Dział służący informacji na temat zmian w prawie – proponowanych, jak i wprowadzonych w życie.
ODPOWIEDZ
  • 74 / / 0
Czyli co, mogę sobie dalej bez przypału zamawiać np 3cmc na swój adres jak to zwykle robię?
  • 1674 / 107 / 0
Nie nie mozesz. Ale juz na moj mozesz.
A powazniej przejrzyj temat.
Uwaga! Użytkownik randomuser118 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 196 / 7 / 0
Przeczytałem parę stron i się pogubiłem. W każdym razie chodzi jedynie o substancje, które są w pierwszym poście ? Można w świetle prawa legalnie robić analizy chemiczne na np. hexenie .?
Never give up !
  • 1674 / 107 / 0
Jak nie rozumiesz czytaj dalej.
Tak długo aż zrozumiesz 3-4 linijki tekstu.
Uwaga! Użytkownik randomuser118 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5 / / 0
mnie zastanawia jedno, jak działają sprzedawcy z banerów na forum którzy nadal w ofercie mają np 3cmc które już jest zakazane ?
sprzedają aspirynę czy nie odpowiadają za wprowadzenie tego na rynek ?
  • 1674 / 107 / 0
a mnie zastanawia czy umiesz czytac.
NIgdzie nie ma mowy, że cokolwiek jest zakazane.
Własnie żeruje sie na takich ..... tzn ludziach którzy nie umieja czytac.
Psy łapią, pokazują mu kartke ze szystko nielegalne a ten sie spowiada ze wszystkiego.
Nie podkusiło Cie przeczytać 1-2 strony wstecz ? bo o czytaniu rozporzadzenia ministra nie spomne... bo to by było coś co by mogło Ci przepalic szare komóki.
  • 477 / 54 / 0
sebastiand pisze:
mnie zastanawia jedno, jak działają sprzedawcy z banerów na forum którzy nadal w ofercie mają np 3cmc które już jest zakazane ?
Nic nie jest zakazane. Nowelizacja z 2k16 dotyczy tylko sprzedawców, a nie końcowych odbiorców produktu.
Uwaga! Użytkownik rozgar nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5 / / 0
rozgar pisze:
sebastiand pisze:
Nic nie jest zakazane. Nowelizacja z 2k16 dotyczy tylko sprzedawców, a nie końcowych odbiorców produktu.
Czyli taki sprzedawca łamie prawo ?
W regulaminie ma wyraźnie napisane że produkty są legalne na terenie PL
  • 1674 / 107 / 0
Nie dotyczy nikogo.
Te same zapisy były w ustawie sprzed roku.

minister nas tylko poinformował, że te substancje są szkodliwe.
byłem n a policji odnosnie mi zajetych nikt mnie nie informował o zadnych rozporzadzeniach :
- subsyancja nie jest ujeta w ustawie
- substancja nie jest ujeta w zalacznikach do ustawy z ub roku.

widzicie tu gdzieś rozporządzenie ministra ?
Ja nie.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG

Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.

Za "przekąski" z Kalifornii grozi mu 20 lat więzienia

W paczce z Kalifornii do Polski miały być przekąski. Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej w Warszawie otworzyli puszki i znaleźli susz roślinny. Okazało się, że to była marihuana. Zarzut związany z przemytem usłyszał 22-latek.

Marihuana "podbija" US Open. Tenisistka nie wytrzymała: "Nie mogę oddychać"

Ruszył US Open, a więc ostatni turniej wielkoszlemowy w tym sezonie. Jak co roku w Nowym Jorku, powraca temat różnych zapachów, które pojawiają się nad kortami położonymi obok Corona Park. Niemiecka tenisistka Tamara Korpatsch mówi wprost, że czuła marihuanę. - Nie mogę oddychać i nie mogę zaczerpnąć powietrza - tłumaczyła Korpatsch.