Pochodne aminocykloheksanu, oddziałujące jako antagonisty receptora NMDA. M.in. fencyklidyna, ketamina i metoksetamina.
Więcej informacji: Arylcykloheksaminy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3434 / 715 / 9
MXE, ketamina, reszta już słabo smyra sero.
Nawet Obi-Wan Kenobi był kiedyś helupiarzem.
  • 2569 / 532 / 0
Otwórzcie zakładkę Results i znajdźcie Table 2. Representative pKi values for ketamine, PCP and analogues. https://journals.plos.org/plosone/artic ... ne.0059334

@Zgienty Pierwsze słyszę żeby ketamina cokolwiek majstrowała przy sero, mi się właśnie kojarzy jako czysty dysocjant.
Brałem ją wielokrotnie będąc na MAOi, łączyłem przy tym nieraz z substancjami rzeczywiście wpływającymi na serotoninę i nigdy nie doświadczyłem nieprzyjemnych efektów.
Brałem ketę również będąc na SSRI i wszystko było w porządku.
Uwaga! Użytkownik Vetulani44 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3434 / 715 / 9
NMDA receptor antagonists ketamine and PCP have direct effects on the dopamine D2 and serotonin 5-HT2 receptors—implications for models of schizophrenia
https://www.nature.com/articles/4001093

Antidepressants modulate the in vitro inhibitory effects of propofol and ketamine on norepinephrine and serotonin transporter function
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2605271/
  • 5006 / 853 / 0
Zespół serotoninowy jest głównie wywołany połączeniem różnych substancji blokujących wychwyt zwrotny serotoniny. Mainz SSRI, SSRI z dekstromorfanem ,przedawkowaniem SSRI
MDMA hamuje głównie transporter serotoniny (SERT), ale również transporter dopaminy (DAT) i transporter noradrenaliny (NET). Prowadzi to do upośledzenia wychwytu zwrotnego i zwiększenia ich zewnątrzkomórkowego stężenia. Dlatego te jest niebezpieczna w połączeniu z wymienionymi substancjami wyżej .

Wg badania na temat wpływu ketaniny na mózg , udało się wykazać, że ketamina działa poprzez zwiększenie gęstości receptora 5-HT1B.
Wg tego badania nie jest to działanie dotąd znane .
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 3434 / 715 / 9
Ja to tak bardziej wiedziałem na czuja. A znalezienie potwierdzenia w internecie to tylko pro forma. Po MXE czy ketaminie masz tą namiastkę kolorowego popierdolenia znanego nam z psychodelików. Taki też uplift charakterystyczny, radość, wesołość. A po rzeczach jak o-pce czy analogi PCP to lot jest taki bardziej zimniejszy, deliryczny, "sigmowy" mówiąc misiodelicznie.
  • 376 / 10 / 0
07 stycznia 2024DelicSajko pisze:
30 sierpnia 2023subtelnydotykpiekna pisze:
Jak rozłożyć dobrze rozłożyć mix DCK + MXPr, aby była synergia?
Mam rozumieć, że to praktycznie to samo, co K + MXE ?
Z góry thx.
Wiem, że późno ale:
Dla mnie DCK na podkład (20mg, w sumie zależy od tolerki) i MXPr 30mg+ na to.
Albo MXPr podkład i DCK waporyzacja tylko to masz instant manię i najlepiej małe dawki najpierw, bo cię rozniesie (a przynajmniej ja tak miałem)
  • 376 / 10 / 0
07 stycznia 2024DelicSajko pisze:
30 sierpnia 2023subtelnydotykpiekna pisze:
Jak rozłożyć dobrze rozłożyć mix DCK + MXPr, aby była synergia?
Mam rozumieć, że to praktycznie to samo, co K + MXE ?
Z góry thx.
Wiem, że późno ale:
Dla mnie DCK na podkład (20mg, w sumie zależy od tolerki) i MXPr 30mg+ na to.
Albo MXPr podkład i DCK waporyzacja tylko to masz instant manię i najlepiej małe dawki najpierw, bo cię rozniesie (a przynajmniej ja tak miałem)
miks baja, sama sobie to rozłozyłam w ten sposób, iż zrobiłam coś ala 50/50 na jedną kreskę. Na sam koniec poszło więcej DCK.
dociągane przez całą noc.
polecam serdecznie !
jeden z lepszych mixów all the time 💙.
  • 3140 / 875 / 5
W sumie ciekawe z tymi receptorami. Bo jednak DCK, MXPr, MXiPr (te dwa mogę nie pamiętać dobrze, bo rzadko solo jadłem), 2fdck, FXE i keta tak po 3 dniach około traciły tę swoistą magię w moim przypadku i zostawało takie "puste" ućpanie, bardziej w stronę MXP.
Nie miałem nigdy żadnego zjazdu, ketony i MDMA działały normalnie (ba, dyso na zjazd po ketonach jak znalazł było!), sajko też z tego co się orientuję...
Ktoś jeszcze podobne odczucia miał?
Poor kids are just as bright and talented as white kids.
  • 37 / 3 / 0
Od dziś jest w ustawie, że wszystkie arylki delegal (prawo analogowe).
  • 3434 / 715 / 9
Jak od dziś? Daj źródło. W NL, tak? Te bany psuja rynek. Ale czasy nielagalu na ulicach są daleko przed nami. Za Cyberpunka bedzie.
ODPOWIEDZ
Newsy
To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?

W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.

Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.