is bliss
  • 6 / / 0
wczoraj dokonalem pierwszego zbioru w wielkosci 40g mokrego. Pudelko niestety przelezalo tydzien w garazu zanim przyszlo (czy to az tak wplynelo na tak maly rozrost?) Wszystkie grzybki wyrosly na boku przy samym plastiku z jednej strony. Odmiana McKenaii. Oklejone folia aluminiowa boki pudelka, trzymane na szafce kuchennej bez bezposredniego swiatla. Scianki byly mokre przez caly czas + pryskanie raz na 2dni, wietrzenie raz dziennie. Jak w ogole okreslic czy McKenaii juz pekaja skoro szczyt grzybka nie nie rozwija tak jak przy innych grzybach?
  • 19 / 4 / 0
Bardzo wiele czynników zachodzących po drodze mogło spowodować tak mały rzut grzybów. Zadbaj o dobre warunki posługując się instrukcją która jest tutaj na forum, a drugi rzut powinien być bardziej hojny
ignorance is bliss
  • 6 / / 0
TimeToCook mógłbyś dać linka/zacytować o która instukcje chodzi? Widzialem ich przynajmniej kilka tutaj
  • 19 / 4 / 0
ignorance is bliss
  • 2 / / 0
Kierowałem się instrukcja z internetu gdzie po wlaniu wody do worka jest punkt:
*Worek zamknąć – przewijając 2 razy i zabezpieczając spinaczami/klamerką.
Odstawić w miejsce – w którym nie ma bezpośredniego dostępu promieni słonecznych, ale nie jest ciemno – temp. 20-25*C. Nie otwieraj worka do czasu pojawienia się „pinów” – na tym etapie potrzebne jest wysokie stężenie CO2.

Tak postąpiłem i growkit stoi zamknięty w takich warunkach już tydzień. Z kolei na forum widzę że proponuje się spryskiwać i wachlować już dzień po zalaniu pudełka. Czy popełniłem błąd sugerujac się tą instrukcja czy czekać na pojawienie się grzybków ? Dodam że ścianki są mokre więc wilgoć jest prawidłowa.
  • 19 / 4 / 0
Zostaw go jak jest, do czasu pojawienia się pierwszych pinów nie trzeba wymiany powietrza, a skoro wilgotno mają to wystarczy czekać na pierwsze owocniki
ignorance is bliss
ODPOWIEDZ
Newsy
Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani

Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.

Mikrobiom jelitowy wpływa na pociąg do alkoholu

Mikroorganizmy tworzące mikrobiom jelitowy mogą wpływać na spożycie alkoholu, manipulując układem nagrody w mózgu - informuje czasopismo „mBio”.

Zaskakujący trend wśród Polaków. Chodzi o spożycie alkoholu

Spożycie alkoholu aktywnie ogranicza 55 proc. Polaków, a 21 proc. deklaruje całkowitą abstynencję.