Wszystko o kaktusach - metody przyrządzania, uprawa, odmiany, opisy działania
ODPOWIEDZ
  • 2244 / 23 / 0
Nieprzeczytany post autor: borrasca »
W ziemię.
Uwaga! Użytkownik borrasca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 158 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Qpa »
Do szklanki z wodą, to raczej głupi pomysł.
  • 1 / / 0
Nieprzeczytany post autor: arda »
witam,
mam pytanie troche innej treśi, otoż chce kupić jakieś kopiące trichocereusy, a na allegro jest kilku sprzedających oferujących bridgesii i macrogonus. Uwage moją zwrociły aukcje magic_cacti, ceny kaktusów ma najniższe czy ktoś zna sprzedajacego i czy można ze spokojnym sumieniem kupić od niego kaktusy?
Ostatnio zmieniony 14 sierpnia 2009 przez arda, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 4 / / 0
Nieprzeczytany post autor: imz »
zalózmy ze mam 30 letniego pejotla- lephophora wiliamsi. byl hodowany zgodnie z zaleceniami na ulotce dolączonej do opakowania i lekarza lub farmaceuty. mial okresy suszy i zimy wszystko super. czy on teraz jest jadalny? czy przezycia bedą jak z ksiązki witkacego i jak sie to konkretnie je? najwazniejsze jak sie to je(dokladnie) i jak smakuje? bardzo prosze o wiadomosci profesjonalistów
Uwaga! Użytkownik imz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Aftergod »
ok, chcę założyć małą uprawę San Pedro. stąd moje pytanie, czy możecie doradzić sprawdzone miejsce, gdzie dostanę jakieś dobre nasiona, a nie felerne?
Uwaga! Użytkownik Aftergod nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 285 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: 5r>- »
Dzień się nie kończy, tylko zmienia barwę !]

ĆPOWER to ĆPOWER nie ma co wybrzydzać
  • 25 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: nieswoj »
miałem dwukrotny kontakt z san pedro. pierwsze (gotowanie i picie naparu) nic praktycznie nie dało, drugie zaś (zjedzenie zielońszego miąszu) tylko pokazało kierunek w jakim mógłby przebiegac meskalinowy trip (chociaz oba kaktusy miały po 30-35 cm). wszystko otaczała aura tajemniczości (noc na pobocznych drogach przedmieścia, później pokój). wizualnie było to bardzo subtelne. przypominało mi bardzo małą ilośc haszu. w głowie miałem całe rozwijające się wciąż historie na temat tego co widzę. wystąpiły halucynacje w szczątkowej formie np. lekkia transformacja twarzy w lustrze.

mimo wszystko substancja ma raczej mroczny, nieco mistyczny charakter. czuc że to dzieło natury. trip przy większej ilości musi byc bardzo głęboki ale raczej nie do wglądu w siebie, a wnikliwej obserwacji otoczenia. szczególnie jestem ciekaw muzyki...
  • 913 / 39 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kazik »
nieswoj pisze:
drugie zaś (zjedzenie zielońszego miąszu) tylko pokazało kierunek w jakim mógłby przebiegac meskalinowy trip (chociaz oba kaktusy miały po 30-35 cm). [...] przypominało mi bardzo małą ilośc haszu.
To słaby kaktus coś. Obstawiam, że rósł w dobrych warunkach - dobrze oświetlony itd, wtedy nie ma za dużo meskaliny. Kaktusa przed zjedzeniem dobrze jest zakatować (nawet na pół roku).

Ja podgryzałem kilka razy kisielek z 30 cm okazów i osiągałem za każdym razem stan bliski mocą 2/3 papiera albo 50 grzybkom, tylko, jak to kaktus, bardziej lajtowo się to odbywało, rozciągało w czasie no i żołądkowych sensacji ciężko było uniknąć.
Your circuit's dead, there's something wrong, can you hear me, major Tom?
  • 25 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: nieswoj »
tak, to prawda. kaktusy były z w pełni przystosowanej masowej hodowli.
a to że nie trzymałem go w ciemnicy itd to już tylko wina mojej niecierpliwości : P
bardzo niepożądana cecha jeśli chodzi o psychodeliki niestety, ale próbuję ją zwalczac.
  • 381 / 12 / 0
Nieprzeczytany post autor: carnage9 »
Kupionego w MA ogrodzie San Pedro chodowalem od kwietnia. Podziugalem, pomeczylem, niedawno obcialem okolo 45 cm, zasuszylem i zmielilem- mam taki proszek z kawalkami rosliny. Co teraz? Zalac woda, kwaskiem cytrynowym i gotowac ok 2-3 godzin az sie zmiesci do szklanki i pic? Myslicie ze beda jakies efekty? Bol brzucha szybko ustepuje czy towarzyszy calemu tripowi?
Tańcząc w ogrodzie światła...
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
"Narcos z Podlasia" skazani. Ich narkotyki miały zalać polski rynek

Meksykańscy narcos, którzy produkowali metamfetaminę na Podlasiu, zostali skazani przed sądem w Białymstoku. To pierwszy przypadek w Polsce, który pokazuje zmianę modelu działania karteli - zamiast szmuglować narkotyki do Europy, wysyłają "kucharzy". Tylko w Polsce toczą się procesy jeszcze dwóch innych grup z Meksyku.

Polak zatrzymany na granicy. Próbował wwieźć do Rosji 40 kg haszyszu

Na przejściu granicznym w Grzechotkach polskie służby zatrzymały mężczyznę, który próbował wjechać do Rosji z ponad 40 kg haszyszu o czarnorynkowej wartości ponad 2 mln zł - poinformowała Krajowa Administracja Skarbowa w Olsztynie.

My palimy nasze rośliny, wy palicie nasze pieniądze! 13 godzin policyjnego etatu za pyłek marihuany

Wydawało Wam się, że państwo racjonalnie zarządza Waszymi podatkami? No to usiądźcie wygodnie. Komenda Powiatowa Policji w Głogowie właśnie przysłała Wolnym Konopiom kolejną odpowiedź w trybie dostępu do informacji publicznej, która czarno na białym pokazuje, jak wygląda „wojna z narkotykami” w lokalnym wydaniu za 0,06g marihuany.