Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 94 / / 0
Przeczesalem dzis 4 polanki, i jic prócz psiakow i innych odmian, coś czuje żę w tym roku późno sezon u mbie :(
  • 1 / / 0
Na mojej łące przez ostatnie 2 tyg na 3 wyprawach zebrane 28 sztuk, słabo. Od wczoraj pada i ma tak padać jeszcze kilka dni, czy jeśli pójdę na trzeci dzien (tj. jutro) to się nie rozczaruje? Czy może warto poczekać trochę dłużej?
  • 77 / 2 / 0
Pomorze pomimo deszczu od kilku dni, nadal pusto, choć w końcu łąki nawodnione są jak trzeba, czekamy do weekendu i może coś się ruszy.
  • 4024 / 375 / 953
JestemSoba-Chyba pisze:
No u nas Pokolenie trzeba czekać na jakiś deszcz bo jak tak dalej będzie to ciężko to widzę.
No, w mojej części u nas to powiem Ci ,że całkiem ładnie to dziś wyglądało, mokrzutko, namierzyłem parę sztukasów na trzeciej z kolei łączce, tym razem dość oddalonej od poprzednich. A skoro są na trzech już niezależnych, to wiedzmy, że coś się dzieje. :-)
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
  • 779 / 180 / 0
Jaka u was teraz pogoda ? Bo u mnie od wczoraj do następnego wtorku ma cały czas padać, więc zapowiada się dobrze :D Jak nie padało tak mocno to mozna bylo spotkac pare sztuk ale teraz po tygodniu deszczu liczę na porządne zbiory :D Pozdro
"Ta, może dlatego mówią mi: "weź no lecz się"
Ja, jeszcze pokażę im swoją lepszą wersję
Niech no wezmę coś - szczęście ląduje w przełyku
Dragi to lekarstwa, tylko w innym języku"
:płacz:
  • 129 / 34 / 0
voltage13 pisze:
Pomorze pomimo deszczu od kilku dni, nadal pusto, choć w końcu łąki nawodnione są jak trzeba, czekamy do weekendu i może coś się ruszy.
Nie wiem jak w twoich pomorskich rejonach ale u mnie mokro dopiero od 3 dni, deszczyk ciągle kapie, podobno taka aura ma na jakiś czas zawitać. Może do weekendu coś tam zacznie się wynurzać.

Tak ogólnie jeżeli nawodnienie gleby będzie odpowiednie dla rozrostu grzybni pierwszy raz od 2-3lat, to możliwy jest jakiś większy wysyp grzybków czy zarodników raczej średnio się uchowało ?
  • 109 / 7 / 0
EvilDead pisze:
Jaka u was teraz pogoda ? Bo u mnie od wczoraj do następnego wtorku ma cały czas padać, więc zapowiada się dobrze :D Jak nie padało tak mocno to mozna bylo spotkac pare sztuk ale teraz po tygodniu deszczu liczę na porządne zbiory :D Pozdro
W małopolsce na ten tydzień zapowiadają obfite deszcze także w niedziele wybieram sie na szukanie miejscówek :) Mam nadzieje że znajde coś w końcu w moich okolicach
  • 10 / / 0
Pomorskie nareszcie coś ruszyło, pojawiły się pojedyncze psiaki, czyli coś tam rusza... W weekend odwiedzone 7 miejscówek (nie pewne, że coś na nich kiedykolwiek było i że będzie) ale ogólnie same pastwiska ,okolice lasów, jezior przeprowadziłem się niedawno i szukam dobrej miejscówki:) Pada fajnie od 3 dni kolejny weekend długi wypad, jak się nie uda nic obczaić to dopiero pod koniec października odwiedzę rodzinne strony, ale może być za późno... Z fartem pozdrofka:)
  • 2883 / 303 / 0
No leje i chyba tylko my się z tego cieszymy ^^
Więc się w miasto wypuszczam
niech Bóg będzie ze mną jak autodestrukcja
masz wyraźny kształt, a świat to iluzja
jakbym te twoje pieniądze miał to bym je puszczał
  • 16 / / 1
U nas na Opolszczyźnie 3 dzień już pada :) Wiecie może ile grzybki rosną? Myślicie, że warto już się wybrać czy jeszcze poczekać?
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.

Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób

Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.

Przemycali dzieci przez granicę z Meksykiem. Podawano im narkotyki, by były spokojniejsze

33-letnia obywatelka Stanów Zjednoczonych Dianne Guadian przyznała się do udziału w siatce przemytniczej zajmującej się nielegalnym przewozem dzieci z Meksyku do USA. Według prokuratury dzieci były odurzane słodyczami zawierającymi THC, aby łatwiej przeprowadzić je przez granicę. Kobiecie grozi od pięciu do 15 lat pozbawienia wolności.