4-HMC, efedron, metkat. Charakterystyka i metody otrzymywania.
Więcej informacji: Metylokatynon w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Mu chyba bardziej chodziło o to jak roztwór powinien wyglądać po wyciągnięciu z lodówki. Ma być oddzielona przezroczysta warstwa kota od bardzo ciemno brązowej kmno4
Uwaga! Użytkownik marbex nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 6161 / 433 / 12
Jak z lodówki wyciągasz FIOLETOWE KMnO4 (nie ma innych kolorów), to co coś poważnie zjebałeś. Brązowe jest MnO2 i wcale nie musi się oddzielać.

Mi w zamrażarce produkt zamarzł (45 minut chłodzenia), gdy go wyciągnąłem to ogrzewałem dłońmi. Gdy już był całkowicie płynny (i nieoodzielony) to po filtracji ukazał się klarowny, słomkowy płyn, który kopał jak należy.
Obejrzyj hyperreal.at/pelna-legalizacja na HyperTubie!
Klucze do szyfrowania emaili do mnie (surveilled-hyperreal.info): https://keys.openpgp.org/vks/v1/by-fingerprint/CD9C63559C3FBEC2545C942CD7FE3586C83BF910
  • 180 / 5 / 0
Warto na pewno szukać alternatywy dla nadmanganianu do utleniania bo ilość ludzi, którzy nie potrafią przejść prosto 2 metrów i mają powykręcane łapki i nogi to w tej chwili PLAGA w ośrodkach.

Wygląda to tak, że człowiek ma kompletnie zaburzony błędnik - obija się o ściany i musi się cały czas czegoś trzymać, ręce są podkurczone jakby udawał kurczaka, stopy skrzywione do środka i zgięte w kolanach. Do tego dochodzi bełkotliwy i bardzo niewyraźny sposób mówienia.

Żal dupę ściska jak się patrzy na takich ludzi - poważnie. W tym miejscu gdzie byłem parę miesięcy temu na ok 250 pacjentów uzależnionych od różnych rzeczy miało to ponad 20 osób.

Daaawno temu nie miałem nadmanganianu a bardzo chciałem kota i zrobiłem jakoś tak, że zmieszałem pfkę z Sudafedu ze zwykłą wodą utlenioną i całość ostrożnie podgrzewałem na kuchence. Po prostu wykoncypowałem sobie, że skoro taka woda utlenia z założenia to dlaczego nie miałaby utlenić też pseudoefedryny. Efekt był taki, że część PE przereagowała i spizgałem się tym elegancko (nie tak dobrze jakbym robił z nadmanganianem ale jednak). Na pewno był tam też aldehyd benzoesowy bo po tej reakcji czułem wyraźnie migdały. Pokombinujcie bo zabawa z nadmanganianem jest niewarta świeczki biorąc pod uwagę skutki. Z tego co wiem od lekarzy z ośrodka objawy mogą wystąpić nawet parę miesięcy po odstawieniu kotka. W niektórych przypadkach pojawiły się dosłownie po kilkukrotnym zażyciu, w innych trwało to dłużej.

Rozmawiałem z chłopakiem, który twierdził, że udzielał się tutaj i przestrzegał bardzo wszystkich proporcji z przepisu itd. a mimo wszystko po 3 miesiącach walenia nawet nie iv a p.o. i p.r. wykręciło go tak, że jest przykrą parodią człowieka. Radzę się naprawdę przestraszyć bo to co widziałem to była masakra i nikomu nie życzę zrobienia sobie takiej krzywdy.

Po tym co tam zobaczyłem i usłyszałem stwierdziłem, że pierdolę kota. Mogę sobie ryć czachę czasem ale nie chcę skończyć jako pokraka za cenę paru chwil kotowej euforii.

Skoro da się z perhydrolem to ze zwykłą wodą utlenioną też jakoś musi się dać więc zaprzęgnijcie swoje hiperaktywne, kreatywne, zalane dopaminą i serotoniną mózgi do opracowania nowego sposobu domowej syntezy dla dobra waszego i potomnych. Pozdrawiam z "Knajpy pod naciętą makówką" :finger:
Ten, kto gwiazdę w locie schwyta, sprawi dziecko mandragorze,
wie, skąd diabeł wziął kopyta, albo czemu gasną zorze, umie słuchać Syren śpiewu,
strzec się zawistników gniewu
Ten jedyny
zna krainy,
gdzie nie znajdzie fałsz gościny.
  • 761 / 13 / 0
Alternatywą dla KMnO4 jest MnO2 lub K2Cr22O7. Silniejsze ulteniacze redukują efkę do benzaldehydu a słabe, nawet nie ruszą grupy OH.
Uwaga! Użytkownik nieobgryzampaznokci nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 108 / 1 / 0
Ej a gdyby tak zrobic ze 2 koty używając KMnO4 i po reakcji zebrac brazowy osad MnO2 do jakiegos pojemniczka. Nastepnie robiac kota wyekstrahowac pefke i dodac tam ten osad MnO2 i 1.5 ml octu. Myślicie że coś by wyszło ? MnO2 to tez jest utleniacz - nie tak silny jak KMnO4 ale też dośc silny i powiniec dac rade, tylko nie jestem pewien co do proporcji.
  • 3898 / 238 / 13
Chłopie, kup MnO2 w sklepie bo paranoi dostaniesz... To naprawdę jest ogólnodostępny wszem i wobec, tani jak barszcz odczynniik. W cenie akataru masz kilogram tego cuda...

Aha, jeśli reagujesz z MnO2 to octu nie dodajesz, przestudiuj sobie mojego posta wcześniejszego i go ZROZUM, to... zrozumiesz dlaczego.
Ostatnio zmieniony 12 maja 2013 przez Parathormon, łącznie zmieniany 1 raz.
Wkońcu zmęczony, bez sił i ochoty, bez domu i imienia w kanale zapomnienia;
  • 180 / 5 / 0
jeżeli piszesz odnosząc to w jakiś sposób do mojego posta to napiszę tylko tyle, że nawet jak Ci to wyjdzie to i tak ch^%& z tego bo te objawy się robią od manganu i jest to tzw. manganizm
Ten, kto gwiazdę w locie schwyta, sprawi dziecko mandragorze,
wie, skąd diabeł wziął kopyta, albo czemu gasną zorze, umie słuchać Syren śpiewu,
strzec się zawistników gniewu
Ten jedyny
zna krainy,
gdzie nie znajdzie fałsz gościny.
  • 3898 / 238 / 13
nie nie, pisałem to do whiteplz ;).

Druga sprawa, że ty też pierdolisz, bo w reakcji z MnO2, tenże w całości zostaje redukowany do MnO, zatem wszystkie jony Mn zostają w związku mineralnym, nierozpuszczalnym ani w wodzie ani w DCMie. Reakcja z KMnO4 to już inna sprawa, choć odpowiednie wyliczenie reagentów minimalizuje zawartość manganu.

Nie piszę tu o bezmózgich "syntezach" tylko o podejściu do sprawy z przygotowaniem merytorycznym i wybraniu metody maksymalizującej wydajność i minimalizującej zanieczyszczenia, wydaje mi się, że metoda w DCMie z MnO2 jest idealna.

Twoja metoda z H2O2 natomiast wydaje się kiepska, ponieważ tworzy się trujący benzaldehyd.
Ostatnio zmieniony 13 maja 2013 przez Parathormon, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 510 / 14 / 0
Wracając jednak do tradycyjnego syntezowania - wielkie słowo - trucizny, mam pytanie.
Dzieje się rzecz, której nie rozumiem - czasem (ponad 50% reakcji!) - produkt nie ma nic wspólnego z bohaterem tytułowym.

Opiszmy proces:
Przepisy różne, od zimnych przez ciepłe, po je*any pył.

Reakcja przebiega właściwie - czuć oczekiwany owocowy aromat, bąblia niet i... Tu zagadka (odnoszę wrażenie, że wstrząs jest bodźcem).

Nagle pojawiają się mikrobąbelki (tym razem po zewnętrnej stronie lustra cieczy), zapach zanika, ustępując miejsca wyraźnemu odorowi kwasu - jest dosłownie kilka sekund na filtrację, by coś uratować, w przeciwnym razie powstaje wyraźnie kwaśny produkt (naturalnie po filtracji), idealnie klarowny o gęstości zbliżonej do wody (brak efektu załamania światła), który zawiera najwyżej klikanaście procent PSE.
I podejrzewam, całe morze manganu

I najważniejsza puenta: Dwie reakcje w tych samych warunkach potrafią dać produkt niesamowicie OK i drugi nie nadający się do niczego.

Cóż się dzieje?
Ostatnio zmieniony 14 maja 2013 przez mrstothet, łącznie zmieniany 2 razy.
Powyższy post jest subiektywnym spostrzeżeniem z doświadczeń sennych usera.
Przed zastosowaniem, skontaktuj się z grabarzem i opłać kwaterę.
...since 2006
  • 3898 / 238 / 13
Może pH wody jest zasadowe, do tego nie użyłeś octu na przekształcenie KMnO4 do MnO4 in situ - tak gdybam, a to jest KLUCZOWA kwestia;

Pamiętaj - pefke ekstrahuj wodą o pH=7, a jeśli masz obawy, to kapnij do wody ze dwie-trzy krople octu.
ODPOWIEDZ
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Thu, 26 Jun 2025 21:26:09 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1750973120'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Newsy
Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy

Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...