Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 15 / / 0
a pan duckduckgo nie zna odpowiedzi na pozostałe pytania?

tz. że z przesyłki z Holandi sa częściej sprawdzane niz np z UK?
  • 2814 / 14 / 0
Omawiano na forum. Paczki z NL są kontrolowane znacznie częściej.
Uwaga! Użytkownik PCP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 32 / / 0
szybkie pytanie jak to właściwie jest z tymi przesyłkami.
otóż mieszkam w hiszpanii, chciałbym sobie zamówić 1g metylonu, no i... jak chyba prawie wszedzie w europie, metylon w hiszpanii jest zakazany, ale vendor twierdzi ze wysyla z sukcesem etc. dostępny jest tracking paczki itd. pytanie co mi grozi jak paczka zostałaby przechwycona? po prostu przepadnie czy ktos moze sie przypierdolic? moze zamowic na inne nazwisko? znajomy z holandii tak sprowadza sobie do madrytu extasy itp. no i po prostu paczki ląduja u niego w skrzynce pocztowej.
tak samo mialem z poppersem juz kilka razy, ktory w hiszpanii jest zakazany i jak w sexshopach sie pytalem czy moze maja, to reakcja byla co najmniej taka jakbym chcial kupic heroinę, to jednak paczka zawsze dochodziła z uk bez problemu.
  • 3363 / 360 / 0
W razie przypali mowisz
prosze pana ja nic nie wiem ja jestem przeciwko groznym narkotykom ktore wyniszczaja zycie nastolatkom, sadzcie palcie zdychajcie, ktos chce mnie wrobic
i chuja ci moga zrobic
  • 168 / / 0
Nie wiem jak jest w Hiszpanii, ale w niektórych innych krajach jest tak, że jak to idzie najzwyklejszym listem to ci nic nie mogą zrobić, bo "każdy każdemu może wysłać list z narkotykami, ja na to nie mam wpływu panie policjancie". Chyba, że udowodnią, że to zamówiłeś, no ale wtedy by musieli legalnie uzyskać dostęp do bazy danych vendora, często z innego kraju. Natomiast z tymi przesyłkami gdzie jest dostępny tracking jest ponoć inaczej, ale nie wiem na jakiej zasadzie ma być inaczej.
Uwaga! Użytkownik szlachetny jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2362 / 31 / 0
z pewnością sprawdzą komputer i konto bankowe podejrzanego
BS
  • 168 / / 0
Dlatego najlepiej kupować z miejsc, gdzie płatność robi się paypalem jako przelew do prywatnej osoby, która w żaden sposób nie jest związana z vendorem (np. nazwą).
Uwaga! Użytkownik szlachetny jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 32 / / 0
czyli paczka najzwyczajniej może jedynie 'przepaść' ?
  • 934 / 12 / 0
metylon jest legalny w Hiszpani i sklepy hiszpańskie mają go normalnie w ofercie. Z resztą to ewenement europejski, bo chyba żadnego betaketonu nie ma tam nielegalnego, pewności tylko co do mefa nie mam.
  • 3363 / 360 / 0
derb pisze:
z pewnością sprawdzą komputer i konto bankowe podejrzanego
Tak, zesraja sie o glupia paczke.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Mnisi szmuglowali narkotyki. Ukryli je za fałszywymi ściankami

22 buddyjskich mnichów zostało aresztowanych na międzynarodowym lotnisku w Kolombo w Sri Lance. W ich bagażach znaleziono łącznie około 110 kilogramów marihuany.

Pozostałości nielegalnej destylarni whisky w szkockim Highlands

Dobrze, że wcześniej nie znalazła tego skarbówka, bo zniszczyłaby ten piękny kawałek historii. Na szczęście przetrwał i dostarczył silnego dowodu, że kamienna struktura w Ben Lawers National Nature Reserve służyła do nielegalnej produkcji whisky.

MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi

Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.