Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 1959 / 61 / 0
Gotujesz wodę, nalewasz wrzątek do szklanki. Bierzesz strzykawkę z igłą, zanurzasz ją całkowicie we wrzątku i kilkukrotnie nabierasz całą strzykawkę z wodą i wstrzykujesz ją pod ciśnieniem z powrotem do kubka. Po kilku takich cyklach możesz wymienić wodę na nową i jeszcze raz przepłukać. Igła jest sterylna.
Thirteen seconds to blood-brain barier. thirteen@safe-mail.net
  • 150 / 3 / 0
Jakby ktoś mógł mi wyjaśnić, co sobie zrobiłem, byłbym wdzięczny, bo jeszcze nigdy nie miałem takiej sytuacji. Mianowicie kilkanaście minut temu podałem sobie ok 4ml dość żrącego płynu w żyłę na ramieniu. Bez żadnego problemu trafiłem, powoli wpuściłem roztwór, docisnąłem chusteczką, poczułem wjazd - tradycyjnie. Jedynym odstępstwem od normy było to, że używałem kabla zamiast paska, przez co zacisk nie poluzował się do końca - podawałem z częściowo zaciśniętym. Podczas podawania towarzyszyło mi dziwne uczucie, jakbym podawał podskórnie, ale przed iniekcją krew pojawiła się w kontrolce, a po, tak z ciekawości, zaciągnąłem i krew normalnie wleciała. Jednak po zastrzyku PONIŻEJ wkłucia pojawiła mi się mała gula. Myślę spoko - żrący roztwór, podrażnienie. Gorzej, że zaczęło się to powiększać i teraz mam gulę wielkości połówki jajka. Nie boli, jedynie wzdłuż żyły ciągnie się delikatne zaczerwienienie. W dotyku dziwne - czuć opuchniętą żyłę jakby otoczoną tłuszczem. W sumie wszystko byłoby ok, gdyby nie to, że jestem kontrolowany i fakt kontynuowania przeze mnie walenia iv nie może wyjść. Aha, jeśli to ma znaczenie - tramadol + 3mmc + etylofenidat. Jak widać działa bardzo dobrze :D I w sumie, jak już piszę - co myślicie o przyjebaniu etylofenidatu z tramadolem w dawce niskiej przed kolokwium z matmy?
  • 721 / 3 / 0
Mysle, ze powinienes przyjebac sobie w banke i dosc mocno. Japierdole, ja bym z takim czyms juz leciala do szpitala, albo chociaz naklula ta gule i zobaczyla czy jest tam to co sobie chciales huknac czy ropa. Tak czy srak, poszlo podskornie, mozliwe zapalenie zyly. Zobacz co bedzie jutro, jak sie pogorszy to wypierdalaj w podskokach do szpitala.
i like to wear colors like black because it says i’m a whore gg - 11135871
  • 150 / 3 / 0
Na przyjebanie sobie jest już trochę za późno, powinienem to zrobić kiedy zacząłem walić iv. Nie widzę sensu w kontroli lekarskiej dopóki nie boli i trzyma się dłużej niż kilka dni. I nie wiem jakim cudem mogło pójść podskórnie, jeśli i przed i po iniekcji zaciągnąłem krew. Bardziej wygląda mi to na krwiak, ale nie wiem jak mógł powstać. Czy nierozluźniona staza mogła spowodować pęknięcie żyły jakieś 2 cm poniżej miejsca wkłucia? Ale wziąłem poprawkę na to, że jest duże ciśnienie i podawałem bardzo powoli, 4ml przez ok minutę-dwie. Mogę wrzucić zdjęcie jeśli to coś pomoże.
Edit:
Cały czas zachowuje tą samą wielkość. I dodam jeszcze, że roztwór był klarowny, dwukrotnie filtrowany, sprzęt nowy, rozpuszczone w przefiltrowanej i przegotowanej kranówie.
  • 708 / 6 / 0
Nie miałeś wrażenia ze musisz coraz mocniej tłoczek dociskac? Albo że igła jest wypychana z tkanki?
Ja bym posmarowal jakaś maścią i delikatnie rozmasowywal. Tez miałem takie gule ale wielkości połowy piłeczki ping pongowej. Zchodziły w ciągu 2-3 dni
"Czasem wierze, że jeszcze wszystko mogę zmienić.
Plastelinę spraw polepić tak, by wszyscy byli zadowoleni.
Przewinąć czas jak na Video film i cofnąć nas do Edenu szkolnych korzeni."
Spoiler:
  • 150 / 3 / 0
Czułem rozpieranie, jak przy podaniu im, ale w trakcie podawania nic nie rosło, a to widać już od 0.5ml, co dopiero przy 4. Na 100% podałem dożylnie - sprawdzałem przed i po + czułem wjazd, a poza tym pewne doświadczenie już mam (ok 2 miesiące codziennego walenia). Bardziej stawiałbym w stronę pękniętej żyły, ale powinna pęknąć w miejscu ukłucia a nie 2cm niżej. Poza tym, tak jak mówiłem - widziałem, że staza nie puściła więc podawałem bardzo ostrożnie. Jestem bardzo szczupły, jest możliwość, że powstał mi krwiak gdzieś w niskiej warstwie skóry, przez co nie widać krwi? Jedyne zaczerwienienie to skutek rozciągnięcia skóry, widać popękane naczyńka.
  • 721 / 3 / 0
2 miesiace walenia to nie doswiadczenie, to dopiero poczatek, zobaczysz co bedzie dalej, jeszcze sie zdziwisz ;]
  • 150 / 3 / 0
Bardziej chodziło mi o to, że wiem jak to działa i jak reaguje moje ciało, nie podaję się za jakiegoś guru, bo nim nie jestem (o czym świadczy np ta sytuacja). Mam nadzieję, że nie dowiem się co jest dalej, mam życie do ogarnięcia. Chociaż, całe szczęście, mój mózg zbytnio nie ucierpiał od ostrego walenia. To jest w sumie plus tego, że wybrałem opiaty, bo nie wyobrażam sobie siebie napierdalającego matmę czy fizykę po dwóch miesiącach palenia zielska. Ale tak wracając do tematu - ktoś wie na ~100% co to jest? W sumie zwiększa dwukrotnie objętość mojego bicepsa, także jakiś tam plus jest %-D
  • 4807 / 271 / 0
Wrzuć zdjęcia.
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 721 / 3 / 0
Bakardo pisze:
Bardziej chodziło mi o to, że wiem jak to działa i jak reaguje moje ciało, nie podaję się za jakiegoś guru, bo nim nie jestem (o czym świadczy np ta sytuacja). Mam nadzieję, że nie dowiem się co jest dalej, mam życie do ogarnięcia. Chociaż, całe szczęście, mój mózg zbytnio nie ucierpiał od ostrego walenia. To jest w sumie plus tego, że wybrałem opiaty, bo nie wyobrażam sobie siebie napierdalającego matmę czy fizykę po dwóch miesiącach palenia zielska. Ale tak wracając do tematu - ktoś wie na ~100% co to jest? W sumie zwiększa dwukrotnie objętość mojego bicepsa, także jakiś tam plus jest %-D
Ropniak pewnie. Wez czysta pompe, gruba igle, wbij i zaciagnij troche. I wrzuc zdjecie.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Farmaceuta skazany za pomoc w produkcji narkotyków

Właściciel apteki został skazany na 3,5 roku więzienia za sprzedaż leków służących do produkcji metaamfetaminy i pomoc w jej wytworzeniu. W produkcji i handlu nie działał sam. Według prokuratury leki posłużyły do produkcji narkotyków o wartości niemal 7,5 miliona złotych.

KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą

Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.

CBZC uderza w narkobiznes. Zatrzymano 27 osób

Funkcjonariusze Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości zatrzymali 27 osób podejrzanych m.in. o wprowadzanie na terenie województwa opolskiego znacznych ilości środków odurzających i substancji psychotropowych. Z ustaleń śledczych wynika, że grupa zajmowała się dystrybucją marihuany oraz mefedronu, czerpiąc z tego procederu stałe korzyści majątkowe.