Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 365 / 2 / 0
Nie wiem czy to od ćpania, ale łapy trzęsą mi się okrutnie. Zaczyna się to robić wkurwiające, bo jak ktoś mnie prosi żebym rozlał ludziom wóde(sam bardzo rzadko pije wódkę) potrzymał coś etc to mam trzęsawe ładną. Najgorsze te chujowe pytania i stwierdzenia, że przerobiony jestem. W sumie to nawet może nie mieć związku z ćpaniem, bo ojciec też ma taki układ nerwowy a nic nie brał poza alko, a pija raczej okazyjnie. Teraz od dłuższego czasu zazrzuce czasem psychodelika jakiegoś czy machy zero stymulantów i opiatów. Myślicie, że to samo kiedyś przejdzie? Może zna ktoś na to jakieś apteczne specyfiki?
  • 212 / 4 / 0
Czasem jak wstanę rano, mam jedną źrenicę większą od drugiej. Strasznie mnie to wkurwia bo źle to wygląda i daje mi różne powody do paranoicznych domysłów typu - jakaś masa w mózgu :scared: Nie wiem od czego to konkretnie, ale wydaje mi się że od ćpania.
Uwaga! Użytkownik DJ_Samo_Zycie jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 484 / 3 / 0
Różne wielkości źrenic bardzo często są symptomem schorzeń neurologicznych, lepiej się tym poważniej zainteresuj.
Ostatnio zmieniony 29 listopada 2012 przez Dopesmoker, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 212 / 4 / 0
Do neurologa czeka się u mnie pół roku, a te skurwysyny i tak nie skierują mnie na rezonans, bo muszą się tłumaczyć ze zlecania drogich badań diagnostycznych. Służba zdrowia jest w takim stanie właśnie, pewnie mi wypisze receptę na neotropil bladź. I dalej czekam na tę pierdoloną wizytę.
Uwaga! Użytkownik DJ_Samo_Zycie jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 351 / 12 / 0
ja po paleniu mj zawsze mam takie dziwne drgawki, od czego to może być? pamiętam czasy jak sie paliło i siedziało w ławce w szkole to nie mogłem zapanować nad nogami tak się trzęsły 8-(
  • 70 / 22 / 0
Mam to samo po paleniu. Polecam palić mając czekoladę pod ręką, albo jak zaczniesz czuć objawy, zjedz łyżkę cukru. Mi pomaga.
Życie nie jest lepsze ani gorsze od naszych marzeń, jest tylko zupełnie inne.
  • 484 / 3 / 0
Trochę do dupy zbijać sobie moc zioła łyżką cukru, już wolałbym przecierpieć te tańczące nogi. Poza tym, na takie dolegliwości polecam trochę ruchu po zielu, mnie to bardzo pomaga (o ile w ogóle mnie złapie, może z kilkanaście razy tak miałem).
cesky_kozel
  • / / 0
luki w pamięci ale takie dłuższe,
nie pamiętam co robiłem przedczoraj no pamiętam ale nie wszystko
  • 368 / 10 / 0
Ostatnio nawciągany szukałem czegoś do czytania. Znalazłem e-booka o podświadomości. Nigdy nie wierzyłem w autosugestię i dualizm umysłu. Aż do zwały. Jak zwykle paskudna paranoja, zero energii, lekki dół. Myślę co mam do stracenia. Parę wolnych wdechów i wydechów, oczyszczanie umysłu,mantra kilku pozytywnych zdań i puff zero zwały. Możliwości są o wiele większe. Nie wiem czy optymizm to w Polsce choroba umysłowa. Ha teraz rozumiem to cudowne nawrócenie głównego bohatera w "Machinegun preacher "
  • 42 / / 0
Osiem lat ćpania i trochę dłużej wóda. Teraz rak i czekanie na przeszczep. Nie, nie ja, przyjaciel. Od wielu lat czysty, teraz wszystko wyłazi. Wcześniej mówił, że głównym problemem była pamięć, brak koncentracji, rozchwiane myśli, emocje. Zniszczone życie - to akurat znam. To ciekawe, że wiedząc to wszystko i tak się ładujemy, na własne życzenie, chociaż mówimy, że to życie nas do tego zmusiło. Jesteśmy niewolnikami, a udajemy że ćpamy, bo tacy jesteśmy wolni i wyluzowani. A choroby spotykają innych, nie nas, bo my wiemy kiedy przestać, Żałosne... Panowie świata, królowie życia... Kiedyś rozpoznawano nas, jako "narciarzy", teraz łatwiej się ukryć za głupkowatym uśmiechem... I nas dopadną grzechy umysłu i ciała, chyba że jesteśmy już tak ogłupiali, że tego nie potrafimy uznać. Nie mam nadziei, ale co innego mi pozostało? Igła, garść prochów, a może o jeden most za daleko? Podobno byłem inteligentny, teraz tyle tego zostało, żeby pójść do ośrodka, i tyle.
ODPOWIEDZ
Newsy
Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec

Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.

Marihuana po reklasyfikacji: wciąż daleka droga do federalnej legalizacji w USA

Administracja Donald Trump ogłosiła wykreślenie marihuany z najbardziej restrykcyjnej kategorii federalnych substancji kontrolowanych. To ważna decyzja dla branży i inwestorów. Nie oznacza jednak, że Stany Zjednoczone zalegalizowały marihuanę rekreacyjną na poziomie federalnym. Do tego droga pozostaje długa i politycznie trudna. Po reklasyfikacji, zgodnie z zasadą „kupuj plotki, sprzedawaj fakty”, akcje firm z branży najpierw silnie wzrosły, a potem mocno spadły.

My palimy nasze rośliny, wy palicie nasze pieniądze! 13 godzin policyjnego etatu za pyłek marihuany

Wydawało Wam się, że państwo racjonalnie zarządza Waszymi podatkami? No to usiądźcie wygodnie. Komenda Powiatowa Policji w Głogowie właśnie przysłała Wolnym Konopiom kolejną odpowiedź w trybie dostępu do informacji publicznej, która czarno na białym pokazuje, jak wygląda „wojna z narkotykami” w lokalnym wydaniu za 0,06g marihuany.