Najprostsze substancje odurzające, m.in. eter dietylowy i podtlenek azotu (N2O).
Więcej informacji: Inhalanty w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Promil »
Elo mam pytanie do N2O chcielismy z kumplami spróbować i użyliśmy śmietany DR OETKERA ale chyba dawka za mało bo zadzialalo ledwo co (na 3 osoby bylo podzielone) na mnie i kumpla jednego na drugiego wogóle tylko twierdził, że coś czuje dziwnego w płucach
Potem użyliśmy 2 śmietan z tesco i mieliśmy szczescie ze sie nie potruliśmy bo w nich byl trujący tlenek azotu i niestety nie było N2O (głupi ma zawsze szczęście :D )
Zakupiliśmy na allegro 24 naboje do bitej śmietany (napewno z N2O) doszły kilka dni temu chcieliśmy zbudować cracker aby je otworzyć ;) bo syfon za drogi 150-200 zł
No i zmontowaliśmy coś dzisiaj sie cały dzień z tym męczyliśmy i niestety nie zadziałało ;/ gwóźdź nie był dostatecznie ostry czy coś nie mógł po prostu przebić naboju w środku
No to postanowiliśmy kupić jakiś cracker/syfon wyczytałem na internecie, że nadaje sie stary syfon do wody z czasów PRL znalazłem taki za grosze :D więc moje pytanie brzmi czy takim syfonem da rade otworzyć naboje z N2O? Jak nie to jak tego crackera polecacie zrobić, bo w internecie znalazłem ubogie instrukcje i na dodatek po angielsku
I czy jak podtlenek znajdzie się w balonie dalej w temperaturze -80 stopni to po jakimś czasie sie ogrzeje czy w balonie zachowa swoja temperature?
Cracker był zrobiony tak:
<gwóźdź>
========== (taśma do uszczelnienia)
|--------------------------| || |---------------------|
| | || | |
| || |
<balon> || |
| || |
| () |
|----------------------------<nabój>--------------------------|
Tutaj na dole był wsadzony nabój
przymocowany i miało być tak ze gwóźdź przebija nabój i podtlenek idzie w lewo prosto do balona
Mocowalismy sie z tym gównem ale zamiast przebic nabój w końcu użyliśmy takiej siły że odpadł gwóźdź
Napiszcie czy ten syfon sie nada pls
Uwaga! Użytkownik Promil nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 96 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Jedi »
Wystarczy zwykły syfon za 5zl z allegro. Jeśli gaz ci ulatuje 'bokiem' podczas napełniania, to owiń końcówkę naboju 1-2 razy taśmą izolacyjną. Polecam czytać wątek...
Promil pisze:
I czy jak podtlenek znajdzie się w balonie dalej w temperaturze -80 stopni to po jakimś czasie sie ogrzeje czy w balonie zachowa swoja temperature?
:nuts:
Wszystko co pisze na tym forum jest wytworem mojej wyobraźni.
Mail w profilu.
  • 2 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Promil »
Jedi pisze:
Wystarczy zwykły syfon za 5zl z allegro.
Kupiłem ten syfon ]
[/quote]
Czemu uważasz to pytanie za głupie ;/ ogerzeje się czy nie? Bo nikt raczej nie chce poparzeń od zimna o_0

Aha i tak żeby nie spamować dodam że ze śmietan do użycia w wiadomym celu nadaje się tylko Dr.Oetker być może inne też ale napewno odpadają śmietany z TESCO i BAKOMY choć są tanie nie kupujcie ich bo sie potrujecie jeszcze :P
Pozostaje czekać ;] akurat na sylwestra dojdzie ;]

P.S Ej to z lat 70 ten syfon zabytkowy inne byly 150-200 zł to myslicie ze bedzie dzialaC?
Ostatnio zmieniony 19 grudnia 2009 przez Promil, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Promil nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 9 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Mały Piki »
W końcu nie znalazłem w tym temacie. Czy komuś udało się użyć pompki gazowej na naboje (do roweru) w charakterze crackera?
Uwaga! Użytkownik Mały Piki nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 96 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Jedi »
Syfon kupiłem kiedyś, cena koło piątaka. Działa. Szkoda pieniędzy na 'pompki gazowe', zważywszy mało spektakularne efekty N2O :-p

Co do Twojego pytania Promil - tak, gaz po chwili ociepla się i śmiało można pakować go do płuc.
Wszystko co pisze na tym forum jest wytworem mojej wyobraźni.
Mail w profilu.
  • 5 / 1 / 0
Te syfony po 5 złotych o których mówicie to pokroju takich?

http://allegro.pl/item1044304739_syfon_uzywany.html
http://allegro.pl/item1044304781_syfon_uzywany.html

I standardowy nabój N2O do bitej śmietany z allegro będzie do nich pasował?

Z góry dziękuje za opowiedzi, niestety jestem bardziej bywalcem aptek niż allegro.

Pozdrawiam.
  • 666 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: slim »
trudno wyczuc czy bedzie pasowal. jest prosty myk o ktorym pewnie tu bylo wspominane- okrecasz naboj papierem i juz pasuje ;-) powodzenia
Kto zrezygnuje z pewnego i podąży za niepewnym, straci pewne i niepewnego także nie dosięgnie.
  • 394 / 5 / 0
N2O bardzo fajna sub. Fajna smiechawa i euforia.
  • 27 / 1 / 0
Z tego co widzę na allegro są tylko syfony po 149zł.

Podajcie link z takim po 10zł :P

Pozdrawiam :D
  • 95 / 1 / 0
Kiedyś inhalowałem się N2O z 3 bitych śmietan i metodą na zwiększenie ilości N2O wprowadzanego do płuc(metoda balonika opisana w wątku głównym o N2O na hyperrrealu). Efekty to: Na początku śmiechawa cały czas. Smiechawa pojawiła się już, gdy kończyłem 2 śmietanę. Śmiałem się ze wszystkiego, byłem ogłupiony troszkę, niewiedziałem co to proszek do prania i kontakt(gdy sobie przypomniałem to się śmiałem). Po śmiechawie, myśląc, że N2O zeszło położyłem się spać(fajnie usypia). Ale myliłem się, w ciemnym pomieszczeniu zaczęłem widzieć na zmianę kolorowe słoniki i hefalumpy xD) zmieniały co chwilę kolor, nie mogłem za tym nadążyć. To caly efekt. Chciałbym dać se 6 śmietan, by poczuć cały potencjał psychodeliczny N2O, ale boje się, że przedawkuje. Lepiej wziąć 6 czy 5, niech ktoś mi doradzi, bym nie przedawkował.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Thu, 26 Jun 2025 21:26:09 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1750973120'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Newsy
Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy

Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...