Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 268 / 5 / 0
Ja z kolei Tchibo polubiłem bardziej od kiedyś uwielbianego jacobsa. Ostatnio torturuje się 2 łyżeczki parzuchy, 1 puszczalskiej, 1 zbożowej, nieco mleka i 2 cukru. Ideał, polecam ;)

Edit. Kierowcy międzynarodowi jakiś czas temu opowiedzieli mi sposób na mocną kawę (sic).
Ponoć zaparzyć kawę zagotowaną Pepsi. Wypierdol konkretny ale jakoś nie mam ochoty testować %-D
  • 4902 / 855 / 0
@Up chyba bym sie porzygal kurwa :O Kiedys pilem tylko Tchibo az wkoncu gdy bylem zakupic owa kawe i jej nie bylo to ladna stazystka zaproponowala mi Maxwell House lub Jacobs Kronung. Powiedziala ze ona pije Maxwellke lub Jacobs :) No to wzialem obie :P I teraz moj ranking to 1.Maxwell House 2.Jacobs 3. Tchibo(kopee lat)
  • 268 / 5 / 0
Musze spróbować maxwell, nigdy nie pilem.
  • 4902 / 855 / 0
Jest pyszna, na pewno Ci posmakuje :-)
  • 19 / 1 / 0
kawa tesco mielona %-D
a tak serio to moze lavazzy sprobuj hihihi kopie mocno z imbryczka albo z tych rozpuczalnych to tchibo ;]
  • 2940 / 245 / 0
W Biedrze jest taki duży słoik rozpuszczalnej kawy za coś dyszkę z hakiem. W smaku całkiem niezła, niewiele ustępuje 2 razy droższej żółtej Tchibo. Pakowana w taką czerwono-czarną nieprzezroczystą folię z brązową zakrętką (nazwy nie pamiętam, więc daje podpowiedzi na tyle na ile potrafię :P).
  • 251 / / 0
tur3k pisze:
W Biedrze jest taki duży słoik rozpuszczalnej kawy za coś dyszkę z hakiem. W smaku całkiem niezła, niewiele ustępuje 2 razy droższej żółtej Tchibo. Pakowana w taką czerwono-czarną nieprzezroczystą folię z brązową zakrętką (nazwy nie pamiętam, więc daje podpowiedzi na tyle na ile potrafię :P).

piłem ją, chodzi prawdopodobnie o Cafe d'Or Gold, za tą cene naprawdę nie zła, ale teraz przerzuciłem się na sypaną smołę, :cool:
w nierównej walce zginęło państwo Zulusów
  • 42 / / 0
Ja każdą jak leci, zazwyczaj wspomniana wyżej biedronkową. Ważne żeby było pół szklanki mułu :D Lubię moc
  • 2940 / 245 / 0
Ostatnio byłem tam i specjalnie się przeszedłem przyczaić jej nazwę - Arabica.
  • 66 / / 0
A i tak najzdrowsza jest INKA ;) Babcia ją piła codziennie i żyła 95lat. ;)
ODPOWIEDZ
Newsy
Dopalacze rozsyłali paczkomatami. Handlowali narkotykiem "zombie"

Patent na "bezpieczną" dystrybucję środków psychotropowych opracowała ukraińsko-polsko-białoruska grupa przestępcza. Mężczyźni magazynowali, sortowali, a następnie rozsyłali do paczkomatów środki psychotropowe. W ramach śledztwa nadzorowanego przez Prokuraturę Rejonową w Pruszczu Gdańskim zatrzymano 8 mężczyzn i zabezpieczono flakkę o wartości miliona złotych.

Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.

Był twarzą lokalnej policji od wielu lat. Zwalniają go za narkotyki

Rzecznik komendy policji w Kluczborku został zatrzymany w związku z posiadaniem narkotyków, właśnie jest wydalany dyscyplinarnie ze służby - dowiedział się tvn24.pl. To kolejny w ostatnim czasie przypadek przyłapania funkcjonariusza służb mundurowych z narkotykami.