Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
Aha. Po T miałem Mocne problemy z przypomnieniem sobie co ja wczoraj cwiczyłem. Zdarzało się że dopiero napięcie odpowiednich partii pozwalało sobie przypomnieć.
31 maja 2021Sosaaaa pisze: Szefie moglbys mi powiedziec na jakich dawkach i przy jakiej tolerce treningi na tramie robiles?Chetnie sprobuje
Z racji tego, że słabo metabolizuje opioidy (kodeina na mnie nie działa przykładowo), przy zerowej tolerce jadę 450-500mg retardów. No, może i przy 300mg czasami fajnie poklepie. Z tego co wyczytałem, tramadol to SNRI, więc ta noradrenalina daje takiego kopa
Ciekawe, czy przy antydepresantach z tej grupy efekt byłby podobny
Tak zwany Wielozakonnik
Z tytułem Zakonnego Doktorka
01 czerwca 2021LiquidStranger pisze:Ogólnie to wygląda tak - Mnie tramal nie grzeje, nie czuje działania opioidowego. Znaczy jest ciepło, ale żaden chill, wyjebka, bardziej aktywizacja i speed31 maja 2021Sosaaaa pisze: Szefie moglbys mi powiedziec na jakich dawkach i przy jakiej tolerce treningi na tramie robiles?Chetnie sprobuje
Z racji tego, że słabo metabolizuje opioidy (kodeina na mnie nie działa przykładowo), przy zerowej tolerce jadę 450-500mg retardów. No, może i przy 300mg czasami fajnie poklepie. Z tego co wyczytałem, tramadol to SNRI, więc ta noradrenalina daje takiego kopa
A co wolisz panie dexter - Czyste działanie tramadolu czy czyste działanie rozkręconej po powiedzmy 3 dniach buprenorfiny ??
Jedyny opioid, który naprawdę robił robotę. Pewnie dlatego, że nie ma mechanizmu działania jak klasyczne opioidy. Furanyl-fentanyl to przy tym pikuś, chociaż tego tylko paliłem. Może przy innej drodze podania też byłby ciekawy, bo działał, ale krótko
Brałem oksykodon 40 na zerowej tolerce i niestety efekty bardzo mizerne. Cytochrom P450 słaby dla jego
Tak zwany Wielozakonnik
Z tytułem Zakonnego Doktorka
01 czerwca 2021LiquidStranger pisze:Ogólnie to wygląda tak - Mnie tramal nie grzeje, nie czuje działania opioidowego. Znaczy jest ciepło, ale żaden chill, wyjebka, bardziej aktywizacja i speed31 maja 2021Sosaaaa pisze: Szefie moglbys mi powiedziec na jakich dawkach i przy jakiej tolerce treningi na tramie robiles?Chetnie sprobuje
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi
Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.
Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii
Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.
Mentzen radzi młodym, by pili alkohol i palili. "Nie piją (...), nie ma z tego dzieci"
Zdaniem Sławomira Mentzena młodzi ludzie powinni robić tylko trzy rzeczy: uczyć się, pracować i... pić alkohol. Swoimi przemyśleniami prezes Nowej Nadziei i lider Konfederacji podzielił się w środę, 20 maja, podczas spotkania z mieszkańcami Świebodzina.