Na plaży przypał w chuj. Jest absolutny zakaz wjazdu czymkolwiek. Kiedyś ze znajomymi wjechaliśmy quadami na plażę i nas szkieły dojebały. Mandat jest za to kurewski, bodajże 500zł z tego co pamiętam. Na szczęście udało się ich ugadać.
Na trzeźwo jest rympał a co dopiero będąc naćpanym... głupota.
Dyndas pisze:ale to było w nocy, plaza taka ze mozna po niej jezdzic, nie terenowka tylko osobówka, wszystko pod kontrolą trzezwego kumpla, nie było tak niebezpiecznie i głupio jak sie wydaje, zreszta nei odpierdalałem tylko sprawdzałem jak w ogole sie jezdzi bardzo powoli :)
0202122 pisze:Na plaży przypał w chuj. Jest absolutny zakaz wjazdu czymkolwiek. Kiedyś ze znajomymi wjechaliśmy quadami na plażę i nas szkieły dojebały. Mandat jest za to kurewski, bodajże 500zł z tego co pamiętam. Na szczęście udało się ich ugadać.
Co do zdjęcia, to wcale się nie dziwię że utknął. Dlatego tez pisałem o terenówce, bo osobówką jakoś sobie tego nie wyobrażam...
u nas są plaże trawiaste i ubite, zwykły teren płaski, mozna jezdzic :)
Btw mazury są piękne. Byłem tam zaledwie trzy razy a jestem pod wielkim wrażeniem. Chciałbym tam popływać łódką. Niestety nie mam patentu, ani nikt z moich bliskich znajomych. Ale mam w planach, tak więc może kiedyś...
"Sejm przyjął ustawę o „dopalaczach”...":
Parę razy, gdy parę godzin jechałem w nocy, kupowałem na stacji benzynowej „Red Bulla” lub inny podobny „dopalacz” - plus kawę. Co najprawdopodobniej ratowało mi życie – i kilku potencjalnym ofiarom zderzenia też.
Czy to też powinno być zakazane?
Z chęcią kupiłbym zamiast tego amfetaminę. Kiedyś była do nabycia w aptekach bez recepty jako „benzedryna”. Niestety: dziś to nawet nie jest „dopalacz”, tylko ho-ho: groźny narkotyk! Bo też była skuteczniejsza od „Red Bulla”.
Ciekawe: ile osób zginęło na drogach przez to, ze amfetaminy nie można dziś kupić na stacji benzynowej?
Naproksen i LSD w bałtyckich krabach. Jak leki trafiają do morza?
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Żołnierz brygady pancernej handlował narkotykami na dużą skalę
Starszy kapral 1. Warszawskiej Brygady Pancernej został zatrzymany w podwarszawskich Markach za handel dużymi ilościami narkotyków, głownie marihuaną i pochodnymi mefedronu. W tym samym czasie w Końskich wpadł jego wspólnik. Żandarmi i policjanci przeszukali trzynaście lokali i samochodów na terenie kraju, w których miały znajdować się narkotyki.
Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG
Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów
Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.