Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 3245 / 623 / 0
Ja mam wrażenie że moje życie toczy się normalnym kosmicznym rytmem, tak miało być i nie miało być inaczej. Nie czuję jakiegoś decydującego błędu, przeszłość była związana z dragami ale nie był to palec boży wskazujący drogę, a jak tak to nie była by ona inna.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 377 / 112 / 0
Ja nigdy nie umiałem znaleźć sensu , celu itp. Z mojego nichilizmu narodził hedonizm, a z niego nałogi. Czy wybrałbym inną drogę gdybym miał zacząć od nowa? Myślę że mimo wszystko nie(chyba że miałbym możliwość sprawdzenia każdej linii czasowej)
"Life pain always sexy"
ODPOWIEDZ
Newsy
Ponad miliard euro w kokainie. Rekordowy transport przechwycony

Hiszpańskie służby przejęły statek towarowy Arconian, który mógł transportować od 30 do 45 ton kokainy wartej ponad miliard euro. Jednostka wystartowała z portu w Sierra Leone, gdzie zbiegł znany holenderski król przemytu narkotyków Bolle Jos Leijdekkers. Dla hiszpańskiej policji to największy udaremniony przemyt w historii.

Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?

Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.

Od operacji do legislacji – CBŚP kształtuje prawo UE w walce z narkotykami syntetycznymi

Polska inicjatywa przerodziła się w konkretne regulacje UE – nowe przepisy ograniczające dostęp do kluczowych prekursorów narkotykowych to bezpośredni efekt działań Centralnego Biura Śledczego Policji.