Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 1615 / 29 / 0
Po plaży autem? to chyba terenówką.

Na plaży przypał w chuj. Jest absolutny zakaz wjazdu czymkolwiek. Kiedyś ze znajomymi wjechaliśmy quadami na plażę i nas szkieły dojebały. Mandat jest za to kurewski, bodajże 500zł z tego co pamiętam. Na szczęście udało się ich ugadać.

Na trzeźwo jest rympał a co dopiero będąc naćpanym... głupota.
  • 1293 / 20 / 0
ale to było w nocy, plaza taka ze mozna po niej jezdzic, nie terenowka tylko osobówka, wszystko pod kontrolą trzezwego kumpla, nie było tak niebezpiecznie i głupio jak sie wydaje, zreszta nei odpierdalałem tylko sprawdzałem jak w ogole sie jezdzi bardzo powoli :)
Uwaga! Użytkownik Tracerek jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1987 / 111 / 0
Dyndas pisze:
ale to było w nocy, plaza taka ze mozna po niej jezdzic, nie terenowka tylko osobówka, wszystko pod kontrolą trzezwego kumpla, nie było tak niebezpiecznie i głupio jak sie wydaje, zreszta nei odpierdalałem tylko sprawdzałem jak w ogole sie jezdzi bardzo powoli :)
rozumiem, że to o Tobie niedawno pisali? ;) http://pokazywarka.pl/gdyorl/
0202122 pisze:
Na plaży przypał w chuj. Jest absolutny zakaz wjazdu czymkolwiek. Kiedyś ze znajomymi wjechaliśmy quadami na plażę i nas szkieły dojebały. Mandat jest za to kurewski, bodajże 500zł z tego co pamiętam. Na szczęście udało się ich ugadać.
rowerem też nie można? co do quadów... #^^#*@#*&^@&*#^*@!!! sorki, wg mnie wlaśnie szkoda, że udało się ugadać... jak jestem pokojowym człowiekiem, tak mam ochotę zrobić krzywdę debilom jeżdżącym quadami po plażach i lasach. ;)
Uwaga! Użytkownik scr nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1615 / 29 / 0
Zgadzam się, że wjazd na plaże quadami był nie na miejscu. Ale nie zawsze robi się rzeczy z których jest się później zadowolonym. A Rowerem można jeździć bez problemu.

Co do zdjęcia, to wcale się nie dziwię że utknął. Dlatego tez pisałem o terenówce, bo osobówką jakoś sobie tego nie wyobrażam...
  • 1293 / 20 / 0
nie...
u nas są plaże trawiaste i ubite, zwykły teren płaski, mozna jezdzic :)
Uwaga! Użytkownik Tracerek jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1615 / 29 / 0
Czyli gdzie? bo chyba nie w Polsce...
  • 1293 / 20 / 0
nad jeziorem, na mazurach? :O
  • 1615 / 29 / 0
No to faktycznie zbytnio nie pojeździłeś. Plażę nad jeziorami nie są zbyt rozległe. Myślałem że mówisz o polskim wybrzeżu a dokładniej o plaży nad polskim morzem.

Btw mazury są piękne. Byłem tam zaledwie trzy razy a jestem pod wielkim wrażeniem. Chciałbym tam popływać łódką. Niestety nie mam patentu, ani nikt z moich bliskich znajomych. Ale mam w planach, tak więc może kiedyś...
  • 1293 / 20 / 0
ja mam patent żeglarski, zapraszam, jakaś wspólna hajpowa integracja na łódkach na mazurach ;)
  • 157 / 1 / 0
Janusz Korwin-Mikke napisał kiedys na swoim blogu w poście z 12 października 2010 zatytuowanym
"Sejm przyjął ustawę o „dopalaczach”...":
Parę razy, gdy parę godzin jechałem w nocy, kupowałem na stacji benzynowej „Red Bulla” lub inny podobny „dopalacz” - plus kawę. Co najprawdopodobniej ratowało mi życie – i kilku potencjalnym ofiarom zderzenia też.

Czy to też powinno być zakazane?

Z chęcią kupiłbym zamiast tego amfetaminę. Kiedyś była do nabycia w aptekach bez recepty jako „benzedryna”. Niestety: dziś to nawet nie jest „dopalacz”, tylko ho-ho: groźny narkotyk! Bo też była skuteczniejsza od „Red Bulla”.
Ciekawe: ile osób zginęło na drogach przez to, ze amfetaminy nie można dziś kupić na stacji benzynowej?
http://korwin-mikke.blog.onet.pl/Sejm-p ... 15734688,n
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Żołnierz brygady pancernej handlował narkotykami na dużą skalę

Starszy kapral 1. Warszawskiej Brygady Pancernej został zatrzymany w podwarszawskich Markach za handel dużymi ilościami narkotyków, głownie marihuaną i pochodnymi mefedronu. W tym samym czasie w Końskich wpadł jego wspólnik. Żandarmi i policjanci przeszukali trzynaście lokali i samochodów na terenie kraju, w których miały znajdować się narkotyki.

Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG

Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.

Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.